Οι «μαγκιές» μετέτρεψαν το ΔΣ σε αρένα (vid)

Οι «μαγκιές» μετέτρεψαν το ΔΣ σε αρένα (vid)

Ιούλιος 01, 2016 - 10:18
24 σχόλια

Κόκκινο πανί έχει γίνει για το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης τα θέματα τα οποία έχουν σχέση με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 30 Ιουνίου τα τελευταία θέματα που συζητήθηκαν, είχαν να κάνουν με την έγκριση του προϋπολογισμού της επιχείρησης που, όπως είχε αναφέρει το ArcadiaPortal.gr, είχε ψηφιστεί από την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΗΤ.

Για ακόμα μία φορά, όποιος άντεξε να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, είδε την αίθουσα να μετατρέπεται σε αίθουσα δικαστηρίου, καθώς οι απειλές και οι αντεγκλήσεις έπεφταν… βροχή, σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Σμυρνιώτης  στην τοποθέτησή του μίλησε για τραγικές καταστάσεις. Ενώ μια Επιχείρηση βρίσκεται σε διαχειριστικό έλεγχο, με τα σκάνδαλα να την ακολουθούν, το Σώμα ψηφίζει τον νέο προϋπολογισμό και η ΚΕΔΗΤ παίρνει 100.000 ευρώ από τον Δήμο Τρίπολης, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί, καθώς η χρηματοδότησή της είναι μειωμένη.

Την κλοπή που έγινε στη δημοτική επιχείρηση, σε δημόσιο χρήμα, ερχόσαστε να νομιμοποιήσετε και να δώσουμε άλλα 100.000 ευρώ.

Ο κ. Σμυρνιώτης μίλησε για παρανομίες και εγκάλεσε τη δημοτική αρχή για τον τρόπο με τον οποίον έχει χειριστεί την όλη κατάσταση της επιχείρησης, άλλα και για τους ορκωτούς λογιστές οι οποίοι δεν έφεραν ποτέ πόρισμα.

Ο κ. Παυλής είναι υπόλογος για πειθαρχική παράβαση καθήκοντος. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης πρέπει να πράξει το καθήκον του.»

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Τζιούμης ο οποίος μίλησε για εμπαιγμό του Δημοτικού Συμβουλίου, επιρρίπτοντες ευθύνες στη διοίκηση του Δήμου για την κωλυσιεργία στο θέμα της ΚΕΔΗΤ αλλά και στην απόδοση ευθυνών.

Κάποια στιγμή να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν για αυτό το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ. Δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε πιθανά ποινικά αδικήματα που έχουν γίνει κι αυτό δεν φορά τη σημερινή διοίκηση της ΚΕΔΗΤ

Τον λόγο έλαβε ο δήμαρχος ο οποίος θέλοντας να απαντήσει στα πυρά τα οποία δεχόταν, απάντησε ότι τα χρήματα που θα δώσει ο Δήμος στην Επιχείρηση δεν έχουν σχέση με όλα αυτά που ειπώθηκαν, ενώ δήλωσε ότι το πόρισμα θα αποκαλύψει την αλήθεια σύντομα.

Ο κ. Λάζαρης με τη σειρά του καταψήφισε όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης το θέμα, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός καθώς υπάρχει ιστορία στο θέμα.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κυρία Θεοδώρα Μπρακουμάτσου μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η ίδια και όλο το διοικητικό συμβούλιο για να προχωρήσει η Επιχείρηση. 

«Έχω ξεπληρώσει όλο το προσωπικό», τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Επιχείρηση πέρασε ένα δύσκολο διάστημα.

Από την πλευρά της, η κυρία Εικοσιδέκα κάλεσε για ακόμα μία φορά τη διοίκηση να απαντήσει τι έγινε και ποιος έφαγε, όπως είπε, τα χρήματα της ΚΕΔΗΤ.

Μας έχετε φλομώσει στο ψέμα

«Πείτε μας πόσα φάγατε και μετά να δώσουμε 150.000 ευρώ στην ΚΕΔΗΤ» είπε σε ένα ξέσπασμά του ο Γιάννης Σμυρνιώτης, με τον δήμαρχο να απαντά: «Όταν βγει το πόρισμα για τη δίκη σου θητεία θα δούμε», με τον Σμυρνιώτη να τον καλεί να του δείξει το πόρισμα «αν είναι μάγκας», όπως είπε.

Ύστερα από ισχυρές αντιπαραθέσεις και ενώ όλοι ήταν όρθιοι να φύγουν λόγω της περασμένης ώρας, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. «Όχι» ψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τζιούμη και η Μαντινειακή Συμπολιτεία. «Ναι» ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης Παυλή και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κάμαρης.
 

