«Όχι στην δημιουργία νέας Ειδομένης στην Τρίπολη» (vid)

«Όχι στην δημιουργία νέας Ειδομένης στην Τρίπολη» (vid)

Μάιος 30, 2016 - 16:39
5 σχόλια

Με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά στο προσφυγικό και στην εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης κοινή Συνέντευξη Τύπου διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Περιοχής Τρίπολης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανικών Περιοχών τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

Τη συνέντευξη άνοιξε ο Πρόεδρος της ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ κ. Γεώργιος Καραγιάννης ο οποίος μετέφερε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του επιχειρηματικού κόσμου της ΒΙΠΕ Τρίπολης για το προσφυγικό και την εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, μια περιοχή η οποία, όπως τόνισε, δεν προσφέρεται για την αξιοπρεπή διαβίωση ανθρώπων.

Εκτός από το προσφυγικό υπάρχει και το πρόβλημα της  επιχειρηματικότητας, τόνισε ο κ. Καραγιάννης, αναφερόμενους στις επιχειρήσεις που κλείνουν η μία μετά της άλλη καθώς οι οικονομικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων μίλησε για το νομικό καθεστώς της ΒΙΠΕ σχέση με την εγκατάσταση ανθρώπινων ψυχών. 

Είναι προσβλητικό να δημιουργηθούν φαινόμενα Ειδομένης στην Τρίπολη

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας ο οποίος είπε ότι είναι απίστευτο λάθος να εγκατασταθούν πρόσφυγες - μετανάστες στη ΒΙΠΕ καθώς αυτή η εγκατάσταση θα γίνει κάτω από άθλιες συνθήκες και στο ύπαιθρο.

Δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις συνθήκες ασφαλείας και διαβίωσης εκατοντάδων ψυχών οι οποίοι θα στοιβαχτούν σε έναν ακατάλληλο χώρο χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Η αποθήκευση ψυχών σαφώς είναι αντικίνητρο επενδύσεων

Επίσης, ο κ. Μπουντρούκας κάλεσε τους βουλευτές να μην πετούν το μπαλάκι των ευθυνών και να λάβουν θέση για το πρόβλημα.
Πρότεινε να μην γίνει η εγκατάστασης προσφύγων στη ΒΙΠΕ, καθώς υπάρχουν και άλλοι χώροι όπως στρατόπεδα τα οποία θα εξασφαλίσουν καλύτερη διαβίωση σε αυτούς τους ανθρώπους.

Τέλος, επιφυλάχθηκε πάντως νομίμου δικαιώματος για τη μη εγκατάσταση προσφύγων στην ΒΙΠΕ.

Τον λόγο έπειτα έλαβε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για «επιχειρήσεις σκότους» ως προς την εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί μία ακόμα παραγκούπουλη στη χώρα.

Δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε ανθρώπινες ψυχές και να τις στοιβάζουμε σε χώρους ακατάλληλους, είπε, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτα αυτά τα οποία συμβαίνουν.

Οποίος εκ του πονηρού θέλει να μας φέρει προ τετελεσμένου θα μας βρει μπροστά του

Τέλος, ο οικονομοτεχνικός σύμβουλος της ΠΑΣΕΒΙΠΕ κ. Ευθύμιος Χανιώτης αναφέρθηκε στην εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ χαρακτηρίζοντάς την ως πρόχειρη, καθώς δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση για τον τρόπο επιλογής του χώρου στη ΒΙΠΕ.

Η ΒΙΠΕ είναι αποθήκη ψυχών – Η ΕΤΒΑ πρέπει αν αναλάβει τις ευθύνες της

Έφη Καστραντά

Ακολουθεί βίντεο
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr "Είναι προσβλητικό να δημιουργηθούν φαινόμενα Ειδομένης στην Τρίπολη"


5 Σχόλια

Η Λυση ειναι μια .Καταγραφη των Ανθρωπων αυτων και βασει την συνθηκης της Υπ Αρμοστειας τους ετοιμαζουμε χαρτια και πανε στον τοπο που επιθυμουν.Αλλιως θα τους βλεπουμε να λιαζονται για χρονια στην αρεως και στην Πετρινου και αυτο θα χαλασει την ψυχολογια των αδιαφορων Τριπολιτων που θελουν να απολαυσουν το καφε τους...Ξυπνατε ρεεεεεε!!!!

Δεν ειναι δυνατή η καταγραφή ανθρώπων που πετούν τα έγγραφα τους στο Αιγαίο. δεν ειναι πρόσφυγες αφού η Τουρκία απ όπου έρχονται δεν έχει πόλεμο σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες. Προκειται για οικονομικούς τυχοδιώκτες λαθρομετανάστες που θέλουν ντε και ΚΑΛΑ Σουηδία,Γερμανία κλπ. Ακόμα έρχονται οι διωκόμενοι τζιχαντηστες με ολα τους τα σόγια τώρα που προελαύνει ο Ρωσσος στη Συρία. δηλαδη ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΟΝΕΙΡΟ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΑΧΤΑΡΕΣ

11:40 ΠΕΣ ΤΑ!!!!! Αλήθεια, κανέναν χριστιανό από Συρία έχουμε δει? Κι αν όχι, γιατί?

Η Πανπροσφυγική Ενωση αλλάζουμε τα δοδομένα & ΣΙΑ ΟΕ πήρε θέση επι του προσφυγικού;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.