Εορτάστηκε η 193η Επέτειος Β Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (pics,vid)

Εορτάστηκε η 193η Επέτειος Β Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (pics,vid)

Μάιος 06, 2016 - 15:06
2 σχόλια

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Άστρος την Παρασκευή 6 Μαΐου η 193η Επέτειος της Β' Εθνοσυνέλευσης που οι εργασίες της έλαβαν χώρα από 30 Μαρτίου-18 Απριλίου του 1823.

Μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλεξάνδρου, οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στο χώρο της Εθνοσυνέλευσης στο αγροκήπιο Καρυτσιώτη, όπου ακολούθησε το τελετουργικό με τις καταθέσεις στεφάνων.

Χαιρετισμό εκ μέρους της κυβέρνησης απεύθυνε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρέλαση των σχολείων του Άστρους.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το βράδυ της Παρασκευής στις 21:00 με την εκδήλωση στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη «Τα τραγούδια της Ρωμηοσύνης και η συνείδηση του Γένους».

Το Σάββατο και την Κυριακή στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Κεντρική Πλατεία Άστρους.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν οι Βουλευτές Αρκαδίας Παπαηλιού Γιώργος και Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς,  ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος,  ο πρόεδρος της δ/κ Άστρους Βασ. Δικαίος, ο πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης ως εκπρόσωπος του Δήμου Τάσος Κακλαμάνος, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με το σύνολο των εκδηλώσεων.

Video: 

ArcadiaPortal.gr H 193η Επέτειος της Β' Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος


2 Σχόλια

Εκεί στο αγροκήπιο γιατί αν πάτε από την άλλη μεριά θα πέσει κανένα ντουβάρι και θα σας πλακώσει έτσι παρατημένο που έχετε το κτήριο. Αλλά για βιτρίνα πρώτοι...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.