Πολιτική συγκέντρωση ΚΚΕ στην Τρίπολη

Πολιτική συγκέντρωση ΚΚΕ στην Τρίπολη

Ιούλιος 01, 2016 - 13:55
2 σχόλια

Συνέντευξη της Πανούση Παναγιώτας, Γραμματέα ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ

Το τελευταίο διάστημα έχουν ανοίξει μια σειρά πολιτικών εξελίξεων που σαν Κόμμα θέλουμε να συζητήσουμε με το λαό. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνουμε και για την Αρκαδία, την Τετάρτη 6 Ιούλη 2016 και ώρα 8:00 μμ στα Κλωναντζίδικα (Σκακιέρα), Πολιτική Συγκέντρωση – Συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Έχουν ανοίξει τα θέματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, υπάρχουν οι εξελίξεις μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία υπέρ του Brexit, το άνοιγμα της συζήτησης για τα αντιλαϊκά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη δεύτερη αξιολόγηση και υπάρχει και η συζήτηση που έχει ανοίξει γα τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Οι Ευρωπαίοι «εταίροι» της κυβέρνησης μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ασκούν πιέσεις στο λαό να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα τα μέτρα της δεύτερης «αξιολόγησης», «για να μην προστεθεί άλλη αβεβαιότητα στην ΕΕ μετά το Brexit», όπως λένε. Τα δημοσιεύματα και οι παρεμβάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση πυκνώνουν τις τελευταίες μέρες.

Είναι φανερή η προσπάθεια που γίνεται από δυνάμεις του κεφαλαίου και το αστικό πολιτικό σύστημα να αξιοποιηθεί το Brexit για την επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου και την ένταση των εκβιασμών σε βάρος του ελληνικού και των άλλων λαών.

Παράλληλα, προσπαθούν να ξεγελάσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, που εκφράστηκε και στο δημοψήφισμα για το Brexit, θολώνοντας τα νερά για την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη.

Στη συνάντηση που είχαν, προχθές, στις Βρυξέλλες, ο Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, επιβεβαίωσαν την «κοινή εκτίμηση» πως «το μήνυμα που πρέπει να πάρει η ΕΕ, από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής ατζέντας».

Τα λένε αυτά την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να νομοθετήσουν την παραπέρα αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, να περιορίσουν το δικαίωμα στην απεργία, να μειώσουν κι άλλο τους ρημαγμένους μισθούς. Μιλάνε για «κοινωνική ατζέντα» αυτοί που μόνο φέτος θα κόψουν 900 εκατ. ευρώ από τις κρατικές δαπάνες για την Πρόνοια και από χθες έκοψαν το ΕΚΑΣ από την πρώτη παρτίδα των χαμηλοσυνταξιούχων, έχοντας ήδη ψηφίσει πριν από δύο περίπου μήνες το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό.

Το γεγονός ότι ένας ακόμη μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος του εμπορίου, όπως αυτός του «Μαρινόπουλου» προστίθεται στη λίστα των υπό πτώχευση εταιρειών, αποδεικνύει ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη, που υπόσχεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, περνάει μέσα από πτωχεύσεις, συγχωνεύσεις, εξαγορές εταιρειών, με μόνιμα θύματα τους ίδιους τους εργαζόμενους. Εκθέτει όλες εκείνες τις δυνάμεις, που όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης υπεράσπιζαν τα κέρδη των επιχειρήσεων και συκοφαντούσαν τους εργατικούς αγώνες, τις απεργίες, την ταξική πάλη, ότι αυτά κλείνουν τις επιχειρήσεις και αυξάνουν την ανεργία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίζει το ρόλο του "Ποντίου Πιλάτου", αποδεικνύοντας ότι καμιά κυβέρνηση που υπηρετεί το σημερινό δρόμο ανάπτυξης δεν μπορεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να τιθασεύσει τους νόμους ζούγκλας της καπιταλιστικής οικονομίας. Επιπλέον, η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά προετοιμάζει και το νέο συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, όπως αναλύσαμε προηγούμενα, ενώ με την αλλαγή στην πτωχευτική διαδικασία περιορίζει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο λαός να μην υποκύψει ούτε στους εκβιασμούς ούτε στην κοροϊδία.

Ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, παρά την επιδίωξη προσωρινών συμβιβασμών και τα νέα παζάρια που γίνονται, θα κλιμακωθεί. Ιδιαίτερα το μυστικό παζάρι, που γίνεται για τη λεγόμενη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ, είναι άλλο ένα στοιχείο του ανταγωνισμού των καπιταλιστών, με δεδομένη βεβαίως και την από κοινού επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ώστε να αυξάνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η κερδοφορία των μονοπωλίων. Είναι γι' αυτό κρίσιμο οι εργαζόμενοι στην ΕΕ να απεγκλωβιστούν από τα αστικά συμφέροντα, να μην μπουν κάτω από ξένες γι' αυτούς σημαίες και να οργανώσουν την πάλη τους για τα δικαιώματά τους σήμερα, σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, ανοίγοντας και το δρόμο για την οριστική ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική - λαϊκή εξουσία.

Όλα τα παραπάνω θα συζητήσουμε στις 6 Ιούλη στις 8:00 το βράδυ στα Κλωναντίδικά (Σκακιέρα) στην Τρίπολη και καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να παρευρεθούν στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ.


2 Σχόλια

αφου τα εχετε βρει με το συριζα ανελ διαφορετικα θα τουςειχατε διαλυσει

Αγαπητή κυρία Πανούση το μόνο πράγμα που δεν γνωρίζει το ΚΚΕ είναι αυτό που λέγεται διάλογος.όποιος διαλέγεται στο κόμμα σας διαγράφεται.Βλέπε Ζαχαριάδης,βλέπε Άρης και πάει λέγοντας.Συνεπώς κάντε διάλογο μόνοι σας καλά είσαστε στη μιζέρια του 3 τοις εκατό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.