Ανοίγουν οι πύλες της Πελοποννήσου για τους πρόσφυγες (vid)

Ανοίγουν οι πύλες της Πελοποννήσου για τους πρόσφυγες (vid)

Απρίλιος 27, 2016 - 20:19
11 σχόλια

«Όχι» στις ΜΚΟ από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη
 

Με προτεραιότητα να εκκενωθούν το λιμάνι του Πειραιά και η Ειδομένη από τους πρόσφυγες, να αναδιαμορφωθούν τα κέντρα φιλοξενίας και να βελτιωθεί ο συντονισμός όλων των υπουργείων στην παροχή υπηρεσιών, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας βρέθηκε στην Τρίπολη όπου και συνάντησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Ταταούλη.

Οι δύο άνδρες είχαν μια μακρά και εμπεριστατωμένη συζήτηση σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δέχθηκε στο γραφείο τον του υπουργό την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 18:30 και του έθεσε τα σχέδιο και τις αρχές, ώστε σύντομα να καταλήξουν σε ένα λειτουργικό πλάνο, προκειμένου η χώρα να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια.

Εμείς με τις δικές μας δυνάμεις θα μπορέσουμε να βρούμε την καλύτερη λύση και να βελτιώσουμε την εικόνα της χώρας μας

Στις δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης έστειλε ένα μήνυμα προς όλους. Από τη μία πλευρά εξέφρασε την επιθυμία και τη βούλησή του η συνεργασία αυτή να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και από την άλλη πλευρά ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει την πρόθεση να φιλοξενήσει ΜΚΟ.

Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε το προσφυγικό ως πατριωτικό και εθνικό ζήτημα που απασχολεί τους Έλληνες πολίτες καθημερινά καθώς καλούνται να το αντιμετωπίσουν. Ακόμη, ανέφερε ότι οι περιφερειακοί άρχοντες προσήλθαν σαν έτοιμοι από καιρό για το ζήτημα τονίζοντας ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν ήδη έτοιμοι για να δεχθούν πρόσφυγες με ένα σχέδιο.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει έτοιμο το σχέδιο της κυβέρνησης για το πότε και πού θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει τη δημιουργία των κέντρων όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες, συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι «σημασία έχει να μην το νιώσουμε ως βάρος αλλά ως απόδειξη του τι μπορούμε να κάνουμε και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε ως ευκαιρία μια δυσκολία».

Σε ερώτησή μας για το ποτέ θα είναι έτοιμο το σχέδιο φιλοξενίας για την Περιφέρεια αλλά για το ποιοι χώροι θα χρησιμοποιηθούν, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο και ότι οι χώροι θα καθοριστούν επίσης την επόμενη εβδομάδα, μη απαντώντας, όμως, σε πρακτικά ζητήματα τα οποία ενδιαφέρουν τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνάντηση Τατούλη – Βίτσα για το προσφυγικό


11 Σχόλια

Δείτε τις προηγούμενες δηλώσεις και τους λεονταρισμούς του περιφερειάρχη μας και θα καταλάβετε το δούλεμα που μας κάνει.Που θα πάει όμως δεν θα έρθουν πάλι οι εκλογές;

Η αλήθεια είναι Τατούλη ότι η Χρυσή Αυγή στην Αρκαδία είχε απτά χαμηλότερα ποσοστά. Με αυτό που κάνεις, τους δίνεις μεγάλη ώθηση. Κοιτάχτε τι έχει να γίνει.............................

Σε εξουσιοδοτησε κανενας Πετρο να μοιρασεις "ανθρωπια" κ να κανεις την Αρκαδια αποπατο λαθροεποικων ? Κι εσενα Βιτσα να σε ρωτησω, απο ποτε οι κατσαπλιαδες διεθνιστες γινανε "πατριωτες" ?

Τα χάλια σου τα μαύρα Τατούλη, καταστρέφεις τον τόπο και τον κόσμο που σε ψήφισε. Θα μας ρημάξουν οι ισλαμιστες κατσαπλιάδες. Οπου τους έχουν πάει , ο κόσμος δεινοπαθεί.............

Να τους φέρουμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια απο την επανάσταση μαζί με τους Ισλαμιστές αν μας αφήσουν............ Σα δε ντρέπεστε λίγο .... Αλλα είπαμε πρώτη φορά αριστερά .....

NTROPH ΣΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ , ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΟ

http://www.zougla.gr/greece/article/viasan-omoe8ni-tous-sto-pedion-tou-areos

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.