Το μπαλάκι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ρίχνει ο Παπαηλιού για τους πρόσφυγες

Το μπαλάκι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ρίχνει ο Παπαηλιού για τους πρόσφυγες

Μάιος 28, 2016 - 10:50
19 σχόλια

«Εξ αντικειμένου η ευθύνη διερεύνησης και εξεύρεσης τέτοιων χώρων, με τρόπο σοβαρό και διαφανή, ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού», αναφέρει ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Παπαηλιού σε δελτίο Τύπου όπου σχολιάζει το προσφυγικό ζήτημα το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η Αρκαδία, η Πελοπόννησος γενικότερα, αλλά και η Τρίπολη ειδικότερα και μάλιστα πολύ-πολύ σύντομα. Μόνο που, παρά το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο, η απόφαση προκήρυξης διαγωνισμού από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΑ για την εύρεση ιδιωτικού χώρου αποκλείει, εκ των πραγμάτων, τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, και ενώ όλοι είχαν την εντύπωση ότι το προσφυγικό για την Τρίπολη βρισκόταν σε επίπεδο συζητήσεων, αφέθηκε να διαρρεύσει η πληροφορία ότι η Τρίπολη θα φιλοξενήσει πάνω από 1.000 μετανάστες, ενώ βέβαιον θεωρείται ότι όσοι έρθουν θα εγκατασταθούν σε περίπου 15 ημέρες σε μισθωμένο από το ΓΕΑ κτίριο στη ΒΙΠΕ Τρίπολης για αυτόν τον σκοπό εντός δεκαπενθημέρου.

Την Παρασκευή 28 Μαΐου ο Σύνδεσμος των βιομηχάνων της ΒΙΠΕ Τρίπολης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τίθεται εναντίον της φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη ΒΙΠΕ, ο Δήμος Τρίπολης δήλωσε άγνοια για το ζήτημα και προανήγγειλε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε τη συμφωνία 4 σημείων με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα η οποία αναφέρεται γενικά στις προϋποθέσεις φιλοξενίας προσφύγων στην Πελοπόννησο, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι αν δεν τηρηθεί συμφωνία η κυβέρνηση θα βρει την Περιφέρεια απέναντι.

Ωστόσο, τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια γνώριζαν για τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί από το ΓΕΑ για την εξεύρεση χώρων, όπως γνωρίζει και η κυβέρνηση και οι βουλευτές της, ασφαλώς. 

Η εξεύρεση χώρου από το ΓΕΑ σημαίίνει ότι μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν δόθηκε η αρμοδιότητα για την εξεύρεση χώρων φιλοξενίας.

Βέβαια, το γεγονός ότι η ΤΑ δηλώνει γενικότερη άγνοια δεν δικαιολογείται, αφού όλοι οι πολίτες γνωρίζουν τι συμβαίνει στη ΒΙΠΕ...

Ο κ. Παπαηλιού στο δελτίο Τύπου του αναφέρει ότι και η Πελοπόννησος πρέπει να αναλάβει τη φιλοξενία προσφύγων ανάλογα με τις δυνατότητές της, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί ποιες είναι αυτές ακριβώς από την κεντρική κυβέρνηση, καθώς ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για τη φιλοξενία 2.000 προσφύγων συνολικά στην Πελοπόννησο και στην Τρίπολη μόνο σε 15 ημέρες αναμένονται πάνω από χίλιοι.

Ο κ. Βίτσας είναι άφαντος, η κυβέρνηση διά του βουλευτή της στην Αρκαδία πετάει το μπαλάκι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος δηλώνει άγνοια και η Περιφέρεια επικαλείται μια γενική συμφωνία τεσσάρων σημείων.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του κ. Παπαηλιού:

Είναι  γνωστό, ότι ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στην πατρίδα μας είναι συνέπεια της έλλειψης αλληλεγγύης από ευρωπαϊκές χώρες, που αρνούνται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες βάσει του μεγέθους τους. 

Επομένως, στη χώρα μας «έλαχε ο κλήρος» να φιλοξενήσει βραχυ-μεσοπρόθεσμα τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί σ΄ αυτήν.

Είναι αυτονόητο, ότι και η Πελοπόννησος θα φιλοξενήσει αριθμό προσφύγων, ανάλογα με τις δυνατότητές της. 

Εξ αντικειμένου η ευθύνη διερεύνησης και εξεύρεσης τέτοιων χώρων, με τρόπο σοβαρό και διαφανή, ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού.

Η πρόσφατη σύσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αυτό δηλοί.

Οι προς διάθεση χώροι πρέπει να επιλεγούν με προσοχή και με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους πολίτες και προσκόμματα στις δραστηριότητές τους. Συγχρόνως δε, να συγκεντρώνουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των ενδιαφερομένων.    

