Νίκος Χουντής: Ο κτηνοτροφικός τομέας στην Ελλάδα αφανίζεται με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Νίκος Χουντής: Ο κτηνοτροφικός τομέας στην Ελλάδα αφανίζεται με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μάιος 31, 2016 - 12:46
2 σχόλια

Ομιλία-παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα την κρίση στο γαλακτοκομικό τομέα

Σε παρέμβασή του σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στο γαλακτοκομικό τομέα στην ΕΕ, παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας, κ. PhilHogan, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, τόνισε τα εξής:

«Κύριε Επίτροπε,

«Οι κτηνοτρόφοι της Ελλάδας, εκτός από τα προβλήματα που έχει ο γαλακτοκομικός τομέας σε όλη την Ευρώπη, υφίστανται και τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλετε, και ακόμα, υφίστανται τις συνέπειες της έλλειψης προστασίας Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης, στις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άλλες χώρες.

Τώρα, που μιλάμε, ξεπουλάτε τη φέτα, το πιο ονομαστό Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης της Ελλάδας, στις συμφωνίες με την Νότιο Αφρική, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Μέσω των μνημονίων και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, παρεμβήκατε στην ελληνική αγορά γάλακτος, τάχα για να μειωθεί η τιμή του καταναλωτή. Και έχουμε εισαγωγή αμφιβόλου ποιότητας  γάλακτος στην Ελλάδα, η τιμή έμεινε ψηλά, ενώ η ελληνική παραγωγή μειώθηκε.

Σήμερα ακόμα, με το καινούργιο μνημόνιο, ζητάτε πάλι μέσω ΟΟΣΑ, να αποσυνδεθεί η χρήση νωπού γάλακτος για την παρασκευή ενός άλλου προϊόντος, όπως είναι το γιαούρτι.

Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα κύριε Επίτροπε, ο κτηνοτροφικός τομέας στην Ελλάδα να οδηγείται σε αφανισμό, οι κτηνοτροφικές μονάδες να κλείνουν.

Σας ερωτώ: Αυτή είναι η λύση που προτείνετε στο πρόβλημα που συζητάμε σήμερα;»

Μπορείτε να δείτε την παρέμβαση του Νίκου Χουντή στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://youtu.be/K9cKaCnZDHo

Δελτίο Τύπου


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.