Εκδήλωση τιμής για τα 72 χρόνια από την ηρωική μάχη στα Κανελάκια

Εκδήλωση τιμής για τα 72 χρόνια από την ηρωική μάχη στα Κανελάκια

Ιούνιος 17, 2016 - 16:30
2 σχόλια

72 Χρόνια πριν, τον Ιούνη του 1944, το 2ο Τάγμα του ΕΛΑΣ δίνοντας σκληρή μάχη με τους Γερμανούς, μέσα στην καρδιά του Μαινάλου, διέλυσε ολόκληρη Φάλαγγα Χιτλερικών όπου κατάστρεφαν το Μαίναλο παίρνοντας την ξυλεία προς όφελος την φονικής πολεμικής μηχανής τους. Αποτέλεσμα της μάχης πέρα από τον θάνατο των 60 Χιτλερικών ήταν να αποσυρθούν τα κατοχικά στρατεύματα από το Μαίναλο, να κλειστούν μέσα στην Τρίπολη, όπου αποχώρησαν οριστικά λίγους μήνες αργότερα με την απελευθέρωση της πόλης.

72 χρόνια μετά κρατάμε ζωντανή την μνήμη και τα διδάγματα των ηρωικών λαϊκών αγώνων.

Τότε ο λαός,  με μπροστάρη το ΚΚΕ και τους Κομμουνιστές, οργανωμένος στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ πολέμησε την φονική - ναζιστική μηχανή του Χίτλερ και των ντόπιων συνεργατών του στην Ελλάδα. Οργάνωσε μόνος του την επιβίωσή του, θυσιάστηκε για μια Ελλάδα που θα κάνει κουμάντο ο ίδιος χωρίς εκμεταλλευτές, επέβαλε την αποχώρηση των κατακτητών με το σπαθί του και το όπλο του. 

72 χρόνια μετά συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο
Ο λαός έχει την δύναμη. Μόνο ο οργανωμένος λαός, με τον δικό του αγώνα και θυσία μπορεί να επιβάλει αλλαγές προς όφελός του. Να συγκρουστεί με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και τις ενώσεις του (Ε.Ε., ΝΑΤΟ κλπ.).

Χρειάζεται σήμερα να οργανώσει την δικιά του συμμαχία, την Λαϊκή Συμμαχία. Την ισχυρή αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, της φτωχής αγροτιάς, των γυναικών. Μόνο αυτός μπορεί να πολεμήσει αποφασιστικά το σύστημα που οδηγεί την πλειοψηφία του λαού στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στον πόλεμο και στην ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο. Το σύστημα των εκμεταλλευτών όπου σήμερα αξιοποιεί τον φασισμό και είναι η μήτρα που τον γεννά.

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι όπλο του συστήματος. Όπως τότε οι πολιτικοί τους πρόγονοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί για να τσακίσουν τον λαό όπου σήκωσε τα άρματα στον κατακτητή, έτσι και σήμερα αξιοποιείται για το χτύπημα του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Για αυτό προωθεί την στήριξη των εφοπλιστών, αγχώνεται για τα κέρδη των τραπεζών, ψάχνει για τις επιχειρήσεις τσάμπα εργάτες με δουλεμπορικά γραφεία, στηρίζουν τους Έλληνες εκμεταλλευτές έναντι των ξένων.

Όπως τότε τους τσάκισε ο λαός και τους έριξε την πιο ατιμωτική τιμωρία, έτσι και σήμερα ο μόνος που μπορεί να τους αντιμετωπίσει αποφασιστικά και να τους απομονώσει, στέλνοντάς τους εκεί που τους αξίζει είναι ο λαός. Ο λαός οργανωμένος και συσπειρωμένος απέναντι στους εκμεταλλευτές του και τα τσιράκια τους με γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με την πολιτική των μονοπωλίων. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
11:00 το πρωί στο μνημείο στα Κανελάκια
Στην εκδήλωση που οργανώνει η
Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε.
         Λεωφορείο θα αναχωρήσει από Τρίπολη στις 9:00 πμ από την Πλ. Αγ. Βασιλείου
      Θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακά και αντάρτικα τραγούδια στο Λιμποβίσι με το συγκρότημα του Γεωργίου Ροζή.

   Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ

Tags: 

2 Σχόλια

Επειδή κρατάτε ζωντανούς τους αγώνες του ΕΛΑΣ γι αυτό κάθε χρόνο είναι εκεί τρείς και ο κούνουπας.

Παρατηρήστε : 3 γραμμές για (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και τις ενώσεις του (Ε.Ε., ΝΑΤΟ κλπ.). 6 γραμμές για την Χρυσή Αυγή. Τα συμπεράσματα δικά σας........................

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.