Σ' αυτό το πλαίσιο και βάσει αυτών των προϋποθέσεων  πρέπει να γίνει και η επιλογή χώρου ή χώρων φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή της Αρκαδίας και της Τρίπολης.


19 Σχόλια

κανονιστε οι συνθηκες διαβίωσεις των ανθρώπων να ειναι καλες γιατι θα μας βρείτε μπρόστα σας. ως προς οσους δεν γουσταρουν τους πρόσφυγες στη τρίπολη ξιδακι. ανεπιθυμητοι ειναι οι ρατσιστες ( ανεξάρτητα αν ψηφιζουν Χ.Α. ) στο τοπο μας.

Τι ωραίο πλασάρισμα Δελτίου Τύπου που κάνετε στον Παπαηλιού. Έτσι σχολιάζετε και άλλα δελτία τύπου άλλων Βουλευτών ή υποψηφίων Βουλευτίνων;

Zωρζ η Βυτίνα έχει κάτι ωραίες κατασκηνωτικές υποδομές σε ειδυλλιακό περιβάλλον με μηδενικό κόστος. Τι θα'λεγε η παπαλάμπραινα;

Τον Κο Παπαηλιου τον απασχολει μονο να εισπρατει 10000 ευρω το μηνα. Τα λοιπα αφορουν αλλους.

Ολα τα παιδακια του δημοκρατικού ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα ευρώπουλα Ξέρετε τι θα πει λιμοτάγαρα;;;

Μας ψήφισαν για να επιβαρύνουμε τους μενουμευρώπηδες της ΒΙΠΕ, έτσι Γιώργο, και να δουλέψουν με απευθείας αναθέσεις οι γνωστοί ντελιβεράδες

βρε παπαηλιου βγες σαν αντρας και πες κατι μην κρυβεσαι μαζί με τα κρυφά και ανύπαρκτα άσχετα του συριζα κατι ξέρανε οι πασοκοι που δε σε βγάζανε βουλευτή 4 φορές ρε δ'ολιε και καταδέχτηκες να σε διορίσουν

Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Τ Η Σ ! Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Τ Η Σ ! Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Τ Η Σ !

Παπαηλιού που κρύβεσαι? μην τολμήσεις να κυκλοφορήσεις στην ΤΡΙΠΟΛΗ. Μας καταστρέψατε.Διαλυσατε την αριστερά την Τρίπολη την Ελλάδα. Δεν ντρέπεσαι μωρε για 7000 τον μήνα? δεν ντρέπεσαι?

@ταραμάς....(ωραίο όνομα...πιασάρικο, χαχαχα) εσύ να κοιτάς τις δικές σου συνθήκες διαβίωσης που από δω και πέρα μόνο καλές δε θα είναι. Τότε να σε δούμε τι θα λες, θα τα καταπιείς τα λογάκια σου στο υπογράφω, και πραγματικά λυπάμαι για σένα για τη στιγμή που θα διαπιστώσεις τι βλακείες έλεγες.......άκου θα σας βρούν μπροστά τους αμα δεν έχουν στα πούπουλα τους "πρόσφυγες"!!!!

Ο εγκλωβισμός των χιλιάδων λαθρομεταναστών/προσφύγων στην πατρίδα μας είναι συνέπεια της βλακείας αυτών που τους καλούσαν να έρθουν.Η φιλοξενία δεν επιβάλλεται. Φιλοξενείς κάποιον επειδή το θέλεις και τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Αυτοί που τους καλούσαν να έρθουν ας τους λουστούν μέσα ή δίπλα στο σπίτι τους. Ο δρόμος για την Τρίπολη θα κλείσει. Καλά θα κάνουν οι διορισμένοι και οι ψηφισμένοι να μην μας κουνούν το δάκτυλο για δήθεν αυτονόητα και να κόψουν το κεφάλι τους να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησε στην χώρα η ανεξέλεγκτη προσέλευση λαθρομεταναστών/ προσφύγων, χωρίς να μας επιβαρύνουν

Για τους λαθρομετανάστες ένα ειναι το ίδανικο όλοι στοιβαγμένοι κατα μήκος του ποταμού Έβρου ,απέναντι θα ειναι η Τουρκία που μπήκαν απο εκει για να γυρίσουν πίσω !τωρα το μοίρασμα σε όλη την ελλαδα ειναι πολυ ύποπτο απο τους ανθέλληνες νενεκους που κυβερνούν !τελικα οι πραγματικοί πρόσφυγες πόσοι ειναι ;10 τοις 100;

@Σκορδα'ς ΠΕΣ ΤΑ!! Και να είσαι σίγουρος, σε εμάς εδώ έτσι για πέταμα που μας έχουν, θα μας φέρουν όλα τα ΛΑΘΡΟκατακάθια!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.