Στον αέρα το Αρκαδικό Πανόραμα;

Στον αέρα το Αρκαδικό Πανόραμα;

Μάιος 27, 2016 - 10:39
2 σχόλια

Η πρωτοφανής, για τα μεταπολεμικά δεδομένα, κρίση που έπληξε το παγκόσμιο οικονομικό –ιδίως δε το χρηματοπιστωτικό– σύστημα είχε και εξακολουθεί να έχει δυσμενέστατες συνέπειες σε όλες σχεδόν τις χώρες.

Στην πρώτη θέση βέβαια των θυμάτων της βρίσκεται η χώρα μας, η οποία κλυδωνίζεται συθέμελα από έναν εκρηκτικό συνδυασμό ελλειμμάτων, χρεών και βαθιάς ύφεσης και βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Ο επιχειρηματικός κόσμος μεταξύ άλλων είναι αυτός που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με πολλά λουκέτα να έχουν μπει τα τελευταία χρόνια, αρκεί να αναφέρουμε ότι α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους σημειώθηκε μία έκρηξη 78,08% στο κλείσιμο των επιχειρήσεων. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), στο διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2016 έως 22 Μαρτίου διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις, αριθμός κατά 78,08% υψηλότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. 

Η καταθλιπτική αυτή εικόνα συνήθως δεν αφήνει ανεπηρέαστους τους επαγγελματίες οι οποίοι απογοητευμένοι προωχωρούν σε μια εσωστρέφεια των επιχειρήσεων, η οποία δυστυχώς οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση.
Απέναντι στην ως άνω καταθλιπτική κυριαρχία των «αγορών», μέσα στο θολό αυτό τοπίο, έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ένας έντονος προβληματισμός, με επίκεντρο την εξωστρέφεια μέσω της διοργάνωσης εκθέσεων η οποία βοηθά τις επιχειρήσεις  να ανοιχτούν και να κάνουν βήματα προόδου, σε μια προσπάθεια που αποδίδει, πολλές φορές, βλέποντας την κρίση ως ευκαιρία.

Η Περιφερειακή Έκθεση Αρκαδικό Πανόραμα διοργανώνεται από το 2003 ανά 2 έτη με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και την ALFA EXPO να διοργανώνουν αυτή την έκθεση στη  Βι. Πε Τρίπολης στο Κτίριο ΓΕΑ ΑΕ. Στην Έκθεση προβάλλονται επιχειρήσεις από την Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα. Η γενική θεματολογία της, την καθιστά εμπορικό σταθμό της Πελοποννήσου και το κέντρο δράσης της Τρίπολης. 

Το κατά σειρά 9ο Πανόραμα χρονικά θα έπρεπε να είχε διοργανωθεί για το 2016, οι οικονομικές συγκυρίες, όμως, και άλλοι παράγοντες δείχνουν ότι θα υπάρξει μετατόπιση της ημερομηνίας ή ακόμα καμία εκ θεμελίων αλλαγή στη διοργάνωσή της.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έχει οριστικοποιηθεί η διοργάνωση της έκθεσης. Τίποτα δεν είναι σίγουρα για το πότε θα γίνει και για το πώς θα γίνει. Οι διοργανωτές ίσως στοχεύουν σε μια αλλαγή σε μία νέα, διαφορετική, ανανεωμένη διοργάνωση. Υπάρχουν σκέψεις αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο προς ανακοίνωση.

Στόχος του Επιμελητηρίου είναι οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις. Με ανανεωμένους στόχους, επιδιώκοντας την ανάδειξη μιας διαφορετικής επιχειρηματικότητας, η οποία θα βγει ισχυρότερη από την κρίση η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα» θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη.
 


2 Σχόλια

Σίγουρα στοχεύουν σε μια διαφορετική διοργάνωση γιατί εκτός από τον Παπαλάμπρο θα γεμίσει και αυτό το κτήριο με μετανάστες. Αναμονή λοιπόν.

Στου παπαλάμπρου την αυλή, είναι μια μάζεψη πολλή, οι κλέφτες τους εγδύσανε και τα λεφτά ζητήσανε,

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.