Αρνητικοί οι επιχειρηματίες της Τρίπολης στη φιλοξενία προσφύγων στη ΒΙΠΕ (pics,vid)

Αρνητικοί οι επιχειρηματίες της Τρίπολης στη φιλοξενία προσφύγων στη ΒΙΠΕ (pics,vid)

Μάιος 25, 2016 - 21:11
13 σχόλια

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησαν οι βιομήχανοι της Τρίπολης στο Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 25 Μαΐου με μοναδικό θέμα την πιθανή εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη στις 20:00 και εκεί και παρευρέθηκαν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, εκπρόσωποι του Δήμου Τρίπολης φυσικά η ΣΕΒΙΠΕΤ αλλά και εκπρόσωπος της ΕΤΒΑ από την Αθήνα.

Ο κ. Χανιώτης Ευθύμιος ο οικονομοτεχνικός σύμβουλος του νέου πανελληνίου συνδέσμου εγκατεστημένων επιχειρήσεων της ΣΕΒΙΠΕΤ είπε ότι «δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος ζωής και καλού βιοτικού επίπεδου οι βιομηχανικές περιοχές για του πρόσφυγες. Σε περίπτωση ατυχήματος τι θα γίνει;» αναρωτήθηκε.

Ο πρόεδρος βιομηχάνων κ. Καραγιάννης μίλησε για τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει για να ενημερωθούν για το τι ακριβώς γίνεται παρουσία των νομικών συμβούλων.

Βεβαίως κοινωνική ευαισθησία υπάρχει από όλους, αλλά η ΒΙΠΕ είναι η τελευταία λύση

Η φιλοσοφία της ΒΙΠΕ είναι διαφορετική, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει όχι, επεσήμανε.

Οι επιχειρηματίες είπαν ότι θα αποφασίσουν για το τι μπορεί να γίνει αλλά οι συνάδελφοι είναι μάλλον αρνητικοί στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών καθώς υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί η περιοχή σε γκέτο με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Στην περίπτωση που υπάρξει φιλοξενία θα υπάρξει και η εξαθλίωση της ΒΙΠΕ, ανέφεραν οι βιομήχανοι που βρέθηκαν στη συνάντηση.
Δεν μπορεί ο καθένας να αλλάζει τη χρήση του ακίνητου του προκειμένου να γίνουν άλλες ενέργειες, είπαν οι βιομήχανοι σε περίπτωση που ιδιοκτήτες κτιρίων στην ΒΙΠΕ παραχωρήσουν την ιδιοκτησία τους για να εγκατασταθούν μετανάστες.

Κατά γενική ομολογία υπάρχει ο φόβος από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την τυχόν φιλοξενία μεταναστών στη ΒΙΠΕ.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο κάνει και αυτοψίες στη ΒΙΠΕ μπορεί να χρησιμοποιήσει και τον όρο «έκτακτη ανάγκη» και με αυτόν τον τρόπο η νομοθεσία για τη χρήση των κτιρίων να αλλάζει.

Δεν νομίζω να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στη ΒΙΠΕ, καθώς στην περιοχή κινούνται βαρέα οχήματα και ίσως η περιοχή δεν είναι φιλική για τα άτομα τα οποία θα εγκατασταθούν στο σημείο

Αναμένεται η απόφαση της ΣΕΒΙΠΕΤ και ίσως ένα ψήφισμα που πιθανόν κατατεθεί με τις θέσεις των βιομηχάνων της ΒΙΠΕ Τρίπολης, η οποία πιθανότατα, και σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα, θα είναι αρνητική στην εγκατάσταση ή στη φιλοξενία προσφύγων στη βιομηχανική περιοχή.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Oι βιομήχανοι της Τρίπολης για την φιλοξενία προσφύγων στη ΒΙΠΕ


13 Σχόλια

Εγώ καταλαβαίνω ότι Βιτσας Τατούλης και προεδρος ΒΙ.ΠΕ τα έχουν κανονίσει. Θα τον φορέσουν ωραιότατα στους ιδιοκτήτες οι οποίοι όταν θα καταλάβουν την μονιμότητα της κατάστασης και την ζημιά που θα πάθουν θα είναι αργά. (Υ.Γ. συγχαρητήρια στον μάγκα της ΒΙ.ΠΕ που θα εισπράττει ζεστό μαρούλι για αρκετές δεκαετίες - αυτός φτιάχτηκε)

Στην πρώτη σειρά εκεινο το παιδι τέρμα δεξιά τι κανει εκει? Καταγράφει την κουβέντα για να ενημερώσει τον σουλτάνο....

