Ο Κυριάκος, η αντιστασιακή πιπίλα και η Siemens

Ο Κυριάκος, η αντιστασιακή πιπίλα και η Siemens

Ιούλιος 24, 2016 - 11:02
4 σχόλια

Το σχόλιο του Σωκράτη

Θυμάστε τη μουσική από τα «Πέτρινα χρόνια»; Βάλτε τη σάουντρακ και ξεκινάμε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη Βουλή στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ότι έξι μηνών ήταν πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι, με όλη του την οικογένεια. Μπορεί να έκανε και απεργία πείνας από τη φρουτόκρεμά του, ή μπορεί να πετούσε την πιπίλα με μανία -συγχωρήστε μου τη μη πρωτοτυπία, αλλά δεν υπάρχει εξυπνάδα που δεν έγραψαν οι τουιτεράδες με το που έσκασε ο Κυριάκος τη δήλωση.

Τύφλα να 'χει η Μακρόνησος, το ξύλο του Αντρέα στην ταράτσα, που τραγουδούσε ο Μίκης. Ο Κυριάκος ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος και σείστηκε η Βουλή από τα γέλια.

Για την ιστορία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1968 και η οικογένεια ήταν ήδη σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δραπέτευσε τον Δεκαπενταύγουστο του 1968 για το Παρίσι. Λίγο καιρό αργότερα πήγε να τον βρει στη γαλλική πρωτεύουσα και η οικογένειά του. Εκείνη την εποχή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στα ξένα μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του ήταν έξι μηνών και ίσως ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος στον κόσμο.

Δεν μας παραξενεύει το γεγονός ότι ακόμα και ο Κυριάκος επικαλείται αντιστασιακή κατά του καθεστώτος -έστω και βρεφική- δράση. Για πολλά χρόνια είναι της μόδας η συμμετοχή στο Πολυτεχνείο, η συμμετοχή στους αγώνες, η συμμετοχή στα αριστερά ιδεώδη. Είναι η πιπίλα που πλείστοι όσοι την έχουν μουτσουνίσει με μανία για να βγουν καθαροί και στεγνοί στο πολιτικό προσκήνιο το '80. Τι κι αν δεν τους άνοιξε η πλάτη από τα χτυπήματα αλλά βρίσκονταν απλώς στα πέριξ.

Βρήκαμε, όμως, ένα ενδιαφέρον άρθρο που ξετρυπώνει τα ουσιώδη, και όχι τα επουσιώδη, και το αναδημοσιεύουμε.

Έξι μήνες πολιτικός κρατούμενος ο Κυριάκος, αλλά χωρίς την πιπίλα του, και ο λόγος για τα ημερολόγια Χριστοφοράκου. Ο Γιώργος Μουργής στο άρθρο του στο nostimonimar.gr αναφέρει:

Ανατρέχοντας στο κοντινό παρελθόν μέσα στη δικογραφία του σκανδάλου της Siemens ίσως βρίσκεται η αληθινή απάντηση για το τι εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ξεστόμισε το «ήμουν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος».

Ενώ εσείς μπορεί ακόμα να γελάτε, η παρανόηση βρίσκεται στο ότι πράγματι ήταν πολιτικός κρατούμενος επί έξι μήνες στα χέρια της Siemens.

Των τιμολογίων δηλαδή που είχε εκδώσει η εταιρεία και έμενε  ανείσπρακτο στο συνολικό ποσό των 137.000 ευρώ ελέω  Χριστοφοράκου.

Το δυσάρεστο για τους Μητσοτάκηδες αρχείο – ημερολόγιο Χριστοφοράκου εκθέτει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ολόκληρη την οικογένεια.

Τα αποκαλυπτικά αρχεία – ημερολόγια βρίσκονται μέσα στη δικογραφία του σκανδάλου και αφορούν στη περίοδο 1997 μέχρι και την αποχώρησή του τον Δεκέμβριο του 2007. Τα τηρούσαν οι γραμματείς του με εξέχοντα ρόλο της εξ απορρήτων βοηθού Αικατερίνη Τσακάλου όπου κατέγραφαν τα πάντα.

Στα ημερολόγια του τέως ισχυρού manager της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκου, που τηρούσε επιμελώς αρχείο, βρίσκονται καταχωρημένα: όλες τις επαφές του, οι υποχρεώσεις που αναλάμβανε, τα δώρα που έκανε, οι προσκλήσεις που λάμβανε και έστελνε, τα δείπνα, τα ρουσφέτια που ικανοποιούσε, οι χορηγίες που του ζητούσαν και όλες οι εξυπηρετήσεις.

