Πόσο στοιχίζουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες αδέσποτων στην Τρίπολη;

Πόσο στοιχίζουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες αδέσποτων στην Τρίπολη;

Φεβρουάριος 11, 2016 - 10:32
9 σχόλια

H αναγκαιότητα περίθαλψης των αδέσποτων ζώων που ζουν στους δρόμους του Δήμου Τρίπολης είναι επιτακτική, καθώς ο αριθμός των ζωών αυξάνεται ραγδαία, με αποτέλεσμα οι ανάγκες περίθαλψής τους να κορυφώνονται.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Δ. Παυλής με απόφασή του την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου αποφάσισε να αναθέσει τις κτηνιατρικές υπηρεσίες για την προστασία των αδέσποτων σκύλων του Δήμου σε τέσσερις εξωτερικούς συνεργάτες κτηνιάτρους, με συνολική δαπάνη 24.501,48 ευρώ.

Να αναφέρουμε ότι το ποσό έχει μοιραστεί ισόποσα και στους τέσσερις κτηνιάτρους οι οποίοι θα μοιραστούν την περίθαλψη 91 αδέσποτων σκύλων του Δήμου.

Με αυτή τη  σύμβαση αποπερατώνονται, εμβολιάζονται, στειρώνονται και τους παρέχεται η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα, ενώ όσα ζώα υποβάλλονται σε στείρωση ή λοιπές χειρουργικές επεμβάσεις παραμένουν (τουλάχιστον έξι ημέρες), προκειμένου να παρακολουθείται η μετεγχειρητική εξέλιξή τους. Μετά την ανάρρωση τους, τα ζώα επανατοποθετούνται στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους, ως ο νόμος ορίζει. Ο μεγάλος αριθμός των αδέσποτων στους δρόμους της Τρίπολης, αλλά και των δημοτικών ενοτήτων, αυξάνεται συνεχώς καθώς ζώα εγκαταλείπονται συνεχώς στους δρόμους από τους ιδιοκτήτες τους για λόγους οι οποίοι είναι κατακριτέοι από την κοινωνία της Τρίπολης. 

Ο Δήμος Τρίπολης αλλά και ο εκάστοτε Δήμος αντί να διαθέτει σημαντικούς οικονομικούς πόρους για την  περίθαλψη, μπορεί να ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης για τους  πολίτες, προκειμένου αυτοί αν δεν είναι σε θέση, να μην μπαίνουν στη διαδικασία να πάρουν ένα ζώο και στη συνέχεια δεν μπορούν να το φροντίσουν, και ακόμα το τι μπορεί να σημαίνει για τον ίδιο το ζώο αλλά και για την κοινωνία η εγκατάλειψή του. Είναι επιτακτική η ανάγκη να  περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων -γιατί «δείκτης πολιτισμού μιας πόλης είναι το πώς αντιμετωπίζει τις άλλες μορφές ζωής»-  καθώς και η προώθηση της υιοθεσίας από ανθρώπους που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.

Επίσης, πρέπει σε συνεργασία με αρμοδίους φορείς και ομάδες να μπει σε πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζωών καθώς, όπως έχει καθιερωθεί και σε άλλους Δήμους, τα ζώα μετά τις απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις και ύστερα από την αποθεραπεία τους, τα ζώα υγιή, στειρωμένα, εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα, εάν δεν υιοθετηθούν,  επανατοποθετούνται στον χώρο στον οποίον είχαν βρεθεί, πλην όλων όσα είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνα, πάσχουν από χρόνια και ανίατα νοσήματα ή είναι ανίκανα να αυτοσυντηρηθούν. 
Η διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκύλου είναι εύκολη και γρήγορη. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί με μια υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο.
 

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Παρακαλώ φροντίστε λίγο το μενού, σπανίζουν οι ωραίες τούρτες σε δρόμους, πεζοδρόμια

Εχει δίκιο ο φίλος απο πάνω. Ρυζάκι κάθε δεύτερη μέρα για να βγαίνουν σφιχτάρια. Μην απλώνουν πάνω στο γρανίτη. Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ. 25000 για αδέσποτα και εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε.

Να μην ντρέπεται καθόλου ο Δήμος Τρίπολης, αυτά είναι κονδύλια που έχουν δωθεί για αυτό τον σκοπό. Κάποιοι άλλοι δήμοι μπορεί και να τα τρώνε.....

ΟΛΗ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΔΩ:http://download.skai.gr/paratrixa/themata/pdf/4039.pdf Ευθανασία ορίζει ο νόμος για τα επικίνδυνα και προϋποθέσεις επανένταξης στο φυσικό περιβάλλον: 10. Για την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων ζώων συντροφιάς λαμβάνεται υπόψη η πυκνότητα του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή που επαναφέρονται. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι Δήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά

Σιγά σιγά πρέπει να αρχίσει η υπόδειξη των επικίνδυνων ζώων. Συμπολίτες ας δωσουμε τέρμα στο φόβο της δήθεν κατακραυγής. Ας βγούμε μπροστά.

Θα μας τρελάνετε κύριοι κτηνίατροι της Τρίπολης ? αν διαιρέσουμε τα 24,501€ με το 91 = 270€ συμπέρασμα 100€ πιο ακριβά για το κάθε ζώο !!!!!!!!!!! 100€!!!!! στις άλλες πόλης η ίδιες ακριβώς υπηρεσίες κοστίζουν στους δημότες 170 - 180 € για το κάθε ζώο!!!! ανίκανη η δημοτική αρχή να διαχειριστή το πρόβλημα με τα αδέσποτο, αδιάφοροι και οι κτηνίατροι της πόλης μας που θέλουν να κερδίσουν παραπάνω χρήματα από τα αδέσποτα! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!!!!

Καλά έχασε ο Παυλής και τη λύση που είχε για τα αδέσποτα? Που είναι τα 70.000€ που θα έπαιρνε από το Υπουργείο? Ολο μεγάλα σχέδια και λόγια μας λέει και από πράξη τίποτα.

Τους δίνουν από ένα σκουπόξυλο και ένα ζευγάρι γάντια του μποξ για να αμύνονται όταν τις τρώνε από τα δίποδα χωρίς να φταίνε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.