Τατούλης: Θα τηρηθεί η συμφωνία Περιφέρειας - Υπουργείου για τη φιλοξενία προσφύγων (vid)

Τατούλης: Θα τηρηθεί η συμφωνία Περιφέρειας - Υπουργείου για τη φιλοξενία προσφύγων (vid)

Μάιος 27, 2016 - 18:03
19 σχόλια

«Η διαμονή τους θα διαρκέσει έως 12 μήνες το πολύ»

Οι εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό ζήτημα «τρέχουν» και μάλιστα τις τελευταίες δύο ημέρες είναι ραγδαίες. Ο ενοικιασμένος χώρος στη ΒΙΠΕ ήδη ετοιμάζεται από το ΓΕΑ για την εγκατάσταση των προσφύγων, οι οποίοι όπως λένε όλες οι πληροφορίες έρχονται στις 15 Ιουνίου, οι βιομήχανοι της Τρίπολης που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ έχουν διατρανώσει τη θέση ότι δεν πρόκειται να γίνει καταυλισμός μέσα στη βιομηχανική ζώνη και ο Δήμος Τρίπολης με δελτίο Τύπου διαμαρτύρεται ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις κινήσεις αυτές.

Λόγω όλων των παραπάνω, αλλά τονίζοντας συνεχώς στον λόγο του ότι δεν είναι αρμόδιος για ζητήματα της δημοτικής αρχής, συνέντευξη Τύπου παραχώρησε εκτάκτως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες της Περιφέρειας σχετικά με τις κινήσεις της ΠΠ για το μείζον ζήτημα του προσφυγικού την Παρασκευή 27 Μαΐου.

Ως προς τη φιλοξενία προσφύγων στην Πελοπόννησο, ο κ. Τατούλης επανέλαβε την πολλάκις διατυπωμένη από πλευράς του δέσμευση ότι θα τηρηθεί απολύτως η νομιμότητα, ενώ υπενθύμισε τη συνάντηση την οποία είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας κ. Βίτσα και τη συμφωνία τεσσάρων σημείων στην οποία είχαν καταλήξει:

α. Συνολικά οι πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν στην Πελοπόννησο δεν θα ξεπερνούν τους 2.000

β. Ο χώρος εγκατάστασης θα είναι στεγασμένος και σε καμία περίπτωση δεν θα πρόκειται για hot-spot

γ. Θα αυξηθεί η αστυνόμευση της περιοχής και πέραν της εγκατάστασης

δ. Θα ενισχυθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες

«ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΙΠΕ»

Μάλιστα, ο κ. Τατούλης αποκάλυψε ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα όταν έφθασε στην Περιφέρεια η πληροφορία της εγκατάστασης μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, αναζήτησε τον κ. Βίτσα ο οποίος όμως απουσίαζε στο εξωτερικό και οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι θα συνομιλούσαν άμα τη επιστροφή του υπουργού.

Δεν θα υπάρξει καμία παρέκκλιση από τη συμφωνία Περιφέρειας και Υπουργείου

Αυτό τόνισε ο κ. Τατούλης και με νόημα επεσήμανε ότι η Περιφέρεια προειδοποιεί τους πάντες ότι μόνο αυτή η συμφωνία είναι βιώσιμη.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις τρέχουσες ραγδαίες εξελίξεις επάνω στο ζήτημα και για τη στάση της δημοτικής αρχής της Τρίπολης απέναντι στην πιθανότητα που γίνεται βεβαιότητα της εγκατάστασης προσφύγων στη ΒΙΠΕ  ο περιφερειάρχης αρκέστηκε να απαντήσει ότι δεν γνωρίζει και δεν είναι αρμοδιότητά του να γνωρίζει τι πράττει ο Δήμος, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι την Περιφέρεια την αφορά μόνο η συμφωνία των τεσσάρων σημείων με τον αναπληρωτή υπουργό και ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτήν ή μια μονομερής ενέργεια θα έχει και την ανάλογη απάντηση από τον περιφερειάρχη, τονίζοντας μάλιστα:

Με ξέρουν πολύ καλά στην κυβέρνηση.

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΧΩΡΩΝ»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ως προς το αν η περιφερειακή αρχή ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του χώρου στη ΒΙΠΕ, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι δεν είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να συνομιλεί με ιδιοκτήτες χώρων και για μία ακόμα φορά επανέλαβε ότι Περιφέρεια και Υπουργείο έκαναν μια συμφωνία Αρχών, την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει.

«ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»

Ο κ. Τατούλης ερωτηθείς ως προς το χρονοδιάγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων απάντησε ότι θα φιλοξενηθούν από έξι έως εννέα μήνες, το πολύ για έναν χρόνο, ενώ επεσήμανε ότι θα πρόκειται για προσωρινή και όχι για μόνιμη εγκατάσταση.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη Τύπου Τατούλη για το προσφυγικό


19 Σχόλια

Πέτρο τα έκανες πλακάκια με τον Βίτσα, πίσω από την πλάτη των Τριπολιτών και θα φάμε στην μάπα όλους τους πρόσφυγες. Τι σου έταξαν άραγε ??? - να πάρεις τελικά την διαχείριση των σκουπιδιών ??? Θα πέσει μαύρο στις επόμενες εκλογές που θα πάει σύννεφο ... Δεν ντρέπεστε λίγο εκεί στην Περιφέρεια ???? - μόνο το συμφέρον και την τσέπη σας κοιτάτε ????

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ. ΕΤΣΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΑΣ ΤΗ ΦΟΡΕΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ !

Σιγά μην φιλοξενηθούν και κανένα...δεκαπενθήμερο! Άκου 6, 8, το πολύ 12 μήνες! Τον Παυλή με τη χωματερή του μου θυμίζει....2, 3, και μετά 6 μήνες το πολύ! Μετά...μούγκα φυσικά....;)

πετρο θα ακουσεις οτι δεν εχεις ξανακουσει,αν γραψω αυτα που θελω να γραψω απλα θα με μπαναρουν ......................

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΥΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ;;;;ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ 60% ΠΗΡΕ ,ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

οσο και να μην παω τον τατουλη εχει δικιο εδω. δεν μπορει να μην παρουμε ενα μικρο μεριδιο. δηλαδη να φαει το πακετο ολο η βορεια ελλαδα; μια ζωη να κοιτάμε την παρτη μας και οι διπλανοι μας να πανε να γα*** ;

@20:46 ναι, για ανθρωπιστικούς λόγους το κάνει, χαχαχα! Ε, τι, να είμαστε δίκαιοι, οι καημένοι οι βόρειοι μόνο να φάνε το..."πακέτο"! Θα φάμε εμείς εδώ κάτι "πακέτα"....Νααααα (από την Ε.Ε).

Όπως βλέπεις κύριε Πετρο σε πήραμε χαμπάρι.Τις επόμενες εκλογές θα φας πολύ μαύρο.Η Αυτοκρατορία τελειώνει στο λέω ως παλιός σου ψηφοφόρος.

Αν έρθουν λαθρομετανάστες/πρόσφυγες εδώ, ψάξε Πετράν να βρεις τόπο να κρυφτείς. Ποιους ρώτησες, για να κάνεις τη συμφωνία των 4 σημείων και γιατί την κράταγες κρυφή όλο αυτό το διάστημα? Γιατί έγραψες στα παλιά σου τα παπούτσια την άρνηση των Πελοποννησίων για το θέμα αυτό? Δεν ξέρουμε τι θα κάνεις, κόψτο κεφάλι σου, μόνο μην δούμε λαθρομετανάστη/πρόσφυγα εδώ.

ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΓΟΥΣΑ ΚΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ . ΜΑΣ ΕΦΕΡΕΣ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΣΕ ΠΝΙΞΟΥΝ ΕΣΕΝΑ, ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ. Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΨΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ; ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ; ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΝΕΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ . ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΗΣΥΧΗ. ****

Πέτρο ΕΙΣΑΙ ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τα εγκλήματα που θα ξημερώσουν στον τόπο μας. Και καλά ΕΣΥ τελείωσες ήδη πολιτικά. Κάποιους άλλους που φέρουν το όνομα σου και θα πληρώσουν άδικα τα πολιτικά σου εγκλήματα δεν τους σκέφτηκες.? Λυπάμαι αλλα το όνομα Τατουλη έληξε για την Αρκαδία μας με τον πιο ατιμωτικό τροπο

Τι τους θες κ. Πέτρο τους λάθρο; επενδύσεις ; χα χα χα από που και ως που; όπου και αν πάνε ρημάζουν τον τόπο από κλεψιές και κάθε είδους παραβατικότητα κ.λ.π.

Ποια συμφωνία Πέτρο μας; εδώ το αεροδρόμιο είπαν να σου δώσουν και ακόμα κοροϊδεύουν!

Τώρα σωθήκαμε, πολύ που τους νοιάζει αυτούς για το αν θα μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας το βράδυ κι αν θα μας κλέβουν!!! Είναι πολλά τα λεφτάαααα...

Ρε φιλαρακια Τριπολιτσιώτες μην αγχώνεστε! Στην ΒΙΠΕ θα τους βάλουν! Είναι αρκετά μακρια απο τις 30+ καφετέριες του κέντρου. Μια χαρα θα συνεχίσετε τις ξάπλες σας και το καφεδάκι σας. Χαααλαρά.

Ναι, χαλάααααααρωσε εσύ και η τύχη σου δουλεύει.....πες μερικές τέτοιες εξυπνάδες και στους κατοίκους που είναι σχετικά κοντά σε εκείνη την περιοχή. Αν μένεις στην άλλη άκρη πάσο....αν, και ξέρεις τι περπάτημα ρίχνουν αυτοί? Καμία σχέση με τους λουκουμάδες τους Τριπολιτσιώτες που πάνε 200 μέτρα και τα φτύνουν......μιλάμε για πολλά χιλιόμετρα.

Θα του έβαλε και ο Βίτσας το μαχαίρι στο λαιμό. Τι να κάνει και ο καυμένος ο Πέτρος, δέχτηκε. Σου λέει, αφού δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, ας πάω με τα νερά του και που ξέρεις κάποιο όφελος μπορεί να έχουμε, όχι εγώ, οι Πελοποννήσιοι.

Ποιος σε εξουσιοδοτησε Τατουλη να κανεις τετοια "συμφωνια" ? Ποτε μας ενημερωσες οτι εκλεισες μια τετοια "συμφωνια" ? Απο που κι ως που εμπλεκεται το ΓΕΑ στην προετοιμασια του χωρου "φιλοξενιας" ? Συμπολιτες : για οποιαδηποτε φθορα στην περιουσια μας απο λαθρομεταναστες αγωγη προσωπικα στον Τατουλη,στον αρχηγο ΓΕΑ κ στους προισταμενους του ΥΠΕΘΑ. Για οποιαδηποτε επιθεση ή κακοποιηση μελων της οικογενειας μας αγωγες προσωπικα στον Τατουλη,στον αρχηγο ΓΕΑ κ στους προισταμενους του ΥΠΕΘΑ. Προσωπικα αυτο προτιθεμαι να κανω.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.