Παρουσία Κουτσούμπα το ΚΚΕ τιμά το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου

Παρουσία Κουτσούμπα το ΚΚΕ τιμά το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου

Μάιος 20, 2016 - 08:46
39 σχόλια

Η ΚΕ του ΚΚΕ, ολόκληρο το Κόμμα και η ΚΝΕ, τιμάμε φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), της κορυφαίας στιγμής της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτά οι Οργανώσεις του ΚΚΕ – ΚΝΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν μεγάλη εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου, την «Παιδαγωγική Ακαδημία» του ΔΣΕ που λειτούργησε στα Τρόπαια Αρκαδίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μάη στις 11πμ στα Τρόπαια. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την κεντρική ομιλία θα κάνει η Κ. Καμαρινού, διδάκτωρ κοινωνιολογίας και εκπαιδευτικός.

Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στη νεολαία και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για τα 70χρονα του ΔΣΕ και για την ηρωική 3η Μεραρχία που φωτίζουν μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας. Να τιμήσουμε ιδιαίτερα ένα από τα σπουδαία επιτεύγματα της εποχής αυτής, την οργάνωση της λαϊκής εξουσίας και ειδικά του Λαϊκού Διδασκαλείου Πελοποννήσου

Στα τέλη του 1947, μετά την απελευθέρωση μεγάλων περιοχών σε όλη την Ελλάδα, αποφασίζεται η δημιουργία της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης (ΠΔΚ).

Το 1948 στην Πελοπόννησο ο ΔΣΕ έχει εδραιώσει την κυριαρχία του σε μια μεγάλη ελεύθερη περιοχή που καταλαμβάνει τα 2/3 της Πελοποννήσου, με τον αντίπαλο να έχει οχυρωθεί αναγκαστικά σε 36 βάσεις (κυρίως σε αστικά κέντρα) περιοριζόμενος σε αμυντική τακτική. "Δημιουργείται στην καρδιά της Πελοποννήσου μια λεύτερη περιοχή πολύ πιο μεγάλη και πολύ πιο σημαντική από την περιοχή του Γράμμου", όπως σημείωνε ο Νίκος Ζαχαριάδης σε άρθρο του στο περιοδικό "Δημοκρατικός Στρατός" τον Αύγουστο του 1948.

Με απόφαση της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης οργανώνεται η κυβερνητική - διοικητική λειτουργία. Στις αρμοδιότητες τους υπάγονται: η Τοπική Διοίκηση, οι Επιτροπές Διαφώτισης, η Λαϊκή Δικαιοσύνη, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή, η Υπηρεσία Πληροφοριών και Τηλεφωνικών Επικοινωνιών, οι ομάδες Πολιτικών Επιτρόπων Πόλεων, η Επιμελητεία του Αντάρτη και, βεβαίως, η Λαϊκή Παιδεία.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η φροντίδα για τις επείγουσες λαϊκές ανάγκες αποκτά άμεση προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, θεσπίζεται εξάχρονη, υποχρεωτική και δωρεάν στοιχειώδης εκπαίδευση. Τα λαϊκά συμβούλια υποχρεώνονταν να οργανώσουν σχολεία σε κάθε χωριό ακόμα και αν δεν υπήρχαν διπλωματούχοι δάσκαλοι. Για να καλυφθούν τα κενά παίρνονται άμεσα μέτρα όπως η ενθάρρυνση όσων δασκάλων δεν έχουν φύγει να παραμείνουν στις θέσεις τους και να διδάξουν, η απόσπαση στα σχολεία δασκάλων που υπηρετούν στα ένοπλα τμήματα του ΔΣΕ, ο διορισμός ως δασκάλων ανθρώπων που αν και δεν είναι πτυχιούχοι, η κατάρτισή τους τούς επιτρέπει να εκτελέσουν χρέη δασκάλου.

Αποφασίζεται η ίδρυση σχολής, ένα είδος Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που θα πραγματοποιεί επιμόρφωση δασκάλων. Εκπαίδευσε πάνω από 70 δασκάλους με πτυχία και διοριστήρια.

Μόνιμη έδρα του διδασκαλείου ορίζονται τα Τρόπαια (όπου έχουν την έδρα τους και άλλες υπηρεσίες του ΔΣΕ). Τη θέση του διευθυντή αναλαμβάνει ο Πάνος Γεωργόπουλος, δικηγόρος, γυμναστής και λοχαγός του ΔΣΕ, από την Κερπινή Αρκαδίας.

