Μια περίεργη συνήθεια του Μ. Σαββάτου που έγινε θεσμός! (vid)

Μια περίεργη συνήθεια του Μ. Σαββάτου που έγινε θεσμός! (vid)

Απρίλιος 30, 2016 - 12:30
8 σχόλια

Tequila party στην Τρίπολη

Μεγάλο Σάββατο στην Τρίπολη. Ημέρα νηστείας, αφού ακόμη και το λάδι καταλύεται όλα τα Σάββατα εκτός του Μεγάλου, και περισυλλογής. Ημέρα, επίσης, που οι ετοιμασίες για τις σούβλες και τα κοκορέτσια δίνουν και παίρνουν σε κάθε σπίτι. Και επειδή το βράδυ της Ανάστασης οι περισσότεροι δεν βγαίνουν αλλά επιστρέφουν σπίτι τους μετά την Ανάσταση για να γευθούν την παραδοσιακή μαγειρίτσα και να τσουγκρίσουν τα αβγά τους με την οικογένεια και τους οικείους τους, ο απογευματινός καφές το Μεγάλο Σάββατο με τα φιλαράκια επιβάλλεται.

Εκεί κοντά στο 2000, όμως, το καφεδάκι έγινε... τεκίλα και το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου με τα χρόνια καθιερώθηκαν στην πόλη της Τρίπολης τα tequila parties, στα οποία ο νεαρόκοσμος από νωρίς το απόγευμα έπινε τεκίλα και όχι μόνο και χόρευε στους ρυθμούς της μουσικής που έπαιζε δυνατά.

Όλη η ιστορία ξεκίνησε από το παλιό «Μικρό Καφέ». Το μαγαζί έκλεινε και ο τότε ιδιοκτήτης άνοιγε ένα μπουκάλι τεκίλα για 15-20 φίλους του. Γρήγορα, όμως, η συνήθεια επεκτάθηκε και κοντά στο 2001-2002 άρχισε να γίνεται θεσμός. Οι επισκέπτες της Τρίπολης τότε δεν πίστευαν στα μάτια τους που το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα, πριν από την Ανάσταση, τα μπαρ ήταν γεμάτα, οι μουσικές στη διαπασών, ο κόσμος χόρευε και έπινε γιορτάζοντας.

Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε μια ιστορία να θυμηθείτε από τα χρόνια εκείνα, που μετά την απογευματινή φιέστα έπρεπε να γυρίσετε σπίτι και να βοηθήσετε στις προετοιμασίες για την Ανάσταση ουσιαστικά... τύφλα στο μεθύσι και τους γονείς να σας κυνηγάνε. Τα πάρτι διαρκούσαν ως και δέκα λεπτά προτού ακουστεί το «Χριστός Ανέστη»!

Τα tequila parties εξακολουθούν να διοργανώνονται στην Τρίπολη. Εμείς σας φρεσκάρουμε τη μνήμη με ένα βίντεο από το 2009. Και το πάρτι συνεχίζεται...

Video: 

youtube://v/SER_aemkb5s


8 Σχόλια

Κακες συνήθειες όπως άλλωστε και τη εγάλη Παρασκευή που καταβροχθίζουν καλαμάρια και γαρίδες.

Oι επίγονοι του Πέτρου Κωστόπουλου συνεχίζουν το πάρτι. Οπως και εκείνος μέσα σε χρέη, απλήρωτα νοίκια και προσωπικό. Ολα μαύρο χρήμα και μέλλον

Τι λέτε; Υπάρχει τέτοιος θεσμός και χάσαμε την πολιτιστική πρωτεύουσα; Αν το είχε προβάλει η καλλιτεχνική επιτροπή, όπως και τα νταούλια και τις γουρνοπούλες του δημαρχου θα ειμασταν τώρα υπόδειγμα πόλης.

Η φωτογραφία είναι από σφηνακια για bodyshot. Κάτι που εδώ στη Τρίπολη δεν έχουν ιδέα τι ειναι!

Να είναι καλά ένα υπέροχο πλάσμα που μου έμαθε και εμένα τα τεκίλα πάρτυ μετά από χρόνια. Μωρό μου σ' αγαπώ κάθε χρόνο και πιο πολύ! Είσουν υπέροχη όπως πάντα και προχθές

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.