Σε πανικό οι δήμαρχοι της περιφέρειας για τα απορρίμματα; (vid)

Σε πανικό οι δήμαρχοι της περιφέρειας για τα απορρίμματα; (vid)

Φεβρουάριος 09, 2016 - 11:08
23 σχόλια

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου συνεδρίασε ο ΦΟΔΣΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Παλαιό Δημαρχείο της Τρίπολης. 

Οι δήμαρχοι έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να μην ακολουθήσουν τη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το έργο του κ. Τατούλη, αλλά επιθυμούν να αναλάβουν οι ίδιοι οι Δήμοι τη διαχείρισή τους.

Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ανδρικόπουλος Ηλίας και δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης τόνισε ότι πρέπει να κινηθούν προς πάσα κατεύθυνση,  πάντα όμως συντονισμένα και συσπειρωμένα.

Πρέπει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι

Στη συνεδρίαση οι δήμαρχοι έδειξαν την αγωνία τους για το τι γίνεται με τις διεργασίες στον υπουργείο μεταξύ της αναδόχου εταιρίας, η οποία έχει αναδειχθεί από διεθνή διαγωνισμό που έκανε η Περιφέρεια. Ο πρόεδρος είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι και δεν έχει καμία ενημέρωση, αφού σε γραπτό του αίτημα δεν έχει απαντήσει κανείς, καθώς η προσπάθειά του να συναντηθεί με  τον κ. Σταθάκη έχει αποβεί άκαρπη.

Ο κ. Γρυπιώτης έχει εκφράσει την άποψή του σε αρκετές συνεδριάσεις και έχει τοποθετηθεί για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία έχουν να κάνουν με το πρακτικό κομμάτι του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ, όπως τόνισε και στη χθεσινή συνεδρίαση, το ερώτημα είναι αν θέλουμε το ΣΔΙΤ ή κάτι άλλο.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Καμπόσος τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση αναφέροντας ότι η ισχύς είναι εν τη ενώσει και ότι οι δήμαρχοι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διασπαστούν. 
Παράλληλα, εξέφρασε την αγωνία του για το τι θα γίνει, καθώς ακόμα, όπως είπε, δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την πλευρά του υπουργείου για το έργο της Περιφέρειας αλλά και για την αρμοδιότητα για τη διαχείριση.

Υπάρχουν πολλοί που θέλουν λυσσαλέα να υπογράψουν και προσπαθούν να με πείσουν
Το βασικό ερώτημα το οποίο ταλάνισε τον ΦΟΔΣΑ ήταν αν θα πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ ή αν θέλουν να ακυρωθεί το έργο και να αναλάβουν οι Δήμοι τη διαχείριση.

Ο κ. Σκαντζός είπε ότι αυτό έχει ξεκαθαρίσει, καθώς όλοι οι δήμαρχοι έχουν συμφωνήσει σε προηγούμενες συναντήσεις ότι για τους Δήμους ΣΔΙΤ δεν υφίσταται και ότι οι δήμαρχοι προχωρούν με ίδιες δυνάμεις.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου κ. Κωστούρος τόνισε ότι όταν θα σταματήσει το έργοτης Περιφέρειας πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος ΠΕΣΔΑ επάνω στον οποίον θα γίνουν τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων των Δήμων.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής από την μεριά του είπε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στη θέση του, ξεκαθαρίζοντας ότι τον αφορά να είναι μέλος της τριμελούς επιτροπής η οποία θα εκπροσωπήσει τους δημάρχους της Περιφέρειας στις συζητήσεις και στις διεργασίες με το υπουργείο.
Σημειωτέον ότι στη συνεδρίαση υπήρξε ένταση με τη συντονιστική επιτροπή, καθώς οι δήμαρχοι δεν έδειχναν να συμφωνούν με την εκπροσώπηση και τα μέλη που είχαν ακουστεί ότι θα συμμετάσχουν.

«Δεν θέλω να είμαι πίσω, με ενδιαφέρει», είπε ο κ. Παυλής και συμπλήρωσε:

Εγώ τέσσερις φορές πάνω τα τέλη δεν θα δεχτώ να τα ανεβάσω.