Έφη Καστραντά

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Σάλος για ακόμα μια φορά στο ΔΣ για την ΚΕΔΗΤ


24 Σχόλια

Ο Τασος εφερε το πορισμα των ορκοτων λογιστων? ποτε θα μοιρασει τα φειγ βολαν που μας ελεγε?

Αντι ο Μητσος να εχει λουφαξει μας κουναει και το δαχτυλο.Ο τυπος εχει πολυ θρασος δεν φτανει που κατεστρεψε την ΚΕΔΗΤ και ολοκληρο τον Δημο μπορει και κυκλοφορει ακομα ελευθερος.

ΓΙΑΝΝΗ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

Ηλια ποσα θες να μας τρελανεις? Εσυ εξω τους λες λαμογ@@ και μετα πας και ψηφιζεις για λαμογ@@@ που εχουν γινει στην ΚΕΔΗΤ και στην ΔΕΥΑΤ? Τον κοσμο που σε ψηφισε δεν τον σκεφτεσαι?

Ποιο πόρισμα ορκωτών λογιστών? η σπουδαιότητα του θέματος απαιτεί παρέμβαση του ίδιου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ή τουλάχιστον του Περιφερειακού γραφείου Τριπόλεως του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και της Οικονομικής Επιθεώρησης του Υπ.Οικονομικών. Ας γίνει μια καταγγελία για να επιληφθούν οι ελεγκτικές αυτές υπηρεσίες.

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ . Ο ΜΗΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ 2 ΧΡΟΝΟ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ ?

ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ? ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΑΤΕ?

OXI O ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΘΕΣΗ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ .

Ο Κωστας φιλε απλα το παιδι δεν το εχει, η βαριεται η πιεζεται να ειναι στο Δημοτικο ΣΥμβουλιο.Για αυτο και προσπαθουν να τον περασουν στον κοσμο ως Γιατρο και οχι με το ονομα του.Προσπαθουν να παρουν ψηφους με το επαγγελμα του και οχι με την ιδιοτητα του ως Συμβουλος

Ποιο πόρισμα ορκωτών λογιστών; Η σπουδαιότητα του ζητήματος και η ανάγκη προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος απαιτούν την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ή τουλάχιστον του Περιφερειακού γραφείου Τρίπολης του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και της Οικονομικής Επιθεώρησης του Υπ. Οικονομικών. Ας κάνει κάποιος μια καταγγελία στους φορείς αυτούς ώστε να επιληφθούν του θέματος.

Σμυρνιωτακο 15 μέρες σου εχει ζητήσει ο εισαγγελέας Να απαντήσεις! Δεν σε βλέπω καλα! Θέλανε να σε ρίξουν απο την καρέκλα, ΜΑΛΟΝ ομως θα τους την παραδώσεις μονο σου!!

Μήτσο στείλε τους ξανά σχολείο μπας και μάθουν ορθογραφία γιατί με "τα προστίματα" και "οι προέδροι" τους παρα...μόρφωσες...

ρε σουργελα του μητσου και του γιαννακη ,τα ιδια εισαστε και οι δυο..................ο ενας κραζει τον αλλο,και ο καθενας φτιαχνει -εφταχνε τους δικους του !!!!!!!!!!!!!!!!!!ρε α να μου χαθητε να ξεβρωμησει ο τοπος

Αυτούς που ψηφίζουμε μας διοικούν είμαστε άξιοι της τύχης μας.Φυσικά μη νομίζετε ότι τσαμούλος τζιούμης και φυσικά Σμυρνιώτης ενδιαφέρονται για το καλό μας.Για το θώκο ενδιαφέρονται.Ας ξυπνήσουμε όλοι μας,

Για τον Τσιαμουλο και τον Τζιουμη δεν μπορω να σου απαντησω γιατι δεν εχουν διοικηση αυτη την πολη ,ο Σμυρνιωτης ομως εκανε τη διαφορα στην πολη απο ολους τους προηγουμενους Δημαρχους, γιατι και εργο ειδαμε και η διοικηση του ηταν αξιοπρεπεστατη και ουσιαστικη. Για τον σημερινο καλυτερα να μην γραψω τιποτα, ειμαι συγουρος οτι αυτον θα τον γραψει η ιστορια αρνητικα και θα ειναι παραδειγμα προς αποφυγην για ολους μας.Συμφωνο στο οτι εμεισ εχουμε την ευθυνη γιατι εμεις ψηφιζουμε, για αυτο την επομενη φορα ΠΡΟΣΟΧΗ

Αγαπητή Μίνα κάνεις λάθος ο τζιούμης έχει ασκήσει διοίκηση επί Κοτσάνη και δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.