Αδιέξοδο και πάλι με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο

Αδιέξοδο και πάλι με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο

Ιούνιος 29, 2016 - 18:25
4 σχόλια

Η εξέταση της πορείας των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στις 13 Περιφέρειες της χώρας, ήταν το αντικείμενο συνεδρίασης της Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής στο Μέγαρο Μαξίμου, με συντονιστή τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας στις Περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου έχουν ήδη υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς, οι σχετικές αποφάσεις (κοινή υπουργική απόφαση έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΣΜΠΕ) προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, ειδικότερα στην Ήπειρο ο Περιφερειακός Σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ) περιλαμβάνει και μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων που θα κατασκευαστεί με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). 

Αντίστοιχα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις αναμένεται να εκδοθούν άμεσα. 

Σχετικά με τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων, οι υπουργοί που συμμετείχαν στη συνεδρίαση εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην κατάθεση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων, από τους Δήμους των αντίστοιχων περιφερειών.

Η κατάσταση σε σχέση με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο κρίνεται στάσιμη. Μόλις την Τρίτη, για παράδειγμα, ο Δήμος Δυτικής Μάνης ετέθη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, γεγονός που σημαίνει ότι για να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι της περιοχής από τα απορρίμματα ακόμα ένας ΧΑΔΑ θα ανοίξει στην περιοχή, όπως ακριβώς συνέβη και πριν από περίπου δύο χρόνια στην Τρίπολη με τη χωροθέτηση της περιοχής στον Άγιο Βλάση, για την οποία ο κ. Τότσης είπε στο Arcadia Portal ότι αντέχει ακόμα για έναν χρόνο, ενώ έχει ήδη δεχθεί 10.000 τόνους απορριμμάτων και όλοι οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά των απορριμμάτων από εκεί έχουν πέσει στο κενό.


4 Σχόλια

Σωπάτε μωρέ. Την λύσσση την έχει ο Μήτσσσος ο Παυλήςςςς στο τσεπάκι εδώ και 3 χρόνια. Μη βιάζεστε, στα επόμενα 20 χρόνια θα το έχει λύσει ο Μήτσσσος το θέμα με τα σκουπίδια ! χαχαχαχαχ

ΣΙΓΑ ΡΕ ΛΟΥΙ!! Ο ΠΑΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 3,5 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΛΥΣΕΙΣ....(ΒΛΕΠΕ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ)

1 χρόνο που έταζε προεκλογικά, ότι είχε τη λύση στο τσεπάκι και 2 χρόνια που ήδη διοικεί ο Μητσάρας ο Παυλής, είναι συνολικά 3 τα χρόνια που "ήξερε" πως να λύσει το πρόβλημα. Απλά στην πορεία θυμήθηκε πως είχε πιο σοβαρές δουλειές να ασχοληθεί (π.χ. να δαγκwνει αθώους πολίτες) και ξέχασε τα σκουπίδια μέσα στο δάσος του άγιου Βλάση. χαχαχαχαχαχαχ Αλήθεια η εφημερίδα της πόλης γιατί του ζητά να παραιτηθεί ???? χαχαχαχαχαχαχ

@ Λούης Άστον αυτόν, είναι καμένο χαρτί, πες πως έχει φύγει ήδη! Βασικά τον έχουν..."παραιτήσει" άλλοι για εκείνοι το...προσωπικό του θεματάκι, αλλά ελπίζει ακόμα πως με κάποιο μαγικό τρόπο θα παραμείνει δήμαρχος τρομάρα του!! Μα καλά, τι περιμένει, να πάνε και να τον πετάξουν έξω από το γραγειάκι του για να χαμπαριάσει? Αξιοπρέπεια μηδέν.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.