Αυτά τα ημερολόγια ξεχειλίζουν από την οικογένεια Μητσοτάκη. Σχεδόν, δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη φαίνεται γραμμένη κάποια επαφή με μέλος της οικογένειας ή με έμπιστο πρόσωπο του συστήματος Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει εκδήλωση οικογενειακή, πολιτική ή εταιρική υψηλού επιπέδου που να μη μοιράζονται, κυρίως η Ντόρα και ο Κυριάκος, με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Δεν υπάρχει αίτημα της οικογένειας Μητσοτάκη για το οποίο να μην κινητοποιείται το σύμπαν στη Siemens κατ’ εντολήν του γραφείου Χριστοφοράκου, δηλαδή του μεγάλου πρωταγωνιστή του σκανδάλου των δωροδοκιών της Siemens στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, που είναι πια ελεύθερος και με ισχυρό όπλο του το δεδικασμένο.

Μια επιστολή-βόμβα που έστειλε στον Μ. Χριστοφοράκο η Siemens, ένα μήνα μετά την αποπομπή του, αποκαλύπτει ότι ο τέως manager της εταιρείας μάλλον είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα καλύψει εκ των ενόντων τις εκλογικές δαπάνες του καλοκαιριού του 2007 για το πολυδάπανο τηλεφωνικό κέντρο, άνω των 137.000 ευρώ.

Γι’ αυτό και το γαϊτανάκι με τα πιστωτικά τιμολόγια, αλλά και η περιφορά τους επί μήνες σε θυγατρικές, στις οποίες έγινε απόπειρα να φορτωθούν κάποια τιμολόγια  στο όνομα του βουλευτή.

Η επίμαχη επιστολή έχει ημερομηνία 25/1/2008, είναι σαφής και την υπογράφει η Αικατερίνη Τσακάλου.

Αναφέρει: «Ο κ. Fisher (ο προσωρινός αντικαταστάτης του Μ. Χριστοφοράκου) μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η Siemens Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμιά δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη…».

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και το σίριαλ καταθέσεων Τσακάλου και Μικέ για τις χορηγίες σε πολιτικά πρόσωπα, τα τιμολόγια του Κυριάκου έγιναν φέιγ βολάν   και παράλληλα έσπευσε να εξοφλήσει.

Έξι μήνες μετά το γράμμα της Siemens με το οποίο η ίδια η εταιρεία ζητούσε την πληρωμή των τιμολογίων. Έξι μήνες μετά λήγει η πολιτική ομηρία του Κυριάκου.

Η λέξη Siemens είναι πλέον καταραμένη για ολόκληρο το πολιτικό τζάκι των Μητσοτάκηδων μιας και όλα είναι αρχειοθετημένα στο περιβόητο αρχείο της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens εκτός όσων «εξαφανίστηκαν».
Δεσπόζουν κλήσεις, ραντεβού, αιτήματα και οι συνεννοήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο κι αν γέλασε το πανελλήνιο εχθές έθεσε τον εαυτό του στη κρίση της ιστορίας του τόπου.

Έξι μήνες μετά από εκείνη την επιστολή (την λες και άτυπο εξωδι-κούλη) πλήρωσε και απελευθερώθηκε από τα δεσμά της πολιτικής του κράτησης.

Πλήρωσε αλλά δεν υπέγραψε ποτέ δήλωση. Με καθαρό κούτελο εκπροσωπώντας όλο το πολιτικό του τζάκι εχθές έδωσε τη δική του μάχη. Τη μάχη του πολιτικού κρατούμενου, τη μάχη του πολιτικού εξόριστου.

Εσείς ακόμα γελάτε;

Ειδήσεις: 
Tags: 

4 Σχόλια

Με μητσοτακηδες η νδ δεν θα κυβερνήσει ποτέ. Κρίμα που αφησαμε την χωρα στα χέρια του συριζα. Με τόσες βλακείες ο Κυριάκος κοντράρει το Τσίπρα στην κουταμάρα

Μην ξεχνάμε ότι και ο Τσίπρας γεννήθηκε το 74.Συμφωνώ πάντως ότι με Μητσοτάκη η ΝΔ δεν πρόκειται να κυβερνήσει ποτέ.

Αν αυτό το είχε πει Τσίπρας θα είχε γίνει Εθνικός Ήρωας και θα γιορταζόταν ως Εθνική Επαίτιος.

Ο Μητσοτάκης να αφήσει τα χαϊδέματα στους αριστερούς. Αν θέλει να κυβερνήσει να υποσχεθεί στο λαό ότι θα οδηγήσει στο ειδικό δικαστήριο του αμόρφωτους, ψέυτες νεοσταλινικούς που κατέστρεψαν, συνειδητά, τη χώρα με τις ιδεοληψίες του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.