Διαμαρτυρία για ανάρμοστη συμπεριφορά οδηγού του ΚΤΕΛ Αρκαδίας στην Τρίπολη

Διαμαρτυρία για ανάρμοστη συμπεριφορά οδηγού του ΚΤΕΛ Αρκαδίας στην Τρίπολη

Μάιος 03, 2016 - 12:28
9 σχόλια

Τι προβλέπει ο Νόμος για τη μεταφορά κατοικιδίων με τα υπεραστικά λεοφωρεία

Τι ισχύει για τη μεταφορά κατοικιδίων με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ; Ποια τα δικαιώματα του επιβάτη με κατοικίδιο, ποια τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του οδηγού και τι προβλέπει ο Νόμος; Αφορμή για την παραπάνω συζήτηση στάθηκε η καταγγελία αναγνώστη του Arcadia Portal ο οποίος απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ιστοσελίδα μας για να καταγγείλει τη συμπεριφορά οδηγού του ΚΤΕΛ Αρκαδίας ο οποίος, αντίθετα με τα όσα ορίζει ο Νόμος, επέμενε να τοποθετήσει το κλουβί με το μικρό σκυλάκι στον χώρο αποσκευών του λεωφορείου.

Όπως ενημερώνει ο αναγνώστης, ο οποίος κοινοποίησε την επιστολή του και στα ΚΤΕΛ: «Ώρα δρομολογίου 8:30. 2/5/2016 κατέβηκα στο ΚΤΕΛ να κόψω εισιτήριο για την επόμενη μέρα. Ο λόγος ήταν γιατί ήθελα να βρω δρομολόγιο ούτως ώστε να μεταφέρω το κατοικίδιο ζωάκι μου.

»3/5/2016 ώρα 8:20 έρχεται ο οδηγός να μας ανακοινώσει ότι το κατοικίδιό μας που πληροί τις προϋποθέσεις για την μετακίνηση του (βιβλιάριο υγείας και κλουβάκι) πως θα μπει στις αποσκευές.
Αμέσως επικοινώνησα με την άμεση δράση (100) να έρθουν να διευθετήσει το θέμα.

»Ο οδηγός με θράσος άρχισε να φωνάζει και πού θα μπουν τα σκυλιά έχουν μεγαλύτερη αξία από τους ανθρώπους συν ρατσιστικά ομοφοβικά σχόλια για τους ανθρώπους με άλλες σεξουαλικές επιλογές από της δικές του (πο@@δες, ή αδερφές) όπως είπε».

Ο Νόμος είναι απολύτως σαφής ως προς το πού είναι δυνατόν να τοποθετηθεί το κλουβάκι με το κατοικίδιο ζώο, και πάντως ποτέ δεν επιτρέπεται να μπει στον χώρο των αποσκευών, καθώς υπάρχει κίνδυνος το ζώο να τραυματιστεί ακόμα και θανάσιμα.

Στα υπεραστικά ΚΤΕΛ, λόγω περιορισμένου χώρου, επιτρέπεται μόνο η μεταφορά μικρόσωμων ζώων (βάρους έως 7 κιλών), Το κλουβί πρέπει να είναι 50x40x35 και τοποθετείται στο διάδρομο ή στο κλιμακοστάσιο του λεωφορείου, κοντά στον ιδιοκτήτη. Προσοχή όμως. Δίνεται η δυνατότητα στα ΚΤΕΛ να βάλουν τους εξής περιορισμούς:

_Να επιτρέπουν 2 ζώα ανά λεωφορείο.
_Να επιτρέπουν τη μεταφορά σε ορισμένα μόνο δρομολόγια, που δεν πρέπει όμως να είναι λιγότερα του 30% των δρομολογίων κάθε γραμμής, κατανεμημένα στη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχει αναρτηθεί ανακοίνωση για την ενημέρωση του κοινού.

Πολλά ΚΤΕΛ, όπως τα Μακεδονίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης κ.ά., πλέον πληροφορούν πρόθυμα το επιβατικό κοινό (και τους οδηγούς τους) για τα «ειδικά δρομολόγια». Η ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, μάλιστα, αναφέρει τα συγκεκριμένα δρομολόγια που μας δέχεται με τα ζώα μας.