Ο δήμαρχος Τρίπολης όπως και όλοι οι δήμαρχοι φάνηκαν αρκετά αγχωμένοι και υπήρξε ένας μικρός εκνευρισμός στη συνεδρίαση. Φαίνεται ότι αυτή η καθυστέρηση αλλά και τα όσα λέγονται, μπορούν ίσως να διασπάσουν την έως σήμερα ενότητα των δημάρχων. Κάτι τέτοιο, όμως, θα ήταν καταστρεπτικό για αυτούς, αλλά κυρίως για την πολύπαθη διαχείριση των απορριμμάτων, η ρύθμιση της οποίας έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.

Ο κ. Παυλής είπε ότι ο Δήμος Τρίπολης είναι σε έκτακτη ανάγκη εδώ και τρία χρόνια, κάτι που «δεν πάει άλλο», όπως είπε, και όπως παραδέχτηκε ο κ. Τατούλης σε συνέντευξή του τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ο ίδιος δεν θα υπογράψει εκ  νέου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Τατούλης τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι η χωματερή στον Άγιο Βλάση είναι εντελώς παράνομη και δεν έχει αδειοδότηση, ότι βρίσκεται ε περιοχή Natura, ότι οι 10.000 τόνοι απορριμμάτων είναι καταστροφή για το Μαίναλο, και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο Δήμος Τρίπολης να βρεθεί σε αδιέξοδο και να μην έχει χώρο αποθήκευσης των απορριμμάτων του.

Η καθυστέρηση της κυβέρνησης και η παράταση της διαβούλευσης μεταξύ της αναδόχου εταιρίας και του κ. Σταθάκη έχει προκαλέσει πανικό στους δημάρχους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν πού βαδίζουν και βλέπουν τις διαδικασίες να «παγώνουν», ενώ υπάρχει κίνδυνος οι Δήμοι να αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα με τα απορρίμματα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Eφ.Κ

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεδρίαση ΦΟΔΣΑ στην Τρίπολη


23 Σχόλια

ΒΡΕ ΜΗΤΣΟ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΒΗΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ !!!!!!

Τον σμυρνιωτη έπρεπε να φωνάξουν που επί 3,5 χρόνια δεν έκανε απολύτως τιποτα!! Ο Τ Ι Π Ο Τ Α Σ...

ΜΗΤΣΟ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ Ο ΠΕΤΡΑΝ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!!!! ΘΑ ΣΕ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ!!!!!!!!!!!!!!

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΗ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ??? ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ

Ο ΜΗΤΣΟΣ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΡΩΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΦΟΣΔΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ!!!!!

Βρε παπαγαλάκια του Μήτσσσσιου, ο Σμυρνιώτης είχε εντοπίσει το πρόβλημα από το 2011, όμως ο Παυλής, ο βενζινάς και όλο το παρεάκι σας τότε, πετάγατε λάσπη ασύστολα, λέγοντας ότι είχατε τη λύση στο "τσεπάκι". Τελικά αποδείχθηκε ότι λέγατε ψέματα & φούμαρα μόνο για να κοροϊδέψετε τον κόσμο στις εκλογές. Τώρα που έχετε εσείς το πρόβλημα με τα σκουπίδια τι έχετε κάνει ??? Τίποτα, αλλά σας φταίει ο ένας και ο άλλος. Γι' αυτό λοιπόν παπαγαλάκια του Μήτσσσσιου κέντε μόκο ...... Ανίκανοι !!!!!!!!!!!!!

@Γιάννης (χωρίς επαλήθευση) στις Τρί, 09/02/2016 - 16:56 Εσύ μεγάλε κόψε το μαύρο γιατί σου έχει κάψει τον ελάχιστο εγκέφαλο που σου έχει απομείνει...Ώρα είναι να μας πεις ότι το όρνιο που ψήφισες για δήμαρχο έχει τρελαθεί στα έργα 1,5 χρόνο τώρα γι΄αυτό ολόκληρη η πόλη είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης...Θερμή παράκληση λοιπόν: μην πίνεις άλλο μαύρο σου κάνει κακό...Απ' ό,τι καταλάβαμε αρκετά μακάκας είσαι για να ψηφίσεις όλον αυτόν το συρφετό...Δεν είναι ανάγκη να είσαι και καμμένος μακάκας...Ε;

Τη "λύση" που είχε διακήρυσσε προεκλογικά ο Μήτσος θα του την την έλεγε ο Πέτρος αλλά τώρα που ο Μήτσος - κατά δήλωσή του - λόξξξοδρόμησε από τον Πέτρο αυτός δυστυχώς δεν του τη λέει για να την πει και σε μας. Γι' αυτό ετοιμαστείτε να υποδεχθούμε ξανά στους δρόμους τα σκουπίδια !!!

