Αντιπαράθεση στο ΠεΣυ για τον «Γολγοθά» των Γορτύνιων (vid)

Αντιπαράθεση στο ΠεΣυ για τον «Γολγοθά» των Γορτύνιων (vid)

Μάιος 31, 2016 - 12:28
2 σχόλια

Η επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου Παναγιώτη Γατσόπουλου με θέμα: «Λαγκάδια – Λευκοχώρι: Ο Γολγοθάς των Γορτυνίων και τα ''εξασφαλισμένα'' από το 2012, 72.000.000 €.  Ε.Ο.  Τρίπολης – Πύργου. Μένουμε Ευρώπη;» συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 30/5.

Πρόκειται για τη σύνδεση Τρίπολης-Πύργου. Η οδός Ε-74 ξεκινά από τα ανατολικά την Τρίπολη αλλά και συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και διασχίζοντας το κεντρικό τμήμα της Πελοποννήσου κατευθύνεται προς τα δυτικά, διερχόμενη διαδοχικά από το Κάψια, το Λεβίδι, τη Βλαχέρνα, παρακάμπτει τη Βυτίνα, συνεχίζει διερχόμενη από την Καρκαλού, το Καλονέρι, τα Λαγκάδια το Λευκοχώρι, το Σταυροδρόμι, το Καλιάνι, το Τουμπίτσι, το Δωδεκάμετρο, τη Δάφνη, το Λιβαδάκι, την πολύ στενή παμπάλαια γέφυρα του Ερύμανθου, όπου και το όριο Ηλείας-Αρκαδίας, το Βασιλάκι, το Λούβρο, τη Λιναριά και τέλος διατρέχοντας την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας την οποία και παρακάμπτει συνδέεται με την Ολυμπία Οδό και καταλήγει στον Πύργο.

Ο κ. Γατσόπουλος αναφέρθηκε σε έναν δρόμο που τυπικά λέγεται εθνική οδός αλλά που μεγάλα τμήματά του είναι της εποχής των κάρων. Τόνισε ότι θα έπρεπε να είναι ο οριζόντιος άξονας της Πελοποννήσου, αλλά δυστυχώς παραμένει ημιτελής με τελευταία παρέμβαση το 2004. Ζήτησε άμεση δρομολόγηση της ολοκλήρωσης συνολικά του οδικού άξονα Τρίπολης-Πύργου, που αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη του 21ου αιώνα αλλά και θα ενώσει επιτέλους οριζόντια όλη τη μία και ενιαία Πελοπόννησο και σε συνδυασμό με τους κάθετους άξονες που θα συνδέει θα αλλάξει εντελώς τη μοίρα της ως άρρηκτο οικονομικοκοινωνικό χώρο.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης κυρία Κωνσταντίνα Νικολάκου ανέφερε ότι  ο τρόπος και το ύφος της ερώτησης του κ. Γατσόπουλου δεν συνάδει με έναν γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Θα έπρεπε ως Αρκάς να γνωρίζει ότι ο κ. Τατούλης για την Αρκαδία έχει συνδέσει το όνομά του μόνο με έργα. Παρουσιάζει τον  Περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή ως εκείνους τους πολιτικούς που από τη μία στέκονται δίπλα σε μία μπουλντόζα σε ανύπαρκτα έργα κι από την άλλη έχουν συνεχώς την παρουσία παραγγελμένης κάμερας με παπαγαλάκια. Αυτό δεν είναι ερώτηση, κύριε Γατσόπουλε, για να μάθετε τι ακριβώς συμβαίνει με τον οδικό άξονα στον οποίον αναφέρεστε.»

Τέλος, ανέφερε ότι η σύνδεση της Τρίπολης με τη Βυτίνα και την Αρχαία Ολυμπία αποτελεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα από τα σημαντικότερα έργα, έναν άξονα σύνδεσης της Κεντρικής με τη Δυτική Πελοπόννησο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας επεσήμανε στον κ. Γατσόπουλο ότι εάν θέλει να βοηθήσει τον τόπο του θα έπρεπε να απευθυνθεί στην κυβέρνηση που στηρίζει και εκπροσωπεί, για να δώσει λύση στα προβλήματα υπάρχουν στην Αρκαδία και ειδικότερα στη Γορτυνία. Τόνισε ότι στη Γορτυνία, που πάντα ήταν το εγκαταλειμμένο κομμάτι που είχε κι έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα, έχουν δημοπρατηθεί 6.900.000 ευρώ για έργα κι άλλα τόσα που είναι προς δημοπράτηση.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας δρόμος στη Γορτυνία που να έχει σοβαρά προβλήματα, ενώ με τα υπόλοιπα έργα που είναι σε δημοπράτηση θα ολοκληρωθεί όλο το οδικό δίκτυο της Γορτυνίας.»

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι δεν είναι θέμα της Περιφέρειας αλλά πρέπει το υπουργείο να δώσει τα χρήματα για να γίνει ο δρόμος και να ολοκληρωθούν οι μελέτες.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αντιπαράθεση στο ΠεΣυ για τον «Γολγοθά» των Γορτύνιων


2 Σχόλια

Το μόνο έργο κυρία Νικολάκου και κύριε Γιαννακούρα που θα πραγματοποιήσετε είναι η εγκατάσταση των προσφύγων στη Βιομηχνική περιοχή.

H θεαματική αντιπερ. θα απαντούσε έτσι για το πρόβλημα στο δρόμο για το ΠΗΔΗΜΑ ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.