Ο Αρκαδικός είναι εδώ!

Ο Αρκαδικός είναι εδώ!

Φεβρουάριος 13, 2016 - 18:57
4 σχόλια

Αρκαδικός-Κολοσσός Ρόδου 77-67

Ο ψυχωμένος Αρκαδικός πήρε σπουδαία νίκη και ταυτόχρονα βαθιά βαθμολογική ανάσα επικρατώντας του Κολοσσού με 77-67 στο ΔΑΚ Τρίπολης για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League.

Η εξαιρετική επιθετική άμυνα των παιχτών του Γιάννη Καστρίτη που πραγματικά «μάσαγαν σίδερα» στο παρκέ καθώς κατέθεσαν την «ψυχή» τους και σε συνδυασμό με το πολύ καλό διάβασμα στην επίθεση ήταν τα μυστικά της μεγάλης νίκης της ομάδας της Τρίπολης στο κατάμεστο και γεμάτο παλμό ΔΑΚ.

Ο Βασίλης Καββαδάς για ένα ακόμα παιχνίδι έκανε πράγματα και θαύματα σε άμυνα και επίθεση (15 πόντους, 5 τάπες!), οι Λίτζιον (15 πόντους) και Τζόουνς (15 πόντους) με τα μακρινά τους σουτ και την ενέργεια τους ήταν καταλυτικοί, ο Μάτι Νουουτίνεν παρουσία και του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Φινλανδίας ήταν πολύ θετικός όπως επίσης και όλοι οι παίχτες των κυανόλευκων που αγωνίστηκαν στον αγώνα.

Ο Αρκαδικός πέραν της πολύ σημαντικής νίκης που πέτυχε ανεβάζει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση του και καλείται πάνω  σε αυτό το παιχνίδι να χτίσει στο μέλλον για τους επόμενους τελικούς που έχει να δώσει στην συνέχεα του πρωταθλήματος και τους επόμενους αγώνες.

1ο δεκάλεπτο

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους Ροδίτες να μπαίνουν πιο δυνατά στο παρκέ με τον Γιαννούλη Λαρετζάκη να κάνει την ζημιά και να προηγείται στο 3’ με +5 (4-9). Ο Αρκαδικός στην συνέχεια έκανε πιο επιθετική την άμυνα του και με τον Καββαδά να είναι ασταμάτητος και τον Νουουτίνεν στην επίθεση κατάφερε να φθάσει την διαφορά  στο καλάθι και τελικά να κλείσει την πρώτη περίοδο πίσω στο σκορ με 18-20 παρά το γεγονός πως είχε το αρνητικό 2/7 ελεύθερες βολές.

2ο δεκάλεπτο

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΣΕΦΑ συνέχισε την επιθετική του άμυνα παρά το γεγονός πως βρέθηκε από το 13’ να έχει συμπληρώσει φάουλ και έτσι οι παίχτες του Κολοσσού να πηγαίνουν στο μπόνους των βολών. Η καλή κυκλοφορία στην επίθεση του Αρκαδικού και το καλό διάβασμα του παιχνιδιού έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να πάρει το προβάδισμα από τα μέσα του δεκαλέπτου και τελικά να πάει στα αποδυτήρια με +4 (36-32) και να προηγείται στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου.

3ο δεκάλεπτο

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Αρκαδικός με την πολύ καλή του άμυνα και τις εξαιρετικές του επιθέσεις πάτησε γκάζι έκανε το δικό του ξέσπασμα χτίζοντας σημαντικές διαφορές με τον Λίτζιον να εκτελεί από μακριά και τον Καββαδά να μην έχει αντίπαλο στην επίθεση και να κλείνει τα φώτα με τις τάπες του στην άμυνα. Στο 27’ έφθασε την διαφορά του σε διψήφια επίπεδα για το 55-44 με την ομάδα του Κολοσσού να ανακάμπτει προς το τέλος της περιόδου και να ρίχνει την διαφορά με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με τον ΣΕΦΑ μπροστά στο +5 (57-52).

4ο δεκάλεπτο

Στo τέταρτο δεκάλεπτο ο Αρκαδικός ήταν εξαιρετικός. Με τρία στα τρία τρίποντα στο ξεκίνημα από τον Λίτζιον και τον Τζόουνς ανέβασε τη διαφορά και έδειξε να είναι «καβάλα στ’ άλογο» στην αναμέτρηση, ενώ παράλληλα οι εξαιρετικές άμυνες συνεχίζονταν. Το τελικό σκορ βρήκε την ομάδα της Τρίπολης να επικρατεί του Κολοσσού - και να πανηγυρίζει την τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League μέσα σε αποθέωση από τον κόσμου που βρέθηκε στις κερκίδες.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-32, 57-52, 77-67

Αρκαδικός (Γιάννης Καστρίτης): Καραμαλέγκος, Τζόουνς Κ. 15, Καββαδάς 15, Βαν Όστρουμ 3, Κοψαύτης, Στεφανίδης 3, Τζόουνς Τρ. 2, Νούτινεν 19, Καλλινικίδης 3, Τζουγκαράκης, Λι 2, Λίτζιον 15.

Κολοσσός (Άρης Λυκογιάννης): Λαρετζάκης 11, Μπίλης, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος, Ντέιβις 6, Γεωργαλλής, Λίντεν 5, Ρέλεφορντ 28, Αγγελάκος, Σαλούστρος 9, ΜακΓκι 4, Λιούις 3.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Hey Van, time to go back home. You dont deserve to be in Greek A1 league.If your team lost you would have the responsibility

οταν κερδίζαμε με τον van oostrum ηταν καλα ;; όλοι θα βοηθήσουν να παραμείνουμε στην κατηγορία

Ναι, οταν κερδίζαμε ηταν καλα. Στη πορεία ομως αποδεικνύεται αναξιοπιστος και η προσφορά του δεν ειναι η αναμενόμενη. Ας το προσεξει και η ομαδα,να δρασει αναλογα. Η απολυτη ευθυνη ειναι του Κατσρίτη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.