Απλήρωτους έχει αφήσει από το Πάσχα τους επιχειρηματίες ο Δήμος Τρίπολης

Απλήρωτους έχει αφήσει από το Πάσχα τους επιχειρηματίες ο Δήμος Τρίπολης

Ιούνιος 29, 2016 - 10:32
7 σχόλια

Με νύχια και με δόντια προσπαθούν οι επιχειρήσεις της Τρίπολης να τα βγάλουν πέρα. Δεν είναι και λίγες εκείνες που έχουν βάλει λουκέτο καθώς δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με τα έξοδα τα οποία έτρεχαν, ενώ έβλεπαν τα έσοδά τους να μειώνονται καθημερινά.

Πάγια έξοδα, λογαριασμοί, δάνεια και μισθοδοσίες είναι μερικά μόνο από τα «βάσανα» που έχουν οι επιχειρηματίες κάθε πρώτη του μήνα, με το ταμείο να είναι ελλειμματικό και να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμη και για μήνες.
Πολλά είναι τα προβλήματα τα οποία έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του μόχθου, και σε αυτά προτίθεται και ένα ακόμα το οποίο τους φέρνει σε απελπισία. Ο Δήμος Τρίπολης χρωστά σε επιχειρηματίες τις Τρίπολης χρήματα από το Πάσχα.

Όλοι θυμόμαστε τις εκδηλώσεις του Πάσχα και συγκεκριμένα την Κυριακή του Πάσχα όταν στήθηκαν ψησταριές σε ολόκληρη την πόλη. Η δημοτική αρχή αποφάσισε να προμηθευτεί τα προϊόντα από τις τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να τις ενισχύσει οικονομικά. Περίπου τρεις μήνες μετά, οι επιχειρηματίες της πόλης παραμένουν απλήρωτοι.

Τα καταστήματα που προμήθευσαν τον Δήμο για τις εκδηλώσεις του Πάσχα δεν έχουν πληρωθεί ακόμα και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεκινήσει και διαμαρτύρονται εντόνως.
Συνεχώς τηλεφωνούν στον Δήμο, προκειμένου να δουν τι θα γίνει με την πληρωμή τους καθώς τα ποσά τα οποία χρωστά ο δήμος σε κάθε έναν από αυτούς ξεπερνούν και τα 1.000 ευρώ.

Ακόμα τα χρήματα δεν έχουν πάει στο λογιστήριο και οι διαδικασίες καθυστερούν επικίνδυνα, τη στιγμή που τα τιμολόγια έχουν κοπεί κανονικά.
Κρεοπωλεία, αρτοποιεία, επιχειρήσεις με είδη παντοπωλείου, ανθοπωλεία, σιδηρουργεία βρίσκονται στην πρίζα και περιμένουν να πληρωθούν για τα είδη με τα οποία προμήθευσαν τον Δήμο τον Απρίλιο.
 


7 Σχόλια

Μαλλον δεν κανουν κατι καλα οι επιχειρηματιες .Μηπως πρεπει να περασουν πρωτα απο το γραφειο του Μητσου?

Έτσι πέρναγαν από τον Γιαννάκη? Το 2014 ο Γιαννάκης τους πλήρωσε τον Οκτώβριο. Τώρα που ο Παυλής τους πληρώνει σε 2 μήνες το αργότερο είναι το πρόβλημα του Δημοσιογράφου? Καταλαβαίνουν όλοι ποιο είναι το πρόβλημα!

Πούλησαν σε προκαθοσρισμένη ενιαία τιμή ή προτιμήθηκαν οι φθηνότεροι; Αν τους ανατέθηκε απευθείας δεν μπορούν να μιλάνε. Χατήρι τους έκαναν και όποτε τους πληρώσουν πολύ θα είναι

το προβλημα φετος ειναι οτι ο τσιπρας σου ζηταει 100% προκαταβολη φορου και τελος επιτηδευματος τι στο καλο ειναι αυτο και θες υπερδιπλα απο περυσι... και πρέπει να δώσεις και στο κοσμο το δωρο για διακοπες...

ετσι εξοφλουνταν και παλια η αργοτερα ακομα? οταν το κρατος εχει κοψει απο παντου δημους περιφεριες κλπ πως να πληρωσει αμεσα ο καθε δημος? προς θεου δε λεω να μη πληρωθουν οσο το συντομοτερο οι καταστηματαρχες αλλα προς τι το αρθρο? η προηγουμενη δημοτικη αρχη ειχε κοψει κονδηλι καθε μηνα,αυτη δεν εχει κοψει κονδηλι?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.