Εμπλοκή ΜΑΤ και αγροτών (pics)

Εμπλοκή ΜΑΤ και αγροτών (pics)

Φεβρουάριος 12, 2016 - 14:25
2 σχόλια

Δακρυγόνα στο Χαϊδάρι - Επεισόδια και στην Αθήνα

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Χαϊδάρι, καθώς αστυνομικά μπλόκα εμποδίζουν τους αγρότες της Πελοποννήσου να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας. Οι αγρότες πετούν πέτρες και οι αστυνομικοί προσπαθούν τους απωθήσουν με χημικά και κρότους λάμψης επί της λεωφόρου Αθηνών-Κορίνθου. 

Νωρίτερα, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν αγρότες από την Κρήτη, που έφτασαν τα ξημερώματα με τρία πλοία στον Πειραιά, επιχείρησαν να απωθήσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν την είσοδο του υπουργείου. 

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες, ξύλα, τούβλα και καπνογόνα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά και προς το υπουργείο. Από τις πέτρες έχουν σπάσει τζάμια του πρώτου ορόφου στο κτίριο του υπουργείου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους αγρότες από το υπουργείο και από την πλατεία Βάθη. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 ελαφρά τραυματίες αστυνομικών.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Αχαρνών, Μάρνη, Λιοσίων, πλατεία Καραϊσκάκη).

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα και στην πλατεία Καραϊσκάκη, όταν οι αγρότες επεδίωξαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε εγκλωβίσει φορτηγό με αγροτικά προϊόντα.

Οι αγρότες θέλησαν να φέρουν το φορτηγό με τα προϊόντα έξω από το υπουργείο και να τα μοιράσουν στους περαστικούς. Ωστόσο, ο αστυνομικός κλοιός εμπόδισε το φορτηγό να προσεγγίσει το κτίριο του υπουργείου, γεγονός που εξαγρίωσε τους αγρότες. 

Οι αγρότες έφυγαν από το υπουργείο και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου κυνήγησαν δύο περιπολικά και άνδρες των ΜΑΤ, ενώ έριξαν στο δρόμο τα προϊόντα τους

Στη συνέχεια οι αγρότες από την Κρήτη επέστρεψαν στο υπουργείο για να διαδηλώσουν.

ΦΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το ταξίδι τους για Αθήνα έχουν ξεκινήσει και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης με τρακτέρ και λεωφορεία «ντυμένα» με την ελληνική σημαία.  Ακόμη, όμως, δεν έχουν προσεγγίσει τις κύριες εισόδους της πρωτεύουσας.

Τα Τέμπη ήταν ανοικτά μέχρι τις 12 το μεσημέρι προκειμένου να διευκολύνουν την μετάβαση των αγροτών στην πρωτεύουσα.

Στην Αττική κλειστός θα είναι ο κόμβος Μαρκόπουλου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι αγρότες βρίσκονται παραταγμένοι στο σημείο με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα.

Στα διόδια των Αφιδνών έχουν στηθεί αστυνομικά μπλόκα που ελέγχουν τις νταλίκες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μεταφέρουν τρακτέρ. 

Στα Μέγαρα, οι αγρότες βγήκαν από τα οχήματά τους και έσπασαν το μπλόκο της Αστυνομίας, που είχε στηθεί εκεί, προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας.

Στον Ασπρόπυργο οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι αποφάσισαν να φτάσουν στην Αθήνα με λεωφορεία και αγροτικά οχήματα, ενώ άφησαν στο μπλόκο του Ισθμού της Κορίνθου όλα τα τρακτέρ.

Με λεωφορεία και αυτοκίνητα αναχωρούν αγρότες από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, με προορισμό την Αθήνα. Σχεδόν όλοι οι δρόμοι σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία είναι ανοικτοί, ενώ στις 10:30 το πρωί θα ανοίξει και η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.

Λίγο μετά τις 10 ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Αθήνα και οι αγρότες της Θεσσαλίας.

ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν οι αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουν στηθεί οι πρώτες σκηνές από αγρότες που έχουν αποφασίσει να διανυκτερεύσουν στην πλατεία.

Από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα θα επιτραπεί η πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας 17 τρακτέρ και 3-4 αγροτικών οχημάτων συνοδεία περιπολικών, μετά από διαπραγμάτευση που έγινε μεταξύ του μπλόκου της Νίκαιας και των αστυνομικών. Τα τρακτέρ θα παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας πάντα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και απολύτως ελεγχόμενα και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Την ίδια ώρα, συνδικάτα θα συγκεντρωθούν στην Κάνιγγος. Νωρίτερα στις 2 το μεσημέρι θα γίνει η συγκέντρωση των επιστημονικών φορέων.

Σήμερα, Παρασκευή και αύριο Σάββατο η Αθήνα θα είναι πόλη υπό πολιορκία, αφού το Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιάσει, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

(Πληροφορίες: in.gr, Φωτογραφίες EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)


2 Σχόλια

Λεβεντόπαιδα, όπου σταματήσετε για μάσα μην κάνετε κάνα αστείο να πληρώσετε, όλοι σας χρωστάνε

ντου από παντού! οι αναρχικοί ενάντια στους αγρότες, οι του κκε θα φυλάνε την βουλή όπως άλλες 2 φορές, και ο μιχαλολιάκος θα τρώει σουβλάκια! μόνοι μας για την πατρίδα! ξεφτίλες εθνομηδενιστές θυμάστε τους κούρδους αλλά ξεχνάτε τους αγρότες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.