Tα μαθήματα είχαν τη μορφή ταχύρυθμης εκπαίδευσης πάνω στις θεμελιώδεις ενότητες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως ήταν: τα Παιδαγωγικά, η Διδακτική, η Ψυχολογία, παράλληλα με τις κοινωνικές επιστήμες, όπως ήταν η Ιστορία και η Φιλοσοφία.

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στις οικογένειες που έχουν νεκρούς, που έχουν υποστεί διώξεις γιατί οι πρόγονοί τους συμμετείχαν σε αυτό το σκληρό, άνισο αλλά δίκαιο αγώνα της περιόδου '40-'49, να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Τους καλούμε ιδιαίτερα να συμβάλουν στη διάδοση αυτής της ένδοξης ιστορίας, ώστε να γνωρίσει την αλήθεια ο λαός και η νεολαία της Πελοποννήσου.

Το Σάββατο 28 Μάη, θα γίνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Διευθυντή του Λαϊκού Διδασκαλείου Πάνο Γεωργόπουλου στη γενέτειρα του Κερπινή Αρκαδίας, στις 12 το μεσημέρι. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει   αποκαλυπτήρια μνημείου του ΚΚΕ που θα αναφέρεται στον ηρωικό κομμουνιστή Πάνο Γεωργόπουλο αλλά και στους άλλους Κερπινιώτες σκοτωμένους αγωνιστές της δεκαετία του '40. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Κομματική Οργάνωση της Πελοποννήσου. Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα μιλήσει η Στέλλα Χρηστέα μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου.

Δελτίο Τύπου


39 Σχόλια

Ποιόν να προσκυνήσουν; το υπόλοιπο......... του κόμματος; Πολύ την λέξη <<λαϊκό>> μας πασάρουν οι κ.κ. σύντροφοι, υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν αυτά;

Σκεφτείτε να μην τους είχαν πάρει και τα όπλα τι θα έκαναν.Όσο για το Ζαχαριάδη άν δεν κάνω λάθος το είχαν στείλει εξορία στη Σιβηρία, τον διέγραψαν και τον αναγνώρισαν μετά θάνατο όπως και το Βελουχιώτη.Αυτά γράφει η ιστορία.όχι αυτή που διδάσκουν στο ΚΚΕ.Αλλά αυτή που διαβάζουμε μόνοι μας.

Όλοι αυτοί πουέδιναν πτυχία στου δασκάλους τότε ήταν αγράμματοι αντάρτες.Πτυχία χωρίς αντίκρυσμα.όπως και η κυβέρνησή τους ήταν χωρίς αντίκρυσμα.όπως και οι θέσεις τους είναι χωρίς ανταπόκριση αφού τους ψηφίζει μόλις το 3 τοις εκατό.Ευτυχώς που δεν επεκράτισαν γιατί θα γυρίζαμε με τα ποδήλατα.

ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και καραδεξιοι,να πουμε παλι μια οτι σας ποναει και σας τσουζει το μεγαλειο εκεινης της δρακογενιας?Ανιστορητοι ο Γεωργοπουλος ηταν αγραμματος?η Μπενεκου πχ.ηταν αγραμματη?Κ καποιοι αλλοι..Αλλα κ οσοι δεν ηξεραν γραμματα κ παλεψαν με το ΔΣΕ μια καλυτερη πατριδα για ολους ηθελαν,ασχετως τσεπης ,και παιδεια για το λαο..

Το αντικρυσμα το δικο σας ρε μαγκες για να εχει ουσια θελει ευλογια του θρονου κ των αστων οπωσδηποτε..Σε συνθηκες συγκεκριμενες ,κρινεται θετικα η προσπαθεια να μη μεινουν αγραμματα παιδια ,απο ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ με τα τυπικα προσοντα,οσων ηθελαν, αλλα κ ανθρωπους που μπορουσαν να σταθουν σε ενα επιπεδο για να περασουν διδασκαλια που ηταν δουλεμενη,υπηρχε μια επεξεργασια ας πουμε υλικου..

ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟΣ-ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΠΗΓΕΣ εΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΟΠΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ,ΜΕ ΕΚΔΟΤΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ-ΜΗ ΣΤΡΙΒΕΤΕ ΔΙΑ ΤΟΥ..ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ.. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ Κ ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ,ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ...ΕΝΤΑΞΕΙ,ΤΩΡΑ,Ας ΠΑΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΝΑ ΛΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΣ ΜΕ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΕΤΣΙ?

2016: η Ευρώπη προχωρά, ευημερεί και ατενίζει με αισιοδοξία τις νέες προκλήσεις και στην ψωροκώσταινα γιορτές μίσους νοσταλγών ολοκληρωτικών, αντιδημοκρατικών, καθεστώτων. Σε αυτόν το λαό αξίζουν τελικά τα χειρότερα...

