Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης στη Γαλλία στα πλαίσια του Erasmus+ (pics)

Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης στη Γαλλία στα πλαίσια του Erasmus+ (pics)

Ιούνιος 23, 2016 - 19:31
1 σχόλια

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “A Challenge for youth - Dreams and Reality" (Απασχόληση : Μία πρόκληση για τη νεολαία - Όνειρα και Πραγματικότητα) το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης συμμετείχε από την Κυριακή, 13 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016, σε συνάντηση στην περιοχή της Αλσατίας της Γαλλίας όπου έλαβαν μέρος μαθητές και εκπαιδευτικοί ευρωπαϊκών σχολείων από τις χώρες Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία και Ρουμανία.

    Η επίσκεψη στη Γαλλία ήταν το έκτο ταξίδι μαθητών και καθηγητών στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος. Η ελληνική αποστολή απαρτιζόταν από τρεις μαθητές και δύο συνοδούς καθηγητές. Το συνεργαζόμενο γαλλικό σχολείο ήταν το Πολυκλαδικό Λύκειο «Camille Sée» στο γραφικό Colmar, με δυναμικό 1000 μαθητών, όπου έγινε υποδοχή των αποστολών, τελετή έναρξης εργασιών και ξενάγηση στους χώρους του σχολείου. Εκεί, μαθητές και καθηγητές πέρασαν αρκετές ώρες παρακολουθώντας μαθήματα σύμφωνα με το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα και ανταλλάσσοντας απόψεις με Γάλλους μαθητές και διδάσκοντες για τις ομοιότητες και τις διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων.

    Λόγω του θέματος του προγράμματος σχετικά με την απασχολησιμότητα, την ανεργία και το εργασιακό καθεστώς σε βιομηχανικές μονάδες των περιοχών όπου βρίσκονται τα συνεργαζόμενα σχολεία, ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη σε οινοπαραγωγική μονάδα του χωριού Eguisheim, όπου παράγονται γνωστές ποικιλίες κρασιών (Pinot noir, Pinot blanc, Pinot gris, Riesling) και στην εταιρεία εμφιάλωσης μεταλλικού νερού και αναψυκτικών Lisbeth δίπλα στις πηγές του Soultzmatt.  
  

 Μια άλλη ευχάριστη πτυχή του ταξιδιού ήταν η ξενάγηση μέσα στην πόλη του Colmar, αλλά και σε γειτονικά παραδοσιακά χωριά,  καθώς και στην πόλη του Στρασβούργου. Η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε μαζί με όλες τις αποστολές το Μουσείο Αυτοκινήτου της Mulhouse και το μεσαιωνικό κάστρο Haut Koeningsbourg, γνώρισε γραφικές συνοικίες με πλακόστρωτα δρομάκια, θαύμασε τη δυτική αρχιτεκτονική, παρατήρησε τις περίτεχνες μεταλλικές ταμπέλες και τις πολύχρωμες διακοσμημένες βιτρίνες των παραδοσιακών καταστημάτων τροφίμων και γαλλικών κρασιών, σημεία που μαρτυρούν την τεράστια σημασία του γεύματος στη γαλλική κουλτούρα. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η επίσκεψη στο Δημαρχείο του Colmar όπου οι αποστολές απόλαυσαν την υποδοχή και τη φιλοξενία των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.
 

   Κορυφαίος σταθμός του ταξιδιού ήταν η παρουσία  του Μουσικού Σχολείου μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Στρασβούργου όπου εκπρόσωποι των μαθητικών αποστολών διατύπωσαν τους στόχους και τα πορίσματα του προγράμματος ενώπιον της Γαλλίδας ευρωβουλευτού κυρίας Anne Sander που είναι ανάδοχος του προγράμματος. Συγκινητική στιγμή πριν από τις ομιλίες ήταν όταν ακούστηκε χορωδιακά από το σύνολο των αποστολών ο ύμνος του προγράμματος, η σύνθεση του οποίου είχε πραγματοποιηθεί κατά τη συνάντηση των αποστολών όλων των συνεργαζόμενων χωρών εδώ στην Τρίπολη. Το τραγούδι συνόδευσε ζωντανά με το μελωδικό ήχο του βιολιού του ο καθηγητής κ.Μουρλάς. Στο τέλος της παρουσίασης η ελληνική αποστολή ένιωσε μεγάλη ικανοποίηση χάρις στα επαινετικά σχόλια της κ. Sander και των συναδέλφων της.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.