Πριν βγάλετε εισιτήριο, ενημερωθείτε σε ποια δρομολόγια μπορείτε να πάρετε το ζώο σας και δηλώστε το.

Σε όλα τα ΚΤΕΛ επιτρέπεται η μεταφορά σκύλων-οδηγών και σκύλων-βοηθών ανεξαρτήτως μεγέθους και γίνεται χωρίς καλάθι μεταφοράς αλλά με φίμωτρο.

Παρ’ όλη την ευκρίνεια της εγκυκλίου, υπάρχουν ακόμα οδηγοί λεωφορείων που επιμένουν να βάλουν το κλουβί του ζώου στην μπαγκαζιέρα. Δεν θα το δεχτείτε ποτέ. Πέραν του ότι είναι παράνομο, υπάρχει και θανάσιμος κίνδυνος για το ζώο.

Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή, μια και η εγκύκλιος αναφέρει ρητά: «Σε καμιά περίπτωση η μεταφορά δεν τελεί υπό την κρίση του οδηγού ή ιδιοκτήτη λεωφορείου ή τη συναίνεση των λοιπών επιβατών». Και για όποιους δεν συμμορφωθούν, υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις.

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΣΑΙ ΜΕ Ι.Χ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ. ΑΚΟΥ ΣΚΥΛΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ.

Σας μάρανε και η πολιτιστική πρωτεύουσα. Αγαπητέ/ή, να μετακινήθεις εκτός της πολιτισμένης κοινωνίας αφού δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου οι νόμοι της.

Γιατί κάποιοι φιλόζωοι δημιουργούν συνεχώς προβλήματα; μήπως τους έλκει η δημοσιότητα; όταν τα βαρεθούνε τα ζώα τα εγκαταλείπουν....... και δημιουργούν και άλλα προβλήματα για να ασχολούμαστε συνεχώς μαζί τους.

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει καλά. Ο Νόμος επιτρέπει τη μεταφορά κατοικιδίων έως 7 κιλά, μέσα σε κλουβί, με την επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας είτε στα σκαλιά του λεωφορείου είτε στον διάδρομο κοντά στον ιδιοκτήτη του. Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ κάποιος άλλος επιβάτης ή οδηγός να απαγορεύσει τη μεταφορά του ζώου εφόσον συντρέχουν αυτές τις προϋποθέσεις.

Μα τι οπισθοδρομικοί είναι κάποιοι εδώ μέσα!!! Ο ΝΟΜΟΣ το επιτρέπει ρε φίλε το σκυλί στο λεωφορείο. Αλλά σε κλουβί. Στην μπακαζιέρα είτε θα κάνει πολύ κρύο είτε πολλή ζέστη. Ένα μικρό σκυλάκι πολύ απλά θα βασανιστεί εκεί μέσα. Επίσης, μην έχετε στο μυαλό σας τα αδέσποτα που είναι βρώμικα και μυρίζουν. Τα δεσποζόμενα δεν είναι έτσι.

Οι νόμοι μπορεί να το επιτρέπουν, οι επιβάτες όμως δεν επιθυμούν να συνταξιδεύουν με ζώα. Θα τους επιβάλλετε κάτι που δεν θέλουν ή προτείνετε να σταματήσουν αυτοί να χρησιμοποιούν το λεωφορειο του ΚΤΕΛ για να μεταφέρει ο καθέ ψωνισμένος τα ζώα του? Σοβαρευτείτε.

Ο νόμος έχει προβλέψει και για αυτούς που δεν επιθυμούν. Το κάθε ΚΤΕΛ μπορεί να καθορίσει συγκεκριμένα δρομολόγια μέσα στην ημέρα που επιτρέπονται τα ζώα. Όσοι δεν επιθυμούν ζώα επιλέγουν να ταξιδέψουν σε δρομολόγια που δεν επιτρέπεται ζώο. Αλλά το ΚΤΕΛ αρκαδίας κοιμάται και δεν έχει καθορίσει τέτοια δρομολόγια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.