Pit σε ποιον πλανήτη βρίσκουμε αυτή την Ευρώπη που ευημερεί και ατενίζει με αισιοδοξία τις νέες προκλήσεις;

Σε ΑΥΤΗ την Ευρώπη που όλοι οι πολιτικοί σου και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού παρακαλάνε να συνεχίσουν να ΕΙΝΑΙ μέλη (του λαϊκιστή νέο μπολσεβίκου Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου). ΕΣΥ αν ονειρεύεσαι Β.Κορεα και Βενεζουέλα για να ζήσεις το κομμουνιστικό σου όνειρο, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σου

Πολύ την <<λαϊκό>. χρησιμοποιείτε κύριοι του κόμματος! ποίος σας είπε ότι είσαστε λαός και θέλετε να κυβερνήσετε με 5,4%, το υπόλοιπο 94,6% τι πρέπει να κάνει, συνεχώς να σας ανέχεται;

Pit που την είδες την ευημερία σε μια Ευρώπη που τα ποσοστά ανεργία να είναι διψήφια; Τα 1.500.000 Ελλήνων ανέργων είναι προϊόν της Ευρωπαϊκής ευημερίας να υποθέσουμε; Στα πόσα εκατομμύρια ανέργους θα βγάλεις τις παρωπίδες σου; Από πότε η Βενεζουέλα έχει κομμουνιστική οικονομία και δεν το πήραμε χαμπάρι; Όσα ξέρεις για τη Βόρεια Κορέα είναι από προσωπική εμπειρία ή τα γνωρίζεις από το CNN;

Ωχ ωχ παναγια μου, αυτος εχει ξεφυγει τοσο που μεχρι και την......παρεξηγημενη (!!!!!!!!???????) απο εμας τους......αδαεις βορειο κορεα θα υπερασπιστει στο τελος Το απολυτα παρανοικο αυτο καθεστως το εχουμε παρεξηγησει γιατι μας τα παρουσιαζουν διαστρεβλωμενα οι εχθροθ του κομμουνισμου! Το ζουρλομανδυα και γρηγορα!

"γιορτές μίσους νοσταλγών ολοκληρωτικών, αντιδημοκρατικών, καθεστώτων"! STOIXOS με τέτοια σκατά μπορείς να κάνεις διάλογο; Μόνο με καδρόνια διαλέγεσαι.

Pit αδυνατώντας να δώσεις μια αξιοπρεπή απάντηση έκανες γαργάρα την φανταστική ευημερία της Ευρώπης & της Ελλάδας, με τα εκατομμύρια ανέργους. Επίσης έκανες γαργάρα τη Κομμουνιστική Βενεζουέλα σου. Κάτι ψέλλισες για τη Βόρεια Κορέα, αλλά CNN. Δες πρώτα ένα προπαγανδιστικό βιντεάκι της Pyongyang για να διαπιστώσεις & εσυ, ότι και εκεί ζουν ακόμα άνθρωποι. Πες μας τα συμπεράσματα σου και μετά θα μιλήσουμε για Καπιταλιστική & Κομμουνιστική προπαγάνδα. http://video.dailymail.co.uk/video/bc/rtmp_uds/1418450360/2015/07/28/1418450360_4380103642001_4379930943001.mp4

Με λαχτάρα οι νέοι του μοριά προσμένουν την Εθνικιστική Κατασκήνωση Μαινάλου τον Αύγουστο

STOIXOS το καδρόνι! Μη χάνεις τον καιρό σου με τα κομματόσκυλα, δεν θέλουν να συζητήσουν, χούλιγκαν είναι, μόνο με κατραπακιές καταλαβαίνουν αυτοί.

Δεν ξέρω Anonymous στις Δευ, 30/05/2016 - 12:40, αν είναι χούλιγκαν, βλέπω όμως ότι είναι ανίκανοι να αρθρώσουν ένα επιχείρημα της προκοπής. Αναμασούν στη καλύτερη περίπτωση ατεκμηρίωτα και στη χειρότερη φανταστικά σενάρια και προκαταλήψεις.

Η Πολωνία μια χώρα που έζησε στο πετσί της τον κομμουνισμό και τη σταλινική προπαγάνδα (σου θυμίζω τη σφαγή του Κατίν, το έγκλημα των μαζικών εκτελέσεων χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών, αστυνομικών, διανοούμενων, πολιτικών κρατουμένων και αιχμαλώτων πολέμου, που διαπράχθηκε από τη μυστική αστυνομία Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων γνωστότερο από τα αρχικά NKVD ως Νι-Κα-Βε-Ντε της Ε.Σ.Σ.Δ.) με νόμο θα απαγορεύει οποιαδήποτε αναφορά υπέρ κομμουνιστικών-ολοκληρωτικών ιδεών. Ως παθόντες κάτι παραπάνω θα ξέρουν...Δε συμφωνείς??

