Ασφάλεια, φύλαξη, κίνδυνος πυρκαγιάς: Η αλήθεια για τον Άγιο Βλάση

Ασφάλεια, φύλαξη, κίνδυνος πυρκαγιάς: Η αλήθεια για τον Άγιο Βλάση

Ιούνιος 28, 2016 - 10:21
23 σχόλια

Τότσης: «Ο Άγιος Βλάσης αντέχει ακόμα για έναν χρόνο»

Για το σημείο εναπόθεσης στερεών απόβλητων του Δήμου Τρίπολης στην περιοχή του Αγίου Βλάση ανάμεσα στη Σιλύμνα και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ηλίας Τότσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ArcadiaPortal.gr

O κ. Τότσης κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις οι οποίες αφορούν στην περιοχή του Αγίου Βλάση, για το αν τηρούνται όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την εναπόθεση απορριμμάτων, αλλά και για την κατάσταση η οποία επικρατεί αυτή τη στιγμή ύστερα από περίπου έναν χρόνο εναπόθεσης απορριμμάτων στο σημείο.

_ Πόσοι τόνοι απορριμμάτων εκτιμάτε ότι υπάρχουν στον Άγιο Βλάση;

«Υπολογίζουμε ότι υπάρχει μια ποσότητα περί των 10.000 τόνων, καθώς είχαμε διώξει περίπου 300 τόνους πέρυσι τον Μάρτιο – Απρίλιο.»

_ Ποια η εικόνα που έχει η χωματερή; Έχει ακουστεί ότι το σημείο έχει γεμίσει και τα απορρίμματα έχουν βγει εκτός του προκαθορισμένου χώρου.

«Όχι, αυτό είναι ανακριβές, καθώς ο Άγιος Βλάσης μπορεί να δεχτεί ακόμα για έναν χρόνο επιπλέον απορρίμματα διότι το ένα τμήμα προς το δάσος έχει 25 μέτρα ύψος για να ανεβούμε πάνω-πάνω. Το ένα τμήμα το ανατολικό, η είσοδος του λατομείου, είναι ένας μεγάλος όγκος, αλλά περιμετρικά ακόμα έχει χώρο, καθώς τα απορρίμματα συμπιέζονται και πέφτουν.»

_ Προβλέπεται δηλαδή η εναπόθεση απορριμμάτων για ένα επιπλέον χρόνο στο σημείο, δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση, δεδομένου ότι έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από όταν ξεκίνησε η εναπόθεση στον Άγιο Βλάση;

«Προσπαθούμε να δώσουμε μια λύση και το συντομότερο δυνατόν να σταματήσει η εναπόθεση και η φύλαξη των απορριμμάτων στο σημείο. Ως δημοτική αρχή καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για να προχωρήσει η λύση της ολοκληρωμένης διαχείρισης στο Βαλτέτσι, αλλά εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων οι δικαστικές υποθέσεις που σταματούν το έργο πηγαίνουν πίσω. Αν λυθούν τα διαδικαστικά αυτά θέματα, τότε ο Άγιος Βλάσης θα κλείσει και θα γίνει και η αποκατάστασή του.» 

Θα αρχίσει αμέσως η αποκατάσταση του Αγ. Βλάση, τρέχει και μελέτη για αυτό το έργο

Ο κ. Τότσης μίλησε μεταξύ άλλων και για τους τρεις άγονους διαγωνισμούς που έχει κάνει ο Δήμος Τρίπολης για τη μεταφορά απορριμμάτων από τον Άγιο Βλάση σε άλλο χώρο.

«Ο τελευταίος διαγωνισμός θα μπορούσε να έχει αίσια έκβαση, αλλά υπήρξε ένσταση από τον κ. Σμυρνιώτη έτσι και αυτός ο διαγωνισμός απερρίφθη, καθώς δεν υπήρχαν όλες οι άδειες»
Για το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα δοθεί ένα τέλος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι το έργο θα μπορούσε να είχε προχωρήσει και χθες, αλλά τα διαδικαστικά το φρενάρουν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 9α 2005, πρέπει τηρούνται κάποια μέτρα για την εναπόθεση απορριμμάτων και μερικές από αυτές τις προϋποθέσεις είναι η περίφραξη, η φύλαξη του χώρου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πυρκαγιάς τα οποία είναι τα εξής:

«Άρθρο 7

1. Απαγορεύεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου η  καύση απορριμμάτων τόσο εντός των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) όσο και στους  υφιστάμενους χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων που γειτνιάζουν με εκτάσεις που εμπίπτουν  στις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας ή βρίσκονται  σε απόσταση μικρότερη των τριακοσίων (300) μέτρων  απ’ αυτές.

