Ένας λαμπρός επιστήμονας με ανιδιοτελή προσφορά για την Τρίπολη

Ένας λαμπρός επιστήμονας με ανιδιοτελή προσφορά για την Τρίπολη

Ιούνιος 29, 2016 - 09:03
5 σχόλια

Tο Σάββατο 14 Μαΐου στο Μερκοβούνι Τρίπολης τελέσθηκαν με λαμπρότητα τα θυρανοίξια και ο καθαγιασμός της Αγίας Τράπεζας του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού Νεομάρτυρος Δημητρίου.

Σε κλίμα κατάνυξης,  ο κλήρος και ο λαός της περιοχής με επικεφαλής τους Σεβ. Μητροπολίτες Πατρών κ.κ. Χρυσότομο και Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ.  Αλέξανδρο, υποδέχθηκαντην θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Μυροβλύτισσας Παναγίας Μαλεβής από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κυνουρίας και ακολούθως, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός.

Οι εργασίες ανακαίνισης του Ιερού Ναού Νεομάρτυρος Δημητρίου, πραγματοποιήθηκαν με την αμέριστη οικονομική βοήθεια του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου που κατάγεται από το Μερκοβούνι, εις μνήμην των μακαριστών γονέων του, Βασιλείου και Παρασκευής Παπαδοπούλου και του θείου του, Δημητρίου Μακρή.

Η ριζική ανακαίνιση του Ναού, περιλαμβάνει ενίσχυση της θεμελίωσης, νέα μαρμάρινα δάπεδα υψηλής ποιότητας και αισθητικής με περίτεχνα ψηφιδωτά και παραστάσεις, ανακαίνιση όλων των εισόδων του ναού και αγιογράφηση αυτών, νέα είσοδο στον περίβολο με πρωτότυπο σχέδιο σε inox, καθαρισμό και ανανέωση όλων των αγιογραφιών, πλήρεις  ηλεκτρο-μηχανολογικές αναβαθμίσεις, κλιματισμό, νέα ξυλόγλυπτα στασίδια και καθίσματα και πρόσθετες καλλωπιστικές παρεμβάσεις. Ο σχεδιασμός του ναού έγινε αφιλοκερδώς από τους Νίκο και Μικαέλλα Θεοφανοπούλου.

Με το πέρας της ακολουθίας, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Γερμανός Μίχος, προσέφερε τιμητική πλακέτα στον μεγάλο ευεργέτη Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξανδρος, του παρέδωσε Ευεργετήριο Γράμμα καθώς και τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως ΜαντινείαςκαιΚυνουρίας.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963, με καταγωγή από το Μερκοβούνι. Γονείς του ήταν ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, δάσκαλος στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Τρίπολης και η Παρασκευή Μακρή-Παπαδοπούλου, καθηγήτρια στο 3ο Γυμνάσιο της Τρίπολης.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος σπούδασε Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποφοίτησε αριστούχος το 1985. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ImperialCollege του Λονδίνου  και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έλαβε τους τίτλους Master στην Πληροφορικήκαι στη Στατιστική, αντίστοιχα. Το 1994, απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) στην Πληροφορική και συγκεκριμένα στην ειδικότητα των Υπολογιστικών Μεθόδων Προσομοίωσης (ComputerSimulation) από το Πανεπιστήμιο Lancasterκορυφαίο στη Βρετανία στη συγκεκριμένη ειδικότητα και η διατριβή αυτή τιμήθηκε εκείνη τη χρονιά από το BritishComputerSocietyμε χάλκινο μετάλλιο.

Το 1995, διορίστηκε στην Αθήνα, στο Υπουργείο Οικονομικών  και πρωταγωνίστησε στην ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος TAXIS με τη δημιουργία εκατοντάδων σχετικών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα δημοσίευσε αρκετές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά Πληροφορικής.

Το 2003 το Πανεπιστήμιο του Manchester του πρόσφερε θέση Λέκτορα στη Σχολή Πληροφορικής, την οποία ο Κ. Παπαδόπουλος ανέλαβε κατόπιν σχετικής άδειας που είχε πάρει από το Υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας του στο  Manchester επικεντρώθηκε στην επιστημονική έρευνα σχετικά με την Προσομοίωση Οικονομικών Συστημάτων. 

Το 2006, ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος εγκαταλείπει τη θέση του στο Πανεπιστήμιο του Manchester, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας της μητέρας του, επιστρέφει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει θέση στη ΔΟΥ της Τρίπολης, την οποία διατηρεί έως και σήμερα.

Tο 2013, ο Κ. Παπαδόπουλος συνήψε συμβόλαιο συνεργασίας με την αραβική τράπεζα RoyalPetroleumTrust στο Κατάρ, ως Χρηματο-οικονομικός Σύμβουλος.

Αναγνωρίζεται διεθνώς για το έργο του και το 2015, η έγκριτη WallStreetJournal της Νέας Υόρκης, τον κατατάσσει στη λίστα με τους 200 καλύτερους χρηματο-οικονομικούς αναλυτές στον κόσμο και το 2016, αναλαμβάνει θέση στην επιτροπή σύνταξης του επιστημονικού περιοδικού InternationalJournalofComputationalFinance.

ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΜΗΤΣΙΑΣ

Email: xristoshmitsias@hotmail.com


5 Σχόλια

Εξαίρετος άνθρωπος, λαμπρός επιστήμων! Η πόλη μας πρέπει να είναι υπερήφανη και να τιμά τέτοιους ανθρώπους!

Θα με συγχωρησετε που ειμαι καχυποπτος αλλα τον μονο κ.Παπαδοπουλο που αναφερει η Wall street journal ειναι ονοματι Γιωργος.Ιδου και το λινκ http://blogs.wsj.com/experts/tag/george-papadopoulos/ Επισης να προσθεσω πως μεσω google δεν υπαρχει κανενα αποτελεσμα για τους 200 καλυτερους αναλυτες της Wall street journal. Ειναι ομορφο να επικροτουμε καλες πραξεις απο συνανθρωπους μας τετοιες περιοδους, αλλα μη τραβαμε και απο τη μυγα ξυγκι για να κερδισουμε κλικ. Σας ευχαριστω

Γνωρίζω προσωπικά και τον κύριο Μήτσια αλλά και τον κύριο Παπαδόπουλο. Ο μεν πρώτος δημοσιεύει στοιχεία για άλλα πρόσωπα κατόπιν συνεντεύξεων, ενώ ο δεύτερος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι κάποιοι τον αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό, παρόλο που ο ίδιος δεν έχει βλάψει κανέναν. Προκειμένου να αποφύγει ατέρμονες διαλόγους χωρίς σημασία και, επειδή σέβεται τη νοημοσύνη όσων επισκέπτονται το Arcadia Portal (δηλαδή δεν θα ήθελε να γίνει αφορμή για υποβάθμιση της ιστοσελίδας), προτρέπει τους σκεπτικιστές ν' αναζητήσουν επικυρωμένα αντίγραφα των τίτλων του στη ΔΟΥ της Τρίπολης.

Είναι πολύ λυπηρό, ένας υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. με αυτές τις σπουδές και εμπειρία, να έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο πόστο, ενώ κάποιοι απόφοιτοι Λυκείου να κατέχουν θέσεις ευθύνης. Αυτό βέβαια συμβαίνει και σε άλλες υπηρεσίες της πόλης μας. Υπάλληλοι με προσόντα βρίσκονται παροπλισμένοι και προωθούνται οι χαμηλού μορφωτικού επιπεδου. Γιαυτό το Δημόσιο δεν πρόκειται ποτέ να ορθοποδήσει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.