Υπουργείο Προστασίας Μπαχαλάκηδων

Υπουργείο Προστασίας Μπαχαλάκηδων

Ιούλιος 22, 2016 - 18:09
7 σχόλια

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να αλλάξει ονομασία. Διότι ο πολίτης στέκεται αμήχανος και απροστάτευτος μπροστά στον κ. Τόσκα, ο οποίος εξέδωσε την παρακάτων λαμπρή ανακοίνωση για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης:

«Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της αφού βλέπουν ότι δεν υλοποιούνται οι προσδοκίες τους, συνεχίζουν να προτρέπουν σε εφαρμογή των μεθόδων ακραίας καταστολής που τόσα χρόνια εφάρμοσαν και οι οποίες δεν έχουν αποδώσει ούτε στα Εξάρχεια ούτε αλλού.

»Όσες συνδυασμένες επικοινωνιακές ενέργειες κάνουν ωθώντας πανεπιστημιακούς και άλλους κύκλους, οδηγούνται σε αποτυχία λόγω έλλειψης στρατηγικής. Η θερινή τους επικοινωνιακή εκστρατεία είναι μία επίθεση στο κενό. Οι καθημερινές επιτυχίες σε θέματα ασφάλειας (Εξάρχεια, μαφίες, απάτες, φοροδιαφυγή) αποδεικνύουν τη σωστή στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης».

Για τον κ. Τόσκα, «ακραία καταστολή» είναι να συλλάβει η Αστυνομία τους εκατό βαρεμένους -εκείνους του No Border Capm- που χθες εντελώς απροκάλυπτα μπούκαραν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και τα έκαναν γυαλιά - καρφιά.

(Αν εγώ, δίχως αιτία και αφορμή και οπωσδήποτε χωρίς κάποια ψευτοϊδεολογία, μαζέψω άλλους δέκα και χωρίς κάποιο ιδεολογικό κίνητρο πάμε και σπάσουμε ένα δημαρχείο, αν εμείς οι έντεκα σταματήσουμε ένα λεωφορείο στον δρόμο, κατεβάσουμε τους επιβάτες του με το «έτσι θέλω» και το βανδαλίσουμε όσο επιθυμεί η μαύρη ψυχή μας, θα πάμε μέσα ή όχι;)

Τι λέει ο Νόμος, εν πάση περιπτώσει; Έχει αλλάξει ο Νόμος και οι αξιόποινες πράξεις δεν είναι πια αξιόποινες; Η Αστυνομία στέκεται και χαζεύει με εντολή του υπουργού εκατόν πενήντα(!) ανθρώπους που κάθε μέρα σπάζουν και από κάτι και τους προσέχει, λέει, προκειμένου να εκτονώνονται καθημερινά ώστε να αποφευχθεί κάποια γενικότερη εξέγερση.

Τι είναι η Αστυνομία; Η νταντά (για να μην πω τίποτα χειρότερο) των καταληψιών και των ταραχοποιών, υπό την επίβλεψη της οποίας τα παιδιά -που δεν είναι και τόσο παιδιά- εκτονώνονται για να μην ξεσπάσει η οργή τους αλλού;

Σε συνέντευξή του στον Χαρίτο, ο υπουργός έκανε λόγο για «μόλις δύο υπολογιστές» που έσπασαν οι αντιεξουσιαστές της Θεσσαλονίκης, με ένα ύφος «ε, για δύο υπολογιστές θα χώσουμε τα παιδιά στην μπουζού, κρίμα είναι». Τα υπόλοιπα σπασμένα δεν τα είδε ο υπουργός και οι δύο σπασμένοι υπολογιστές δεν είναι φθορά δημόσιας περιουσίας για τον ίδιο.

Από κοντά και ο Μπουτάρης, ο οποίος συμμερίζεται τη στάση της κυβέρνησης περί εκτόνωσης της κατάστασης.

Ο κ. Τόσκας θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία ωθεί τους πανεπιστημιακούς κύκλους να διαμαρτύρονται και να ζητούν επιμόνως η Πολιτεία να αναλάβει δράση και να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Δυστυχώς, θα πρέπει να περιμένει η πανεπιστημιακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης όπως περίμενε και της Νομικής Αθηνών 29 ημέρες ώσπου να φύγουν τα βλαμμένα μόνα τους. Η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να τα βάλει με τις ομαδούλες του αντιεξουσιαστικού χώρου και πώς να το κάνει, άλλωστε, όταν υπουργός για υπουργός δεν έχει μείνει που να μην μισθώνει έναν σκασμό δικηγόρους για να εκτίσει το «αγωνιζόμενο» βλαστάρι του τη μικρότερη δυνατή ποινή!

Εν ολίγοις, κύριε Τόσκα μου, τα των οίκων των συναδέλφων σας και οι «αγώνες» των παιδιών σας δεν μας ενδιαφέρουν. Μας ενδιαφέρει, όμως, να περνάει το τρόλεϊ από το Πολυτεχνείο τα βράδια και όχι να καταργούνται δρομολόγια επειδή τα παιδιά στα Εξάρχεια ρίχνουν μολότοφ. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε την έρευνά μας στα πανεπιστήμια δίχως να μας κλειδώνουν απ' έξω με το «έτσι θέλω» κάτι φασισταριά με προβιά αντιεξουσιαστή.

Δεν σέβεστε και δεν εφαρμόζετε τους νόμους του κράτους -και το κράτος είστε εσείς...

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

7 Σχόλια

Πόσο χρονών είστε κυρία Γαλανιάδη; Γιατί στα κείμενα σας εμφανίζεστε ως συντηρητική άνω των 60. Θα έπρεπε να γνωρίζετε οτι ακόμα και στον ποινικό κώδικα αναγνωρίζεται ως ελαφρυντικό η ηλικία. Το αίμα των νέων βράζει και μια πολιτεία πρέπει με ωριμότητα να σταθμίζει 2 σπασμένους υπολογιστές με το κόστος της σύγκρουσης με ή της φυλάκισης 100 νέων.

Οι άνω των 60 δεν έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι στο δρόμο ή να μπουν στο λεωφορείο στα εξάρχεια; Φανταζομαι πως σε αυτούς το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει ελαφρυντικά αν φέρουν καμία μαγκούρα σε κανένα κεφάλι.

Μπείτε στον κόπο να δείτε φωτογραφίες των παιδιών του νο μπόρντερ. Είναι 40 και βάλε οι περισσότεροι, και κυρίως οι διοργανωτές, με τζιπ και μηχανάρες, όχι τίποτα παπάκια και ποδήλατα. Επίσης να μας πουν ποιός τους χρηματοδοτεί. Ελαφρυντικό η ηλικία; Δεν είναι 15 χρονών παιδιά αλλά ενήλικες. Ντροπή και αίσχος αυτό που κανει η κυβέρνηση.

Δεν έχουν όλοι οι κάτοικοι του κέντρου τη δυνατότητα να μετακομίσουν στα βόρεια προάστια ούτε τους περιμένει η λιμουζίνα να τους παει στο γιατρό κ κυρίως δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδια τους στο εξωτερικό. Στην Εκάλη γιατί δεν τα έχουν σπάσει ποτε; Φοβούνται μήπως πέσουν οι αντικειμενικές;

............για ερωτήσεις-απορίες απευθυνθείτε στον υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας,στις επικείμενες εκλογες του φθινοπώρου, Πανο Σκουρλέτη

Καλά...αν τυχόν, λέω αν, δε γίνουν εκλογές αυτό το φθινόπωρο, μην το πάρεις πολύ κατάκαρδα.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.