2. Για την αντιπυρική προστασία των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) λαμβάνονται  απαραίτητα τα ακόλουθα μέτρα:

α. Περιμετρική περίφραξη και κατασκευή αντιπυρικής  ζώνης ελάχιστου πλάτους 8 μέτρων, εφόσον από τη μορφολογία του εδάφους απαιτείται.

β. Αποθήκες εδαφικού υλικού για τη χωματοκάλυψη εστιών πυρκαγιάς στα απορρίμματα.

γ. Δεξαμενή πυρόσβεσης επαρκούς χωρητικότητας.

δ. Πινακίδες αναγνωρίσιμες από απόσταση για την απαγόρευση του καπνίσματος.

ε. Τοποθέτηση σε εύκολα προσβάσιμα σημεία των Χώρων Υγειονομικής Ταφής των απορριμμάτων φορητών πυροσβεστήρων.

στ. Σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων με δυναμικότητα άνω των πεντακοσίων (500) τόνων ημερησίως να παρευρίσκεται βυτιοφόρο όχημα, κατά την αντιπυρική περίοδο.

ζ. Ύπαρξη σχεδίου αντιμετώπισης πυρκαγιών και εγχειρίδιο οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς.

η. Συγκρότηση ομάδας πυρασφαλείας κατάλληλα εκπαιδευμένης.

θ. Εκτέλεση άσκησης πυρόσβεσης κάθε χρόνο.

ι. Στους χώρους γραφείων των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) η ανάρτηση σε εμφανή σημεία των τηλεφώνων των αρμοδίων Υπηρεσιών (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ο.Τ.Α., Δασαρχείο).

3. Για τους ΧΥΤΑ που γειτνιάζουν με εκτάσεις, που εμπίπτουν στις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας και σε απόσταση λιγότερη από 300 μέτρα υποδεικνύεται από την κατά τόπο αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία η λήψη πρόσθετων μέτρων, εάν αυτό απαιτείται.

4. Στους χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων, που υφίστανται κατά τη δημοσίευση της

παρούσας διάταξης, ενεργείται κάθε χρόνο πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αυτοψία από τριμελή Επιτροπή ανά νομό, που συγκροτείται για κάθε Περιφέρεια τον Ιανουάριο κάθε έτους με απόφαση του αρμόδιου κατά τόπο Γενικού Γραμματέα και αποτελείται από έναν Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και έναν υπάλληλο των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών, με την ιδιότητα του Δασολόγου ή Δασοπόνου. Η αυτοψία πραγματοποιείται για τη διαπίστωση των υπαρχόντων μέτρων και μέσων πυροπροστασίας και την πρόταση των ελλειπόντων. Η Επιτροπή συντάσσει σχετική έκθεση που υποβάλλεται στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και στην αρμόδια Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια με έγγραφό της αποστέλλει την έκθεση για υλοποίηση στην αρμόδια Δημοτική ή Κοινοτική Αρχή και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποστέλλει την έκθεση στην αρμόδια Εισαγγελία. Τα προτεινόμενα από την Επιτροπή μέτρα πυρασφαλείας είναι απαραιτήτως τα εξής:

α. Άνοιγμα λάκκου βάθους 2 μέτρων για την απόθεση των απορριμμάτων, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες του εδάφους.

β. Περίφραξη με δικτυωτό συρματόπλεγμα ύψους 2,5 μέτρων τουλάχιστον ολόκληρου του χώρου απόρριψης.

γ. Διάνοιξη αποψιλωμένης βλαστήσεως ζώνης πλάτους τουλάχιστον 50 μέτρων περιμετρικά της περίφραξης.

δ. Ύπαρξη επαρκούς αριθμού εργαλείων και ικανής ποσότητας ή παροχής νερού.

Ειδικά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου οι Δήμοι και Κοινότητες υποχρεούνται να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς φύλαξης σύμφωνα με το άρθρο 118 του ν. 1892/1990.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ημερών της αντιπυρικής περιόδου με δείκτη επικινδυνότητας 4 (πολύ υψηλή) και

5 (κατάσταση συναγερμού) για τη συγκεκριμένη περιοχή, επιβάλλεται η παρουσία υδροφόρου οχήματος με μέριμνα του οικείου Δήμου ή Κοινότητας.

