Διένεξη για την υπογραφή σύμβασης καταπολέμησης των κουνουπιών

Διένεξη για την υπογραφή σύμβασης καταπολέμησης των κουνουπιών

Απρίλιος 08, 2016 - 11:49
5 σχόλια

Ένα σοβαρό θέμα αποτελεί πεδίο διένεξης σήμερα, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με την οποία οι Δήμοι Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων, Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας, Κορινθίων, Σικυωνίων και Ανατολικής Μάνης αρνούνται να υπογράψουν την σύμβαση του έργου «Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματοςΔήμωντων ΠεριφερειακώνΕνοτήτωνΑργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για την διετία 2016-2017».

Το Θέμα προωθήθηκε από τον Συντονιστή της Γραμματείας Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου στον Υπουργό Υγείας, αλλά και στον Υπουργό Περιβάλλοντος, με τις εξής παρατηρήσεις.

Η Υπηρεσία υγείας της Περιφέρειας έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να επιτηρήσει , αλλά και να συμβουλεύσει για το έργο ;
Ποιος είναι ο αριθμός και οι ειδικότητες των ειδικών επιστημόνων που πλαισιώνουν την υπηρεσία Υγείας της Περιφέρειας ;
Ποια είναι η Περιβαλλοντική Επιβάρυνση των περιοχών ψεκασμού ;
Θα γίνει ψεκασμός σε περιοχές που καλλιεργούνται βιολογικά προϊόντα , και τι επιπτώσεις θα υπάρχουν σχετικά με την διατήρηση της ετικέτας τους «βιολογικά»;
Υπήρξε συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας στην μελέτη του προγράμματος, και αν όχι γιατί ;
Δεδομένου ότι η βιοτεχνολογία σήμερα επιτρέπει την καταπολέμηση εντόμων με άλλα ανταγωνιστικά, υπάρχει σχετική διάθεση από τους αρμόδιους φορείς για μία οικολογική αντιμετώπιση του προβλήματος ; Φυσικά πέρα από τα ανταγωνιστικά έντομα, υπάρχουν και λύσεις εκτός των ψεκασμών με μη επιβαρυντικές για το περιβάλλον ουσίες.
Με ποια χημικά , και τι είδους πιστοποίηση θα γίνει η γίνει το έργο ;

 

Παρακαλούμε τόσο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και τα Υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος να απαντήσουν στα παραπάνω, όχι με δελτία τύπου, αλλά με επιστημονικώς τεκμηριωμένες απαντήσεις.

 

Πάνος Σουκαράς

Συντονιστής Γραμματείας

των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Περιφέρειας Πελοποννήσου


5 Σχόλια

Οι οικολόγοι πράσινοι ξέμειναν εδώ και χρόνια από πολιτικές συμμαχίες και ψάχνουν για διαφήμιση ? Τα κουνούπια που θα μας τσακισουν εμάς θα φωνάζουμε τον συντονιστή γραμματέα των οικολόγων πράσινων να τα σκοτώνει ? Ρε άντε τελειώνετε από εδώ ρε. Εδώ ο κόσμος καίγεται και η γριά χτενίζεται.

κ.κ. Δήμαρχοι αφήστε την αντιπολίτευση δια μέσου των οικολόγων που ο λαός τους έστειλε βόλτα. Ο Τουρισμός είναι το μόνο μέσο επιβίωσης σήμερα των παραλιακών περιοχών, αν τα παράλια έχουν χιλιάδες κουνούπια, τότε θα ψάχνουμε για επισκέπτες με το κεράκι............, πιστεύω να μην είσαστε βαλτοί και εσείς από τους φίλους σας τους τροϊκανούς!

ΑΝ KAI δεν τους ξέρω, σαν βιολογικός αγρότης δεν γουστάρω τους ψεκαμούς χωρις όρια και χρησιμότητα. υπάρχουν και βιολογικοί τρόποι καταπολέμησης κουνουπιών και εντόμων γενικά

Δεν είναι οικολογικό το θέμα, απλά η κοροϊδία με την σύμβαση πέρσι ήταν τόσο μεγάλη που ξύπνησαν μερικοί δήμοι και αντέδρασαν.

Ακόμα κι αν δεν τους φέρουν εμπόδιο οι οικολόγοι πράσινοι είστε σίγουροι ότι η περιφέρεια πελοποννήσου είναι ικανή να καταπολεμήσει τα κουνούπια;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.