Pit +1 Όσο για τον STOIXOS τι να πει κανείς, πραγματικά ανίατη περίπτωση.....

Και ξαφνικά από την "ευημερούσα" Ευρώπη που την έκανες γαργάρα και την Κομμουνιστική Βενεζουέλα μπήκε και η Πολώνια στη συζήτηση. Δεν ήμουν, ούτε θα γίνω ποτέ απολογητής του Κομμουνισμού, ιδίως στην μορφή που πήρε επί Στάλιν, άσχετα αν η δυτική προπαγάνδα για εσωτερική κατανάλωση υπερδιόγκωση ή κατασκεύασε πολλά γεγονότα. Από την στιγμή που ένα κόμμα είναι πάνω από έναν λαό τότε για μένα δεν υπάρχει δημοκρατία. Όπως και εμείς δεν είχαμε ποτέ, ούτε θα έχουμε στο άμεσο μέλλον δημοκρατία γιατί πάνω από τον λαό μας βρίσκονται οι δανειστές μας. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ= Με το μέρος των δανειστών.

Pit με Πολωνούς εργάτες που έχω δουλέψει μου έχουν πει κάτι απλό. Πως κατάλαβαν με πολύ άσχημο τρόπο ότι επί κομμουνισμού οκ δεν μπορούσαν να αγοράσουν ΒΜW, αλλά είχαν όλοι δουλειά, σπίτι, φαγητό, παιδεία, υγεία & κράτος πρόνοιας. Τώρα ένας μεγάλος αριθμός Πολωνών, ένα μέρος ή όλα τα αυτονόητα στον Κομμουνισμό δεν τα γεύεται επί Καπιταλισμού. Και αυτό που λένε πια στην Ρωσία και τις πρώην Κομμουνιστικές χώρες είναι: ότι μας έλεγε το κόμμα για τον Κομμουνισμό ήταν ψέμα, αλλά ότι μας έλεγε το κόμμα για τον Καπιταλισμό δυστυχώς ήταν αλήθεια!!!

από Του γιατρού αν για σένα είναι ανίατη περάτωση κάποιος που λέει "ΟΧΙ τα μνημόνια δεν είναι ευλογία" τότε ΝΑΙ είμαι ανίατη περίπτωση. Μόνο πρόσεχε να μην πεις εσύ μπροστά σε κόσμο πως "τα μνημόνια είναι ευλογία", γιατί είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει κάποιος άνεργος εκεί κοντά και τότε θα διαπιστώσεις με πολύ δυσάρεστο τρόπο πόσο ελεεινή είναι αυτή σου η άποψη.

Ποιος μίλησε για τα μνημόνια ρε αρρώστια? Για τον κάλο που έχεις στο κεφάλι σου μίλησα. Άντε, περίμενε καμία καλύτερη ευκαιρία για κατήχηση και μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα εκεί που δεν έχεις τι να πεις!

Anonymous στις Δευ, 30/05/2016 - 23:42… πες το μας επιτέλους! Όποιος έχει διαφορετική άποψη από τη δική σου έχει κάλο! Θαυμάζουμε μόρφωση, ποιότητα και δημοκρατικές αντιλήψεις! ΝεοΔημοκράτικες να υποθέσω αντιλήψεις ή καραμπινάτες Χρυσαυγίτικες Φασιστικές; Και αν εσείς ντρέπεστε & τα χάνετε όταν σας μιλάει κάποιος για τα εκτρώματα που έχετε διαπράξει με τις πολιτικές σας & τα μνημόνια σας, πρέπει ή να σκεφτείτε σοβαρά και με αξιοπρέπεια & να μετανιώσετε για τα οικονομικά & κοινωνικά εγκλήματα διαπράξατε ή να το συνηθίσετε γιατί θα ντρέπεστε για πάρα πολλά χρόνια ακόμα!!! Ιδιώτες-Φασιστάκια!

Πάντως για την ιστορία... το πώς οργανώθηκε η Ελληνική κοινωνία τα χρόνια της κατοχής, με τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ, αλλά και τα γνήσια Ελληνικά χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης, της αυταπάρνησης και της φιλοξενίας, για να αντεπεξέλθει στη φοβερή πείνα και την αντίσταση κατά των Γερμανών, μελετήθηκε διεξοδικά και σήμερα διδάσκετε ως ειδικό μάθημα στο Χάρβαρντ.

