Τσίπρας: Δεν μας αντιμετώπισαν με ευγένεια, όπως τους Βρετανούς

Τσίπρας: Δεν μας αντιμετώπισαν με ευγένεια, όπως τους Βρετανούς

Ιούνιος 29, 2016 - 10:48
4 σχόλια

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας συμμετείχε ως παρατηρητής στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Όπως φαίνεται, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει όλο και περισσότερο τους Σοσιαλιστές στην Ευρώπη, ενώ με τον Ματέο Ρέντσι συζήτησαν στο περιθώριο της Συνόδου τη δημιουργία ενός νότιου άξονα στην ΕΕ, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως υπάρχουν «πολλά μέτρα και σταθμά» στη μεταχείριση των κρατών–μελών της ΕΕ, επισημαίνοντας πως το βρετανικό δημοψήφισμα αντιμετωπίστηκε με «εξαιρετική ευγένεια», εν αντιθέσει με το ελληνικό, που αντιμετωπίστηκε περισσότερο «επιθετικά» και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός «προοδευτικού πόλου», καθώς τίθεται συνολικό ζήτημα ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

«Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι των συντηρητικών στην Ευρώπη», δήλωσε και έθεσε το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης στη διαπραγμάτευση με το Λονδίνο, τονίζοντας πως πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Ευρωκοινοβούλιο να εμπλακούν ενεργά σε αυτήν και να μην αποτελέσει αντικείμενο διακυβερνητικών συμφωνιών ερήμην των θεσμών.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

1) στο δικό σου ήσουν ανοιχτά εναντίον της Ευρώπης ενώ στο Βρετανικό ο πρωθυπουργός και το κόμμα του ήταν ανοιχτά υπέρ της. 2) το είχαν εξαγγείλει στο πρόγραμμα με το οποίο εκλέχτηκαν και το γνώριζε η Ευρώπη ολόκληρη εδώ και χρόνια. Το δικό σου ήταν φούσκα επτά ημερών

3) το ερώτημα εδώ παρέπεμπε σε μια πρόταση που είχε αποσυρθεί, εκεί ήταν σαφές και δεν έδειχνε για μπλόφα παπατζή, και 4) εκεί το πολιτικό σύστημα δείχνει πως σέβεται το αποτέλεσμα, εδώ ο ηγέτης ερμήνευσε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Ισως επειδή οι ψήφοι δεν πρέπει να μετρώνται αλλά να ζυγίζονται

Να δεις αυριο με τι ευγενεια θα αντιμετωπισουν οι Κινεζοι το ψευτοΤσιπρα αυριο που αλλα υπογραφουν για τον ΟΛΠ και άλλα φερνει στη Βουλη..Μιλαμε για διεθνες ρεζιλικι....Νομιζουν οτι οι κινεζοι ειναι συριζαιοι να τους κοροιδεψει οταν χοροπηδαγανε για το ΟΧΙ στο Συνταγμα και τους εφερε μνημονιαρα...

ΑΛΙΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΛΕΞΗ ΜΑΣ.ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ .ΕΣΕΙΣ.ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΤΕ,Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΥΜΑΡΑ ΔΕΝ ΖΕΙ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.