Συγχωνεύουν κλινικές στο Παναρκαδικό για να τα βγάλουν πέρα οι εργαζόμενοι (vid)

Συγχωνεύουν κλινικές στο Παναρκαδικό για να τα βγάλουν πέρα οι εργαζόμενοι (vid)

Ιούνιος 29, 2016 - 13:00
5 σχόλια

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. πραγματοποίησαν την Τετάρτη 29 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης στο πλαίσιο της πανελλήνιας κινητοποίησης που κάνουν γιατροί και νοσηλευτές αντιδρώντας στις καταργήσεις τμημάτων νοσοκομείων και στην κινητικότητα υγειονομικού προσωπικού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οκτώ νοσοκομεία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «κατέβασαν ρολά, στερώντας από το ΕΣΥ 650 κλίνες και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Έλληνες τις έχουν περισσότερο ανάγκη».

Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης βρέθηκαν έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου και η πρόεδρος των εργαζομένων κυρία Διαμάντω Σαραντοπούλου προέβη σε δηλώσεις.
Πάγια αιτήματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία είναι η διεκδίκηση μόνιμης σταθερής εργασίας για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας, δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, απόσυρση του ασφαλιστικού νόμου και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Στη στάση εργασίας συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η κυρία Σαραντοπούλου τόνισε ότι οι εργαζόμενοι είναι στα όριά τους καθώς είναι εξαντλημένοι και δουλεύουν συνεχώς λόγω των αναγκών που υπάρχουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Τα αιτήματα τους είναι η ένταξη τους στα βαρέα επαγγέλματα, η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων αλλά και η κάλυψη των πολλών ελλείψεων σε φάρμακα και υλικά.

Το Παναρκαδικό αδυνατεί να ανταποκριθεί απαιτήσεις του νοσοκομείου και όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα βγάλουν πέρα και να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.
Η πρόεδρος των εργαζομένων μεταξύ άλλων είπε ότι θα συστεγαστούν κλινικές από 11 Ιουλίου έως 19 Αυγούστου στο Παναρκαδικό μειώνοντας έτσι τις κλίνες.

Συγκεκριμένα θα γίνει συστέγαση της Α’ Χειρουργικής και Β’ Χειρουργικής, Α’ και Β’ Ορθοπεδικής, Γναθοχειρουργικής και Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής και της Οφλαθμολογικής.

Δεν αντέχουμε ούτε σήμερα. Αυτή η συγχώνευση σκοπό έχει να ξεκουράσει το προσωπικό που έχει εξαντληθεί και να ενισχυθούν τα τμήματα τα οποία έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.
 

 

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Τετράωρη στάση εργασίας στο Παναρκαδικό


5 Σχόλια

Δώστε στη δημοσιότητα ονόματα δι ορισμένων στο νοσοκομείο που μετατάχθηκαν αλλού και ζητείστε την επάνοδό τους

Να ανακληθούν οι αποφάσεις μετατάξεων σε διαφορετικούς κλάδους (π.χ. από ΔΕ Νοσοκομων σε ΔΕ Διοικητικών). Να εκπαιδευτούν οι υπεράριθμοι υπάλληλοι και να στελεχωθούν ειδικότητες που παρουσιάζουν ελλείψεις..

Κυρία πρόεδρε ωραία ταείπατε μπράβο σας.Κι εγώ να προσθέσω το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό.Σας λέει κάτι αυτό το συνθηματάκι;

Ελλείψεις σε βασικές για ένα νοσοκομείο ειδικότητες και υπερπληθώρα σε διοικητικούς υπαλλήλους. Με τι απασχολούνται όλοι αυτοί οι διοικητικοι, αφού το νοσοκ. υπολειτουργεί και καταργούνται ή συγχωνεύονται τμήματα και κλινικές. Κλινικές, που όλοι τρέχουν σαν το Βέγγο να προλάβουν τις ανάγκες των ασθενών και γραφεία , γεμάτα με αργόσχολους που έτσι και τολμήσεις να ζητήσεις κάτι, αφού σε κοιτάξουν με ύφος χιλίων καρδιναλίων και σε ειρωνευτούν ή σε "γράφουν" ή σε παραπέμπουν κάπου αλλού.Πηγαίνεις το πρωί για μια συγκεκρ.εξέταση και για μια ώρα σε στέλνουν από εδώ και εκεί.Εκπαιδεύτε τους ή ......

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Α’ ΚΑΙ Β’ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ,Α΄ΚΑΙ Β΄ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ κ.ο.κ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΟ ΠΟΛΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΡΩΙ , ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΒΑΡΔΙΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΙ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ , ΕΜ ΕΤΣΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΕΝΑ . Α ΑΣΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ , Ε ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ , ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΙΓΕΤΑΙ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.