Αντιδράσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία

Αντιδράσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία

Ιούνιος 24, 2016 - 11:11
14 σχόλια

Καλά, οι ακροδεξιοί ανά την Ευρώπη, αλλά και παντού, δικαιολογημένα χαίρονται, κατά το "στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται", στοχεύοντας στον απομονωτισμό, τον εθνικισμό, στην αναβίωση αν όχι του φασισμού, πάντως του αυταρχισμού, της περιστολής ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Κάποιοι αριστεροί που χαίρονται, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για Γερμανική ή των τραπεζών και του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου Ευρώπη (και συνεπώς καλά να πάθει), πού, σε τί στοχεύουν; Κατανοούν; Και εν πάση περιπτώσει η μονομερής ερμηνεία ότι η συντηρητική Ευρώπη πληρώνει τις επιλογές της και τις πολιτικές της, πάσχει, για σκέψου να βγει και κανάς ΤΡΑΜΠ στις ΗΠΑ, θα φταίει, κατά τη λογική τους, ο ΟΜΠΑΜΑ, του οποίου δηλώνουν, κατά τα άλλα, θιασώτες!!.

Για την άνοδο του Ναζισμού και του Φασισμού, ε ναι, κάποιες αιτίες υπήρχαν, το να τις λες και να τις ξαναλές σαν να κομίζεις γλαύκαν εις Αθήνας, και να μην βλέπεις τη μάχη που πρέπει να δοθεί σε πολιτικό επίπεδο και επίπεδο ιδεών, δεν έχει καμιά πρακτική αξία. Τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα, όπως φαίνεται. Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε, να μην πούμε και εμείς μετά από λίγα χρόνια "Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια Φασισμός", που έλεγαν οι πατεράδες μας πριν 70 χρόνια, έχοντας την τραγική εμπειρία του καταστροφικού παγκοσμίου πολέμου.

Η ταύτιση με τους ΛΕΠΕΝ, ΦΑΡΑΤΖ, ΓΚΡΙΛΟ κλπ, δεν τους δημιουργεί αρνητισμό; Απορώ. Μπορεί και να μην απορώ πια. Δεν είναι 1η φορά που άργησαν να δουν το κύριο και το προέχον και δεν τους ενδιέφεραν οι "ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαλότητες", μέχρι που άρχισε να καίγεται και το σπίτι τους.

Τρίπολη 24-06-2016, Νίκος Δελφάκης

Ειδήσεις: 
Tags: 

14 Σχόλια

ΒΡΕ ΤΑΝΙΑ ΔΟΛΙΑνών, ποιός σου είπε πως ο λύκος είναι μόνο ακροδεξιός, υπάρχει και η ρώσικη...αρκούδα

Τώρα είναι τόσο μεγάλη η χαρά μου για την κωλοπιλάλα των σκυλιών των Βρυξελλών και του Βερολίνου που δεν απαντάω στις ρητορικές ερωτήσεις σου. Όταν η ευφορία καταλαγιάσει θα σε ρωτήσω με τη σειρά μου: Αυτά τα ζώα της Ε.Ε. δεν σκέφτηκαν ότι με τη δικτατορία που έχουν επιβάλει στους λαούς της Ευρώπης προκαλούν την άνοδο του νεοναζισμού και της ακροδεξιάς; Εγώ, ο ηλίθιος λαός που κάνει πάντα λάθος επιλογές, έπρεπε να το σκεφτώ;

Η χώρα που έσωσε (;)την Ευρώπη βοηθώντας την να κερδηθούν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι (Α+ Β) βοηθάει και πάλι(;) να κερδηθεί και ο τρίτος (Γ) παγκόσμιος πόλεμος (οικονομικός αυτή τη φορά) από τους λαούς της Ευρώπης. Ηττημένη για άλλη μια φορά ποια άλλη; Η Γερμανία.