5. Στο συνημμένο Παράρτημα, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, παρέχεται ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ

με τίτλο «EKΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ» για την υποβοήθηση του έργου της Επιτροπής.».

 

Ο κ. Τότσης παραδέχτηκε ότι η περίφραξη δεν είναι ακόμα έτοιμη, καθώς πρέπει να εκδοθεί  μια περιβαλλοντική άδεια και ακόμα η δημοτική αρχή βρίσκεται στη μελέτη της περιβαλλοντικής άδειας. 

«Μέχρι να γίνει η περίφραξη υπάρχει ημερήσια φύλαξη μέρα και νύχτα με πατρόλ το οποίο περιφέρεται και κάνει ελέγχους», είπε. 

Θα υπάρξει 24ωρη φύλαξη και θα μπουν και οι πυροφύλακες που έχουν προσληφθεί

_ Με τη φύλαξη από ιδιωτική εταιρία, μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι σκόπιμα δεν μπαίνει η περίφραξη και καθυστερεί, για να υπάρχει ιδιωτική επιχείρηση που θα κάνει τη φύλαξη την στιγμή που ο Δήμος Τρίπολης υποχρεούται από τον Νόμο να περιφράξει το σημείο με τα απορρίμματα.

«Και περιφραγμένος να είναι ο χώρος, η φύλαξη θα πρέπει να υπάρχει, διότι η ανάφλεξη δεν ξέρεις από πού μπορεί να γίνει και πώς μπορεί να γίνει. Άρα και περίφραξη να υπάρχει δεν θα καταργηθεί η φύλαξη.»

_ Ποιες είναι οι εργασίες που έχουν γίνει στο σημείο, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιριού και το σημείο περιβάλλεται από δάσος;

«Υπάρχει μία αντιπυρική ζώνη 8 μέτρων όπου χρειάζεται, επειδή σε κάποια σημεία το έδαφος είναι βραχώδες και δεν μπορούμε να κάνουμε δρόμο, όπως προβλέπεται η αντιπυρική ζώνη των 50 μέτρων.
»Έχουν κοπεί και απομακρυνθεί τα πρανή, θάμνοι, αλλά δεν μπορούμε να κόψουμε δέντρα διότι η περιοχή είναι αναδασωτέα και το Δασαρχείο δεν έχει επιτρέψει το κόψιμο δέντρων, αλλά έχει γίνει ο καθαρισμός από τα αγριόχορτα»

Ο Άγιος Βλάσης για εμάς είναι ένα βάσανο και η καθημερινή μας αγωνία. Αν ποναει κάποιον μία φορά, εμένα με πονάει δέκα, διότι την περιοχή την ζω και κατοικώ εκεί κοντά

_ Τι άλλο υπάρχει στο σημείο;

«Υπάρχει ένα πυροσβεστικό του Δήμου, ένα βυτιοφόρο του Δήμου, δύο δεξαμενές των 2 τόνων με νερό, άμμος προκείμενου να πέσει πάνω στη φωτιά άμα υπάρξει εστία, υπάρχουν όλα εκείνα τα εργαλεία που μπορούν αν μεταφέρουν το χώμα.»

Ο κ. Τότσης φάνηκε αρκετά ειλικρινής στη συνέντευξη και άνοιξε όλα τα χαρτιά του και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις. Ως προς τη μεγάλη καθυστέρηση, υπάρχουν πολλές ενστάσεις καθώς η δημοτική αρχή θα έπρεπε να έχει δραστηριοποιηθεί άμεσα για να τρέξουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα αδειάσουν τον Άγιο Βλάση ο οποίος παρουσιάστηκε σαν προσωρινή λύση και τείνει να μονιμοποιηθεί. Ας ελπίσουμε και το φετινό καλοκαίρι να μην υπάρξει κάποια εστία πυρκαγιάς ή ανάφλεξης των απορριμμάτων στο σημείο και να κυλήσουν όλα ομαλά, καθώς αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα και καταστροφές.
 

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

23 Σχόλια

ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.Η ΛΥΣΗ ΝΟΥΜΕΡΟ 2 ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ?

Ναι, δε θα υπάρξει ανάφλεξη σίγουραααααα! Εδώ είχαν γίνει δυο μέσα στο χειμώνα και μούγκα από όλους....Όντως μπαρμπά Λιά, αν ξεφύγει καμία φωτιά (ξέρετε, τώρα το καλοκαίρι η πυροσβετική έχει και άλλες δουλειές, δεν μπορεί να τρέχει ανα πάσα στιγμή για τη χωματερή σας) σε βλέπω στο κελί 33!!!