το γιαννακη ρε παιδια να φωναξετε να σας λυσει το θεμα ,οπως το ειχε λυσει και επι δημαρχιας του..................αλλα οταν τον φωναξετε προσοχη οταν θα μπειτε στο δωματιο,γιατι εχει ενα πινακα με μπιλιες και μετραει τις μερες μεχρι τις επομενες εκλογες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!βεβαια ο πινακας ειναι μεγαλος οποτε εχει χρονο .............ετσι γιαννακη? ειναι πολλα ακομα κατι χρονακια ε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΥΠΕΜΟΝΗ

Ας επισκεφθούμε μια άλλη χώρα , να δούμε σε μια ισότιμη περιοχή τι γίνεται με τα σκουπίδια . Να ρωτήσουμε διαδικασίες , τακτική ,αρμοδιότητες , θέσεις , νοοτροπίες , παρεμβάσεις , αντιλήψεις , υπευθύνους , αποτελέσματα , συν'έπειες . Αν είναι θετικά τα αποτελέσματα , ας τα εφαρμόσουμε και στον τόπο μας . Στην πατρίδα μας , πολλά χρόνια συντηρούμε αυτήν την ερμαφρόδιτη κατάσταση με τα σκουπίδια .

Όσα συμβούλια και συνεδρείες να γίνουν , όσες εκλογές και να διεξαχθούν , όσοι δυναμικοί και να κυβερνήσουν , αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και σκέψη , αν δε συμορφωθούμε πάντα χύμα θα είμαστε , από πάνω μέχρι κάτω .

ρε Παυλή η λύση που είχες προεκλογικά στο τσεπάκι....???? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ και ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ???????????

Το τσεπάκι με την λύση ήταν στο πουκάμισο που κατά λάθος μπήκε στο πλυντήριο,όπως το λαχείο της Ρένας Βλαχοπούλου στη ταινία <<μια Ελληνίδα στο χαρέμι>>.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 100 ΕΥΡΩ Ο ΤΟΝΟΣ. ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

ρε νουμερα της τριπολης, που εχετε καταπιει τη γλωσσα σς και δεν ξερετε τι να πειτε..... ο παυλης μεσα σε τρεις μηνες απ' οταν παρελαβε τη διαλυμενη δημαρχια του γιαννου, κατεθεσε προταση για τα σκουπιδια. τωρα αν το κρατος μαζι με την περιφερεια ειναι μπου...... τι να κανει..... σας εφαγε η λυση στο τσεπακι....

ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΗΤΣΟΣ? ΜΕ ΔΙΚΑΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.

Θα διαχειριστείς ή θα διαπραγματευτείς τα σκουπίδια όπως σου ξέφυγε πάνω στην ένταση της στιγμής κ.Παυλή? Και από ποιό μαντρί λοξοδρόμησες όπως επίσης παραδέχτηκες?

Ο Σμυρνιώτης του έδωσε έτοιμη λύση του Παυλή στο πιάτο με χώρο που είχε αδειοδότηση και χωροθέτηση, είχε περάσει όλες τις περιβαντολογικές εγκρίσεις, αλλά ο Μήτσος ήθελε το δικο του χώρο. Το μόνο που έχει καταφέρει είναι μέσα σε 1,5 χρόνο να έχει φάει 17000€ από μια μελέτη που δεν έχει καμμία τύχη και καμμιά 300.000 € αφου διπλασίασε το κόστος διαχείρισης από αυτά που έδινε ο Σμυρνιώτης. Συγχαρητήρια !!!

Σώπα!!!!!!!!.ο Τζωνυ είχε έτοιμη λύση για τα σκουπίδια ;και γιατί δεν την επωφελήθηκε ο ίδιος που είμαστε μήνες στην μποχα επί δημαρχίας του;όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.Με τόσα έργα ρε τζωνυ και δεν καταφερες να ξαναβγεις δήμαρχος ,αυτό σημαίνει ανικανότητα και άσε στην άκρη συμμαχίες και μακακίες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.