Παπαηλιού: Δανεικά κι αγύριστα τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Παπαηλιού: Δανεικά κι αγύριστα τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Ιούλιος 13, 2016 - 14:58
10 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά τη συνεδρίαση της 12.7.2016 της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ιδιοκτητριών εταιρειών των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας» :

1) Καταρχάς, ο Γιώργος Παπαηλιού, α π ά ν τ η σ ε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο, λέγοντας τα εξής :     

Οι ηθικοπλαστικές αναφορές του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ και τα περί βουλευτών που έχουν αναλάβει εργολαβικά να θέτουν ερωτήματα για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» είναι ελάχιστα κόσμια και προσβλητικά για τους βουλευτές. Όλοι οι βουλευτές, με τη μελέτη των στοιχείων που έχουν αποσταλεί και την εξέταση των μαρτύρων, πράττοντας το καθήκον τους, αναζητούν την αλήθεια.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα δάνεια των μ.μ.ε. και συγκρίνοντάς τα από πλευράς ποσοστού με τα δάνεια προς άλλες επιχειρήσεις, είπε ότι είναι ελάχιστα. Όμως παρέλειψε να αναφερθεί στην επιρροή που τα μ.μ.ε. ασκούν στην πολιτική ζωή του τόπου και το ρόλο τους στα πολιτικά πράγματα, γεγονός, που τα καθιστά «ιδιαίτερες» επιχειρήσεις, αφού έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. 

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απαξίωσε το έργο της εξεταστικής επιτροπής, λέγοντας ότι «δεν ξέρουμε τι ψάχνουμε» !!! και προκατέλαβε το αποτέλεσμά της, λέγοντας ότι «δεν θα βγει κάτι» !!!

2) Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπαηλιού, α ν έ φ ε ρ ε, ότι στο από 5.5.2011 έγγραφο της Τράπεζας Πειραιώς τονίζεται ότι ο πιστωτικός κίνδυνος για το έτος 2010 που ανέλαβε η Τράπεζα με τη χορήγηση δανείου προς εταιρεία του ομίλου στον οποίο ανήκει το «Πρώτο Θέμα», ύψους 18 εκ. ευρώ, «αντισταθμίζεται … από τη μέχρι στιγμής ικανοποιητική συνεργασία με την Τράπεζα» !!! Δηλαδή, αντισταθμίζεται  «με αέρα κοπανιστό».

Και πάντως δεν συνιστά «ικανοποιητική συνεργασία», ότι   η εταιρεία όφειλε, βάσει του από 5.5.2011 «εισηγητικού σημειώματος» της Τράπεζας, το ποσό των 36  εκ. ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 34,65 εκ. ευρώ ακάλυπτο, ενώ έχοντας καταβάλει μόνον 800.000 ευρώ, ενώ και σήμερα ακόμη οφείλει περίπου 40 εκ. ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 32 εκ. ευρώ είναι ακάλυπτο, βάσει του από 21.8.2015 «εισηγητικού σημειώματος» της Τράπεζας.

Στην απάντηση του μάρτυρα-διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, ότι πλέον όλα έχουν ομαλοποιηθεί, ο Γιώργος Παπαηλιού, αντέτεινε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014, τα πράγματα δεν είχαν ομαλοποιηθεί. Αλλά ακόμη και αν σήμερα έχουν ομαλοποιηθεί, η Τράπεζα παραβίασε τους κανόνες του κανονισμού πιστοδοτικής πολιτικής της και της κοινής τραπεζικής πρακτικής τότε, με αποτέλεσμα να ευνοηθεί η συγκεκριμένη επιχείρηση σε σχέση με άλλες.

3) Τέλος, ο Γιώργος Παπαηλιού  ε π ι σ ή μ α ν ε, ότι η  Τράπεζα Πειραιώς προέβη σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων  των δύο κομμάτων του πάλαι ποτέ δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το Μάρτιο 2016, δηλαδή μετά την εξαγγελία της σύστασης εξεταστικής επιτροπής !!! παρά το γεγονός, ότι, από το 2010 !!! η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ   δεν είχαν καταβάλει  στην Τράπεζα Πειραιώς παρά ελάχιστα έως μηδενικά ποσά. Και δ ι ε ρ ω τ ή θ η κ ε, αν είναι τυχαία αυτή η χρονική σύμπτωση.

