«Καυτή» εβδομάδα για την κυβέρνηση

«Καυτή» εβδομάδα για την κυβέρνηση

Φεβρουάριος 08, 2016 - 10:39
1 σχόλια

Hot spots, διορισμοί και οι αγρότες κατεβαίνουν Αθήνα

Η λέξη «πονοκέφαλος» είναι μικρή για να περιγράψει την αίσθηση που υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά. Αν και για την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου έχουν προσκληθεί οι εκπρόσωποι των αγροτών στη Βουλή για να συζητήσουν τις κυβερνητικές προτάσεις, οι δεύτεροι αποφάσισαν να κατεβάσουν την Παρασκευή τα τρακτέρ τους στην Αθήνα και να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα για ένα με δύο εικοσιτετράωρα, αφού εμμένουν στην απόφασή τους να μην προσέλθουν σε διάλογο αν δεν αποσύρει η κυβέρνηση τα μέτρα που προτίθεται να λάβει και αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

Από την άλλη πλευρά, οι αντιδράσεις για τη δημιουργία hot spots στο Σχιστό και στην Κω πληθαίνουν. Χαρακτηριστικά, για τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένες δύο πορείες: η μία για να καλωσορίσει τους πρόσφυγες στην Αττική, οι διοργανωτές της οποίας χαρακτηρίζουν ρατσιστές τους αντιδρώντες, επισημαίνοντας ότι το κόμμα της ΧΑ βρίσκεται πίσω από αυτούς, και η άλλη εναντίον της δημιουργίας hot spot. Στην Κω έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια, ενώ αντιδρώντες στα κυβερνητικά σχέδια έχουν τοποθετήσει ως και βράχια στον δρόμο που οδηγεί στο σημείο κατασκευής του hot spot. Σημειωτέον ότι, καθώς η ΕΕ έλεγξε την Ελλάδα για το αν πληροί τους κανονισμούς, προκειμένου να μην μας πετάξουν έξω από τη Σένγκεν, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει μέχρι κεραίας τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την ταυτοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών που φθάνουν καθημερινά στη χώρα. Έτσι, στα hot spots θα γίνεται εντός 25 ημερών η καταγραφή και η ταυτοποίηση των ανθρώπων αυτών, προκειμένου είτε να μπαίνουν στη διαδικασία χορήγησης ασύλου, είτε να μπαίνουν σε τροχιά απέλασης.

Ταυτόχρονα, τα Σκόπια φτιάχνουν και δεύτερο φράχτη, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega εξηγούσε τους κινδύνους μιας ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από τη Σένγκεν, αλλά και έκανε λόγο για διμερείς συμφωνίες σε σχέση με τα σύνορα ανάμεσα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, που θέλουν με αυτόν τον τρόπο να προλάβουν τα χειρότερα για τις ίδιες, αφήνοντας την Ελλάδα να τα βγάλει πέρα μόνη της.

ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΚΑΙ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ

Το φως της δημοσιότητας είδαν δύο ακόμα διορισμοί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κ. Αρβανίτης, και διευθυντής του ραδιοφώνου στον ΣΥΡΙΖΑ, είδε με χαρά τη σύζυγό του να διορίζεται ως διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του γραφείου του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου και την κόρη του μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, οποία έχει απολυτήριο Λυκείου, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

«Η σύζυγός μου Ζηνοβία είναι συνταξιούχος διέκοψε την σύνταξη της και με τα ίδια χρήματα πήγε μετακλητή για να βοηθήσει στο Υπουργείο Εργασίας, μετά από πρόταση του Τάσου Πετρόπουλου. Δεν είναι πρόσληψη. Είναι επιλογή πολιτικής θέσης που δεν επιβαρύνει το κρατικό προϋπολογισμό. Δεν φοράει μπούργκα και παίρνει μόνη τις αποφάσεις της» αναφέρει στην απάντησή του ο Κώστας Αρβανίτης.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.