Καλά, ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Πώς θα σταθούν τα σκουπίδια στο σημείο με τα 25 μέτρα ύψος ρε γκασμάδες? Από εκεί δε θα κυλάνε προς τα κάτω??? Αφού δεν είναι "κλειστό" το νταμάρι. Εδώ έχουν φτάσει μέχρι έξω το δρομάκι και αυτοί μας δουλεύουν ακόμα! Πείτε ρε ότι τα ρίχνετε έξω από τα όρια του οικοπέδου που νοικιάζετε και αφήστε τα σάπια! Δε θα σας περάσει για πολύ ακόμα βέβαια.....

ΚΥΡ Ηλία εγώ νόμιζα οτι μετα απο τις αναθέσεις που έδωσες στον γαμπρό και μετα τον διορισμό του γιου σου ως σύμβουλο του Παυλη οτι θα σε χάναμε αλλά εσύ εχεις και κάτι άλλο στο μυαλό σου.Μήπως θες να βάλεις και την κόρη πουθενά?

ΚΥΡ ΗΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΗΝΕΣ ΡΙΧΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΣΚΟΥΠΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ 15 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙ 30 ΜΕΡΕΣ Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ 450 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ 45 ΤΟΝΟΥΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ 20250 ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΝΑ 5000 ΤΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ 30000 ΤΟΝΟΥΣ . ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ 10000 ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ 30000.

ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥΛΑΚΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ.ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ .ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΚΥΡ ΗΛΙΑΣ, ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ,ΜΠΕΜΠΕΚΟ.

ΔΗΛΑΔΗ ΛΙΑΚΟ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ? ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ? ΛΕΩ ΕΓΩ ΜΗΠΩΣ? ΟΛΟ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ? ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ? ΠΟΤΕ?

Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ

ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΣΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΣΟΥ ΠΙΣΩ ,ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ.

ΒΑΛΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΜΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΦΩΤΙΑ ΠΑΡΕΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 090090666

ΠΟΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ΡΕ ΨΕΥΤΕΣ? ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟ

Τοτσαιοι μονο την παρτη τους οπως παντα.Καλά κανουν για να βαλουμε μυαλο.Μηπως βαλει υποψηφιοτητα παλι ο γιος Τοτσης στο Επιμελητηριο στις προσεχεις εκλογες.Γουσταρω ξεφτυλα

ΤΑΚΗΣ Τρί, 28/06/2016 - 19:35...Δεν μου λες ρε παλικάρι, το «ΠΟΥΛΑΚΗ» που γράφεις μπας και είναι από την Κρήτη και το λένε Σήφη Πουλάκη; Και κάτι άλλο, έτσι για να μαθαίνεις: κόψε τα κεφαλαία γιατί εκτός του ότι καρφώνεσαι ότι είσαι ένα άτομο που γράφει με 323 ψευδώνυμα, μας βγαίνουν τα μάτια να διαβάσουμε τις μακακίες που γράφεις. Λυπήσου μας! Άει προχώρα τώρα και ρούφα 'κανα φραπέ και κάπνισε 'κανά τσιγάρο, τραχανοπλαγιά, που θες και σχόλια...

ΜΠΟΥΝΔΡΟΥΚΑ ΤΡΕΜΕ. ΘΑ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΚΟΤΑ. ΚΑΤΑΠΙΕΣ ΒΡΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ.

Καλά, οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες ψεύτες! Εδώ όλοι λένε πως ο Αγ. Βλάσης δεν έχει χώρο ούτε για δείγμα και αυτοί το χαβά τους! έχω απορία που στο καλό τα ρίχνουν! Λογικά έγω από τα όρια του οικοπέδου, αλλιώς ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ! Πάντως αυτό που δεν τολμούν να πουν σίγουρα είναι αυτό που περιμένει την πόλη το χειμώνα! Αγκαλίτσα με τα σκουπίδια θα ξεχειμωνιάσουμε βρε κουτά! Προετοιμαστείτε.

Βρυκόλακα, ποιος ειναι κότα? Ο Τοτσης? Δεν νομίζω, μάγκας ειναι. Ο πρόεδρος του, ειναι κότα γιατι του ζήτησε να παραιτηθεί γιατι ασχολήθηκε με την πολιτική και αυτός τον έγραψε κανονικά. Οπότε κότα ποιος ειναι? Η Προεδραρα του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.