Α ν έ φ ε ρ ε, ότι το συνολικό οφειλόμενο ποσό των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την Τράπεζα Πειραιώς  είναι 196,31εκ. ευρώ  και 162,6 εκ. ευρώ αντίστοιχα, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο μάρτυρας-διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Και ο Γιώργος Παπαηλιού  σ υ ν έ χ ι σ ε, λέγοντας, ότι η  κρατική επιχορήγηση έτους 2016 για τα δύο κόμματα, που είναι δυνατόν να εκχωρηθεί ως «εξασφάλιση» για τα υπέρογκα δάνειά τους, ανέρχεται  στα ποσά του 60 % του  1,25 εκ. ευρώ για τη ΝΔ και του 60 % των 430.000 ευρώ για το ΠΑΣΟΚ. Βάσει αυτών, ε ί π ε σκωπτικά, υπολογίζεται ότι η ΝΔ θα αποπληρώσει την Τράπεζα Πειραιώς σε 200 χρόνια περίπου  και το ΠΑΣΟΚ σε 600 χρόνια περίπου !!! Ο μάρτυρας το επιβεβαίωσε, λέγοντας, ότι η αποπληρωμή θα γίνει !!! σε απίστευτα πολλά χρόνια μπροστά !!!     

Δηλαδή, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ  είχαν δοθεί «δάνεια»  «δανεικά και αγύριστα», που  βέβαια, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, πληρώνονται από τον ελληνικό λαό !!!

Δελτίο Τύπου


10 Σχόλια

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα και ΜΜΕ την Τρίτη, κατήγγειλε τη χορήγηση δανείου 300.000 ευρώ στον «Κήρυκα Χανίων» (2005), συμφερόντων του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το οποίο δεν αποπλήρωσε ποτέ. Στην εν λόγω εταιρεία (Κήρυξ ΑΕ) ήταν μέτοχος και ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από το Πόθεν Έσχες του .

ΜΑ ΚΑΛΑ, Ο ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΦΥΤΡΩΣΕ ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΩΤΑ ? ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ?

Συνέχεια:«Στην συγκεκριμένη περίπτωση παρόλο που το ποσό δεν είναι μεγάλο, αν και με τις προσαυξήσεις το ποσό έχει φτάσει περί τα 650.000 ευρώ, το δάνειο δεν εξυπηρετείτο εδώ και μια δεκαετία και δεν αναζητήθηκε από την τράπεζα παρά μόνο όταν ανακοινώθηκε η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια ΜΜΕ και πολιτικών κομμάτων»είπε. Τα εν λόγω στοιχεία επιβεβαίωσε στην εξεταστική επιτροπή ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, , ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πολλά στοιχεία. Κούλης ο μέγας.....Δοξάστε τον........μλκς......

Οι αριστεροί, που θα «έσκιζαν τα μνημόνια» με «έναν νόμο και μια υπογραφή», μετετράπησαν στους πιο φανατικούς υποστηρικτές και διεκπεραιωτές του τρίτου Μνημονίου μόλις γεύτηκαν το μέλι της εξουσίας και ένιωσαν την άνεση και την ζεστασιά της κυβερνητικής καρέκλας. Η εξουσία και τα λεφτά «θόλωσαν» τους νερόβραστους αριστερούς, οι οποίοι έδειξαν ότι «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη» και συναγωνίζονται επάξια τους φιλελεύθερους δεξιούς στην υποτέλεια και την διαχείριση των αντεθνικών Μνημονίων προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων.

Αν ο Νεκτάριος Σαντορινιός είναι σαν τους ανακριτές Γκιόλα και Παπαηλιού θα τον κάνει χαλκομανία ο επίτιμος. Δεινόν προς κέντρα λακτίζειν

@ 19.36 ΝΤΡΟΠΗ: Σαν κανονικός χρυσαυγίτης κράτησες τα κεφαλαία για την υπογραφή σου. Καλοφάγωτα εφάπαξ και σύνταξη του απόστρατου στα 50

Ας τα κατηγγελες οσο ησουνα στο ΠΑΣΟΚ δηλαδη μεχρι και το 2012 ...τωρα δεν μας λεει τίποτα η τοποθετηση σου ...ο κοσμος το ειχε τουμπανο και εσυ κρυφο καμαρι

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.