Εγγυητής της συμφωνίας για τον αριθμό των προσφύγων η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εγγυητής της συμφωνίας για τον αριθμό των προσφύγων η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μάιος 31, 2016 - 17:20
8 σχόλια

Ευθύνη του Δήμου Τρίπολης ο χώρος φιλοξενίας

Στην επιβεβαίωση της συμφωνίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας για την προσωρινή φιλοξενία περί των 2000 προσφύγων επιμερισμένων στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, εξαιρουμένης της Κορινθίας, όπου ήδη λειτουργεί «Κλειστό Προαναχωρησιακό Κέντρο» προχώρησαν Πέτρος Τατούλης και Δημήτρης Βίτσας κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ την Τρίτη το πρωί.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Στεφανόπουλος και η Διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγελική Πουλοπούλου, καθώς και μετά από πρόσκληση του Πέτρου Τατούλη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας και ο πρόεδρος του ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ κ. Γεώργιος Καραγιάννης.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι βάσει της πρόσκλησης του ΥΠΕΘΑ για την Πελοπόννησο μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες, επιλέχθηκαν χώροι οι οποίοι ελέγχθηκαν για την καταλληλότητά τους να φιλοξενήσουν για διάρκεια 4-6 μηνών, 500-600 πρόσφυγες και σε καμία περίπτωση μεγαλύτερα νούμερα που έχουν ακουστεί.
 
Απαντώντας δε στις ανησυχίες των φορέων της Αρκαδίας για την καταλληλότητα του χώρου που έχει επιλεγεί στην ΒΙΠΕ Τρίπολης ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επιβεβαίωσε από κοινού με τον Πέτρο Τατούλη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο εγγυητής της διττής συμφωνίας που αφορά τον αριθμό των προσφύγων και τον αποκλεισμό των ΜΚΟ από την διαδικασία, και ότι το Υπουργείο Άμυνας φέρει την ευθύνη για την τελική επιλογή του χώρου φιλοξενίας στη βάση των προδιαγραφών που θέτει.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας ωστόσο έδωσε χρόνο μέχρι την Δευτέρα 6/6/2016 για αντιπροτάσεις από τους φορείς της Αρκαδίας (Δήμος Τρίπολης, Επιμελητήριο, ΣΕΒΙΠΕΤ) σχετικά με άλλους χώρους φιλοξενίας που και αυτοί όμως θα ελεγχθούν για την καταλληλότητα τους βάση των προδιαγραφών.

Δελτίο Τύπου


8 Σχόλια

Το αεροδρόμιο που θα παραχωρούσαν, έγινε; είναι είναι ψεύτες ή νομίζουν εμάς χαζούς; πως τώρα να τους έχεις εμπιστοσύνη που το ΟΧΙ το βλέπουν ΝΑΙ;

Ήταν που δεν γνώριζες τίποτα Πετράν. Αντί να κοιτάξεις να λύσεις τα προβλήματα των κατοίκων της Αρκαδίας, μας φορτώνεις νέα βάρη. Μας απογοήτευσες.

Eγγυητής μπαίνει κάποιος φερέγγυος για να γλυτώσει το ρίσκο ο ισχυρός συμβαλλόμενος, έναντι του αδυνάτου. Ποιός είναι ο ισχυρός, ποιός ο αδύνατος και ποιός ο φερέγγυος;

ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΝΑ ΤΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΤΙΠΟΤΑ;ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ........

3-4 ατομα θα φανε καλα εκει στην ΒΙΠΕ.και οι υπολοιποι στον ανθο της αγκιναρας .Καλα να παθουμε γιατι ολοι ειμαστε ευατουληδες ****

Αυτός που πήρε την ΔΟΥΛΕΙΑ στην ΒΙΠΕ πως ήξερε οτι ´´αλλαγη χρησησ´´ και ´´ΕΤΒΆ´´ θα πήγαιναν περίπατο? Τόσο μάγκας ήταν και έσπευσε να δώσει προσφορά? Όλοι οι άλλοι της ΒΙΠΕ ήταν κορόιδα και έμειναν με τα χαράτσια και τα ΕΝΦΙΑ ´η δεν είχαν γνωριμ´ια ?

Anonymous 11.32 ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ,ΕΣΤΩ ΕΙΧΑΝ ΛΑΘΟΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ.....ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.