Kλείνουν ξανά τα διόδια της Νεστάνης

Kλείνουν ξανά τα διόδια της Νεστάνης

Φεβρουάριος 08, 2016 - 09:53
5 σχόλια

Τι ισχύει με τα μπλόκα στην Πελοπόννησο - Συνεχής ενημέρωση

Νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους αγρότες, οι οποίοι, όπως φαίνεται, είναι αποφασισμένοι να πάνε με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα και να διαμαρτυρηθούν μπροστά στην Ελληνική Βουλή.

Όπως αποφασίστηκε στην Πανελλαδική Συνάντηση των μπλόκων την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στη Νίκαια, κανένας εκπρόσωπος μπλόκου δεν θα συμμετάσχει στη σύσκεψη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την οποία έχει συγκαλέσει για την Τρίτη 9 Φλεβάρη, η κυβέρνηση, αλλά όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν μεγάλο πανελλαδικό – παναγροτικό συλλαλητήριο με κάθοδο στην Αθήνα και κατασκήνωση των τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη. 
Τα μπλόκα θα μεταφερθούν στο Σύνταγμα και θα παραμείνουν τουλάχιστον για δύο μερόνυχτα, επιδιώκοντας τη μαζική συμμετοχή και αλληλεγγύη όλων εκείνων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική στον αγώνα για την επιβίωσή τους, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση.

Οι συντονιστικές των μπλόκων σε ολόκληρη την Πελοπόννησο είναι σε συνεχή επαφή με την Πανελλαδική Συντονιστική.

Η επιτροπή μπλόκου Νεστάνης χθες έδειξε την πρόθεσή της να αποσυμφορήσει το οδικό δίκτυο και να ανοίξουν τον δρόμο για να μετακινηθούν οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, αλλά και για να γίνει η μετακίνηση των νεοσύλλεκτων στην Τρίπολη.

Με νέα απόφασή της, αποφάσισε να κλείσει ξανά τον δρόμο τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου από τις 12:00 έως τις 23:59.

Στην περιοχή της Μεσσηνίας παραμένουν τα δύο μπλόκα, στο Ασπρόχωμα και στο Καλό Νερό. Στην πρώτη περίπτωση οι αγρότες συνεχίζουν για 4η μέρα με 12ωρο αποκλεισμό από τις 12:00 έως της 23:59, αφήνοντας ανοιχτούς τους παράδρομους, ενώ στο Καλό Νερό συνεχίζουν με 4ωρους αποκλεισμούς από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα. Να σημειωθεί, όμως, πως αποφασίστηκε να μην κλείσει ο δρόμος την Τρίτη και την Τετάρτη, λόγω του εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν προσκυνητές κι επισκέπτες.

Από την άλλη μεριά, το μπλόκο της Κορίνθου μένει επ’ αόριστον κλειστό, καθώς αυτό είναι ένα κομβικό σημείο το οποίο θέλουν οι αγρότες να το κρατούν κλειστό. Να αναφέρουμε ότι η κίνηση γίνεται από την παλαιά Εθνική οδό.

Τα αιτήματα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα είναι:
1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας  από το πρώτο ευρώ  που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα  τεκμήρια διαβίωσης.  Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.  Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.
 


5 Σχόλια

Μπράβο στα "φασιστοειδή" που με τον τρόπο που λειτουργουν χανουν κάθε δίκιο που εχουν!Δεν εχουν μάθει πως τα δικαιωματα τους τελειώνουν εκει που αρχίζουν τα δικαιώματα των αλλων;Ποιός τους ειπε οτι μπορουν να ταλαιπωρουν την ασθενή συζυγό μου που την μετέφερα απο την Αθήνα η το παιδί μου που για να πάει στην Αθήνα ,οχι για αναψυχη,αλλα για την δουλειά της ταλαιπωρήθηκε 5 ωρες!Θα ηθελα να ξέρω αν την ωρα της δικής τους δουλειάς καποιος τους εκλεινε την δυνατότητα πρόσβασης στα κτηματά τους πως θα αντιδρουσαν; Μπάβο και στους αρμόδιους (αστυνομία,κρατος)σιωπουν εγκληματικα για να γίνουν αρεστοί!

Λοιπόν, τέλος το παραμυθάκι. Παρακαλώ την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. Να πάψει το κράτος να στηρίζει κατά 90% τον ΟΓΑ και να συνεχίζει να παίρνει ο αγρότης σύνταξη 170 ευρώ, έως ότου καταρρεύσει εντελώς το ταμείο τους σε 5-7 χρόνια. Ως εδώ με την υποκρισία.

Μπράβο αγρότες! Δες αιτήματα: Αφορολόγητο στα 12.000 κατ' άτομο. Το 95% των αγροτών δηλώνει κάτω από 5.000 τον χρόνο! Άρα το 5% που δηλώνει παραπάνω επιβάλλει το πλαίσιο στους υπόλοιπους. Έπειτα: Να παραμείνει ο ΟΓΑ ξεχωριστό και αυτόνομο ταμείο, ενώ το 90% των εισφορών του το καλύπτει ο προϋπολογισμός, δηλαδή οι μισθωτοί που ενώ αποτελούν το 62% του πληθυσμού καλύπτουν το 80% των εσόδων. Συνολική απόσυρση του ασφαλιστικού, επομένως και της προωθούμενης αγροτικής μεταρρύθμισης, που περιλαμβάνει πολλές παρεμβάσεις για την αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Με λίγα λόγια-->

<---το πλαίσιο ''αγώνα'' δεν αναφέρεται ούτε σε ένα αίτημα για την ίδια την αγροτική ανάπτυξη. Όταν κρατάνε τις ελληνικές σημαίες και επικαλούνται το δίκιο τους, εννοούν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν. Δίχως βιβλία εσόδων-εξόδων, με αχαρτογράφητες επιδοτήσεις, και με μία τρύπα 50% μαύρης οικονομίας. Ούτε λόγος για να χτυπηθούν οι μεσάζοντες που συγκεντροποιούν την παραγωγή, κανονίζοντας το κόστος παραγωγής και τις τιμές πώλησης. Όπως και ούτε λόγος να καθίσουν με τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, όπου τους κάλεσε η κυβέρνηση να σχεδιάσουν την εθνική παραγωγή μαζί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.