@Anonymous Τετ, 25/05/2016 - 21:50...«...για να ενημερώσει τον "σουλτάνο"»...Βλέπω ότι ενημερώνεσαι και από blog του απόπατου του διαδικτύου, γιατί "σουλτάνο" χαρακτηρίζει τον Τατούλη συγκεκριμένο άτομο αμφιβόλου νοητικής σταθερότητας και ηθικής, που με το σαλεμένο του μυαλό έχει πιστέψει ότι ανήκει στο χώρο της δημοσιογραφίας, των δικαστών, των γιατρών κ.ο.κ και ότι επιτελεί κοινωνικό έργο...Μπράβο βρε, πάντα από τέτοιους βόθρους να ενημερώνεσαι και να πιστεύεις ότι σου παρέχουν αντικειμενική ενημέρωση...Γιατί να ξέρεις, ότι τα σκ@τ@ στα σκ@τ@ πηγαίνουν...

@Anonymous Τετ, 26/05/2016 - 07:30 Δεν θες να τον λέμε σουλτάνο? Πως θες? Αρκαδαρχη μήπως? Γιατι αρκαδαρχης αυτη την στιγμή ειναι ένας και τον λένε Κώστα. Όσο για τα σ@@@α εκει μέσα βουτηγμένοι στα σ@@@α είσαστε. Μην μιλάτε!!!

ΒΙ.ΠΕ ΤΕΛΟΣ .......επεισόδια , κουράδες,ΜΚΟ,κλεψιές,μπάχαλα,κανάλια, κλπ προ των πυλών

@Anonymous 26/05/2016 - 09:14...Μαύρη μου στεναχώρια αν θα λέγεται και βεζύρης ή μπάτμαν...Ουδόλως με απασχολεί...Εγώ σε ένα συγκεκριμένο (από τα πολλά) blog - απόπατο του διαδικτύου αναφέρθηκα, από το οποίο προφανώς αλιεύεις πληροφορίες και το οποίο συμβουλεύεσαι ως (δήθεν) αξιόπιστο...Πολύ τσιτώνεσαι, πάντως...Μήπως εσύ είσαι το άτομο της αμφιβόλου νοητικής σταθερότητας και ηθικής που ανέφερα, γι' αυτό θίχτηκες; Όσο για τον «αρκαδάρχη» που αναφέρεις, το αφήνω ασχολίαστο...Μόνο γέλια μέχρι δακρύων προκαλεί...Πείτε του μόνο να ξεκαβαλήσει το καλάμι, γιατί βλέπω να προσγειώνεται ανώμαλα...

Η ΒΙΠΕ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ.ΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΕΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΟΣΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΝΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΝΤΑΛΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ.η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Αφού οι αρχές του τόπου μας αποφάσισαν ότι η πόλη μας είναι η γκέισα της Καλαμάτας και του Ναυπλίου, πρέπει να υποδεχθούμε ως σωτήρες τους πρόσφυγες και να πούμε κι ευχαριστώ.Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους άρχοντες για την απαξίωση της πόλης μας (ΒΙΠΕ υπάρχει και στο Μελιγαλά).

Για να δούμε, θα επιβεβαιωθούν αυτά που λέγονται για τα μέλη αυτής της (ανεκδιήγητης) κυβέρνησης με τις ΜΚΟ? Γι' αυτό τους θέλατε να.....λιάζονται ρε ανθρωπιστές του Κ@@ου???

Αν είναι να έρθουν τελικά Τρίπολη-που θα έρθουν- καλύτερα στη ΒΙΠΕ. Σιγά μην τους βάλουμε δίπλα στα σπίτια μας!!!! Οπουδήποτε αλλού θα είναι χειρότερα.....

προφανώς είσαι δημόσιος υπάλληλος και το μόνο που σε νοιάζει ειναι μη σου κόψουν το μισθό η τη σύνταξη..Τουρισμό δεν έχεις γεωργία σε μεγάλο βαθμό οπως άλλες πόλεις δεν εχεις και τώρα θες και την υποβάθμιση της βιομηχανικής...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.