Βάλε link του "ειδικού" αυτού μαθήματος..Σε ενημερώνω ότι στο Harvard όλα τα μαθήματα είναι είναι στο διαδίκτυο (τίτλος, σύντομη περιγραφή, διδάσκοντες, βιβλιογραφικές πηγές)..

Και πάνω που έλεγα ότι εκτός από γαργάρα σε τόσα θέματα, την έκανες και με ελαφρά. Πάντως θα στο βρω το link και θα το παραθέσω. Και μιας και η συζήτηση είναι για την περίοδο της κατοχής, διάβασε και πες μας την γνώμη σου για το εθνάρχη μας. http://tvxs.gr/news/kosmos/karamanlis-kai-tsaldaris-anaferontai-os-praktores-ton-nazi-se-aporrito-eggrafo-tis-cia Αλλά αυτή τη φορά να τη πεις, όχι να εξαφανιστείς πάλι.

Το μονο που διδάσκεται ως ειδικό μάθημα στο Harvard ειναι η διραγματευση πέρυσι του πρωτη φορά αριστερα ως η χειρότερη διαπραγμάτευση όλων των εποχών...

Εδώ θα με βρεις σύμφωνο! Δεν ξέρω τι θα αποκαλυφθεί τα επόμενα χρόνια σε σχέση με τις πιέσεις που ασκηθήκαν στην διαπραγματευτική ομάδα αλλά η μέχρι τώρα εικόνα είναι ότι πιο πρόχειρη διαπραγμάτευση για Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει υπάρξει. Στη πραγματικότητα όμως το τεράστιο πρόβλημα του χρέους είναι κάτι που θα μπορούσαμε να είχαμε λύση το 1944-45 μετά ακριβώς την αποχώρηση των Γερμανών. Όπως είδαμε και στο άρθρο για τον Καραμανλή, οι συνεργάτες των Γερμανών μετεξελίχτηκαν σε συνεργάτες των Δανειστών μας & έγιναν μέχρι & Πρωθυπουργοί υπουργοί Μεγαλοεπιχειρηματίες. Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

STOIXOS μην κουράζεις το...λαό σου με τα ίδια και τα ίδια! Δώσε μας τα φώτα σου για το προσφυγικό τώρα. Τοποθετήσου και σε αυτό το φλέγον ζήτημα! (ε ρε γλέντια...)

Η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα φοβέρα γεγονότα που εκτυλίσσονταν στην Ελλάδα. Η ανάληψη της εξουσίας στη χώρα από τους πρώην συνεργάτες των Γερμανών στη παγκόσμια βιβλιογραφία αναφέρετε σαν παράδειγμα άθλιας παρέμβασης στα εσωτερικά μιας χώρας. Οι Άγγλοι πέρα από τα γεωπολιτικά συμφέροντα που δεν επέτρεπαν σε κανέναν λαό να τα αμφισβητήσει (εδώ θαυμάζουμε τη δημοκρατία των καπιταλιστικών οικονομιών), οδήγησε τη χώρα μας σε έναν εμφύλιο & συνεργάστηκε με τους Γερμανοτσολιάδες για να μην αλλάξει πολιτική μας στο θέμα του δανεισμού. Μας θέλουν χρεωμένους για ΠΑΝΤΑ!

Οι Έλληνες φοβόντουσαν μην έρθουν οι κομμουνιστές και τους πάρουν τα σπίτια. Και τελικά, τα σπίτια τους τα παίρνουν οι καπιταλιστές.

Πάντως είναι φοβερή η μουγκαμάρα των Νεοδημοκρατών για το σχετικό θέμα. Επίσης είναι χαρακτηριστικ, το πώς τα ΜΜΕ έχουν θάψει το φοβερό αυτό θέμα! Και τη δεκαετία του 60 που πρωτοβγήκε στον αέρα και σήμερα που αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα η σχέση του Καραμανλή με τους Κατακτητές μέσα από τα απόρρητα έγραφα της CIA! Ο κόσμος το’ χει τούμπανο & εσείς κρυφό καμάρι φίλοι Νεοδημοκράτες! Με αυτά και με τα αλλά βλέπουμε για άλλη μια φορά πως ο πατριωτισμός των Νεοδημοκρατών σταμάτα εκεί που αρχίζει το κομματικό τους & κατ’ επέκταση το προσωπικό τους συμφέρον. Καλά δεν ντρέπονται καθόλου αυτοί οι άνθρωποι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.