Βρετανοί ελάτε να σας διδάξουμε πως το ΌΧΙ γίνεται αυτόματα ΝΑΙ!!. Και όχι μόνο από τους πολιτικούς αλλά και από το λαό που υπερψήφισε στις εκλογές την κωλοτούμπα..

Η Βρετανία ποτέ δεν ήταν πλήρως ενταγμένη στην ΕΕ (άλλο νόμισμα, όχι ΣΕΝΓΚΕΝ, εξαιρέσεις στις ευρωπαικες συμβάσεις κλπ). Τώρα η μαγκιά είναι η ΕΕ να αρνηθεί το εμπόριο μαζί της και ότι άλλα προνόμιο είχε(πχ ελεύθερη αγορά χωρίς σύνορα). Οι επιχειρήσεις που λειτουργούσαν εκεί αλλά ευρωπαικής εμβέλειας θα αναγκαστούν σε υποχώρηση. Η οικονομία της θα πατώσει και έτσι θα δημιουργηθεί και ο μπαμπούλας και στις άλλες χώρες που σκέφτοναι παρόμοιες κινήσεις. Ισχύς εν τη ενώσει, όχι ο καθένας τραβάει το δρόμο του.

Ατυχες και αστοχο αρθρο. Αποπροσανατολιζεις τη κοινη γνωμη χωρις βεβαια να το θες . Δε πειραζει, θα δειτε και σεις φτωχεια . Ειχατε κανει εμετο απτο πολυ φαι με το ΠΑΣΟΚ! αχαχχα Ποσο θα ξενερωσετε αργοτερα! Εμεις εχουμε συνηθισει.!

(είναι κατάντια να γράφουμε ανώνυμα, εξομοιώνονται όλοι, και οι ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι και όσοι λένε κάτι συνετό). Δύσκολα θα πατώσει η βρετανική οικονομία, πιο πιθανό να το πάθει η γερμανική (η ντόιτσεμπανκ έχει κάτι τρύπες που χωράνε το παγκόσμιο ακαθάριστο προϊόν). Ισχύς εν τη ενώσει; Μα, αυτή τη στιγμή η Γερμανία τραβάει το δρόμο της και οι υπόλοιποι υποχρεώνονται να την ακολουθούν εκβιαστικά. Δεν είναι ένωση αυτό.

Ανώνυμε 24/06/2016 - 16:22 ρίξε μια ματιά στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Το Λονδίνο πέφτει μόνο 2,8%, το Παρίσι 8%, η Φρανκφούρτη σχεδόν 7%, το Μιλάνο 12,5%.

Το άρθρο αναδεικνύει περίτρανα την εγκατάλειψη των ευρωπαικών λαών από την αριστερά και την σοσιαλδημοκρατία. Οι κύριοι αυτοί προσκυνησαν τις αγορές και εξαγοράστηκαν πολιτικά. Μοναδικό αποκούμπι για τους ευρωπαικούς λαούς που πιέζονται αφόρητα εδώ και 20 χρόνια, είναι δυστυχώς τα εθνικιστικά και ακροδεξιά σχήματα. Αυτοί απέμειναν να πολεμούν εναντίων όλων.Και αυτούς ακολουθούν όλο και περισσότεροι. Δεν ειναι τυχαία η ενιαία στάση τρομοκράτισης του κόσμου από ΜΜΕ,Βρυξέλλες,κεντροαριστερούς,νεοφιλελεύθερους κλπ. Το συγκεκριμένο άρθρο θα μπορούσε να το είχε γράψει ο Σόιμπλε η ο Σόρος.

ΣΗΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εμάς από απόψη πολιτική ίσως και να μας συμφέρει...Όσο για τους Βρετανούς στο καλό και να μας γράφουν. Το μόνο που θα καταφέρουν στο τέλος θα είναι να διαλυθούν....

η ευρωπη μας η αγημενη θεια μας η μερκελ που μας αγαπα και μας βοηθα να κανουμε εγκρατεια στα λεφτα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.