«Κόβονται» μαθήματα στο Δημοτικό

«Κόβονται» μαθήματα στο Δημοτικό

Μάιος 04, 2016 - 18:16
1 σχόλια

Πίσω στα φροντιστήρια οι μαθητές για ξένες γλώσσες και πληροφορική

Το νέο πλάνο για το Δημοτικό που πλασάρει ως φιλολαϊκό ο υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης μόνο την αλληλοδιδακτική μέθοδο δεν περιλαμβάνει. Αλλά περιλαμβάνει πολλές «φιλολαϊκές» αλλαγές, όπως το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι γονείς δεν θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο από τις 07:00, ενώ, αν θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν μια ξένη γλώσσα ή να λάβουν κάποια καλλιτεχνική εκπαίδευση, θα πρέπει να τα στείλουν φροντιστήριο. Και τούτο επειδή το υπουργείο Παιδείας πρέπει να κόψει δαπάνες και να απασχολεί λιγότερους δασκάλους...

Σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, περίπου 3.000 θέσεις εκπαιδευτικών θα «κερδίσει» το υπουργείο από την κατάργηση του Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος και την κατάργηση του Ολοήμερου Δημοτικού όπως το ξέραμε. Και αυτό διότι το πρόγραμμα κάθε τάξης μειώνεται κατά 5 διδακτικές ώρες την εβδομάδα αφού θα ολοκληρώνεται στις 13.15 και όχι στις 14:00. 

Συγκεκριμένα, από όλες τις τάξεις «κόβεται» μία ώρα από Γυμναστική, Ευέλικτη Ζώνη και Αγγλικά. Επίσης, κατά μία ώρα μειώνονται σε Α΄-Β΄ η διδασκαλία Ελληνικών και Μουσικής, σε Γ΄-Δ΄ η Μελέτη Περιβάλλοντος, σε Ε΄-ΣΤ΄ τα Θρησκευτικά και η Θεατρική Αγωγή, σε Γ΄-Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ η Πληροφορική.

Με βάση την απόφαση Φίλη, οι μαθητές θα παραμένουν εθελοντικά στο σχολείο: θα γευματίζουν (13.20 - 14:00), θα μελετούν τα μαθήματά τους (14.15 μ.μ. - 15:00), και 15.15 - 16:00 θα κάνουν μια απασχόληση.

Ωστόσο, υπό έναν όρο: Για τη σύσταση ολοήμερου σχολείου απαιτείται ελάχιστος αριθμός 14 μαθητών, των οποίων και οι δύο γονείς πρέπει να εργάζονται και θα προσκομίζουν σχετικό παραστατικό.

Δηλαδή: Καταργείται η πρωινή ζώνη όπου οι εργαζόμενοι γονείς μπορούσαν να αφήσουν τα παιδιά στο σχολείο. Καταργείται ο δάσκαλος-υπεύθυνος ολοήμερου σχολείου και θα αναλαμβάνουν εκ περιτροπής οι εκπαιδευτικοί ανάλογα με το πρόγραμμά τους. Κάθε σύλλογος διδασκόντων θα ορίζει ποιοι θα εργάζονται στο ολοήμερο χωρίς κεντρική εκπαιδευτική λογική αλλά με βάση τις ώρες που πρέπει να συμπληρώσουν οι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν το ωράριό τους.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.