Τέσσερις καρτ ποστάλ από την Τρίπολη των αρχών του 20ου αιώνα

Τέσσερις καρτ ποστάλ από την Τρίπολη των αρχών του 20ου αιώνα

Ιούλιος 24, 2016 - 13:46
2 σχόλια

Αν ζούσαμε στην Τρίπολη το 1920-1930 θα αλληλογραφούσαμε, φυσικά, με αγαπημένα πρόσωπα που βρίσκονταν μακριά. Οι αποστάσεις εκείνο τον καιρό, άλλωστε, ήταν μεγάλες και τα ταξίδια δύσκολα.

Αν πάλι ανήκαμε στην τάξη εκείνων των τυχερών που είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ταξίδια και βρισκόμασταν στην Τρίπολη, οι κανόνες της εποχής υπαγόρευαν την επικοινωνία διά αλληλογραφίας με τους αγαπημένους μας και μάλιστα την αποστολή εικόνων από τον τόπο της επίσκεψης.

Τα λόγια «ευρίσκομαι εις την Τρίπολην, το κλίμα είναι εξαιρετικόν, είμαι καλά στην υγεία μου» βρίσκονται κιτρινισμένα σε πλήθος καρτ ποστάλ μέσα σε συρτάρια των παλαιών ανθρώπων που επισκέφθηκαν την πόλη μας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Οι καρτ ποστάλ ήταν έτοιμες, τυπωμένες φωτογραφίες στις οποίες αναγραφόταν η ακριβής τοποθεσία του τοπίου που απεικόνιζαν. Και μέσα από αυτές μπορούμε κι εμείς να αναστήσουμε το παρελθόν και να γνωρίσουμε γειτονιές της πόλης μας που άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου.

Αυτή την Κυριακή, μας στέλνουν τα φιλιά τους από το παρελθόν τρεις καρτ ποστάλ από τη σελίδα στο Facebook Arcadia et Arcadies. Πρόκειται για δύο που απεικονίζουν το Πάρκο των Φιλοδένδρων, μία της οδού Αγίου Αθανασίου και μία της Πλατείας Άρεως.


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.