Συζητήσεις για την κατασκευή αστεροσκοπείου στην Ασέα

Συζητήσεις για την κατασκευή αστεροσκοπείου στην Ασέα

Ιούνιος 30, 2016 - 08:42
4 σχόλια

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αστροφυσικής Ασέαςσυναντήθηκε τη Δευτέρα 27/6 με τον Πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δρ Κανάρη Τσίγκανο, για να συζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με την κατασκευή αστεροσκοπείου στην Ασέα.

Οι μηχανικοί του συλλόγου παρουσίασαν στον Πρόεδρο τα προσχέδια της κατασκευής και τους σκοπούς του εγχειρήματος. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν από την δρ Αναστασία Μεταλληνού στο παλιό αστεροσκοπείο Αθηνών και επισκέφθηκαν το θόλο Σίνα.

Ακολούθησε συνάντηση με τον αστρονόμο Άρη Μυλωνά, ο οποίος ειδικεύεται στην κατασκευή θόλων, από την οποία προέκυψαν σημαντικές διορθώσεις στο έργο. Ευχαριστούμε το ΕΑΑ για τη φιλοξενία και τη βοήθεια.

Σύλλογος Αστροφυσικής Ασέας

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

συγχαρητηρια στο συλλογο που απροσκοπτα προαγει τις επιστημες τον πολιτισμο και τον εξωραισμο στον τοπο μας. μακαρι στο μεγαλεπιβολο αυτο σχεδιο να βρουν και τη βοηθεια της πολιτειας καθοτι ειναι σημαντικο να επικροτουμε να επιβραβεβουμε και να βοηθουμε τετοιες συλλογικες προσπαθειες. αναμενουμε τις εξελιξεις και τα λεμε στις αστροβραδιες το καλοκαιρι.

Να δω αστεροσκοπείο στην Αρκαδία και τι άλλο... Στην Αγγλία με 30 ανεφείς νύχτες το χρόνο λειτουργούν πάρκα αστροτουρισμού και στην Αρκαδία με 300 ανεφείς το χρόνο και ελάχιστη φωτορύπανση δε ξέρουμε τι είναι κυάλι. Δε θέλω να απογοητεύσω την Ασέα αλλά ο Τατούλης είχε τάξει από το 2012 αστεροσκοπείο στη Σπάρτη και κάθε χρόνο το... εγκαινιάζει... Αν μπορέσετε, να το φτιάξετε μόνοι σας, αλλιώς μην περιμένετε από Βαγγέλη και Μήτσο.

Υπαρχει ασχετε αστεροσκοπειο στην Βυτινα κοντα στον Καμπεα. Επειδη ειπες για Αγγλια. Αυτοι πανε φυγανε.......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.