Το «σκάνδαλο» της ΚΕΔΗΤ και ο ορισμός επιτροπής στο ΔΣ Τρίπολης (vid)

Το «σκάνδαλο» της ΚΕΔΗΤ και ο ορισμός επιτροπής στο ΔΣ Τρίπολης (vid)

Δεκέμβριος 01, 2015 - 21:36
10 σχόλια

Ένταση για το θέμα της Επιχείρησης με την αντιπολίτευση να ξεσηκώνεται

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου με το θέμα της ΚΕΔΗΤ να έρχεται με την παρέμβαση του επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Σμυρνιώτη, ο οποίος σχολίασε την πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου περί υποβάθμισης τού.

Συνεχίζοντας έθεσε μία πρόταση για συγκρότηση μίας επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν η κα Μπρακουμάτσου, ένας εκπρόσωπος από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, ο κ. Σταματόπουλος, και η κα Τυροβολά, προκειμένου η επιτροπή αυτή να βοηθήσει την υπόθεση της ΚΕΔΗΤ και να ελέγξει τα παραστατικά.

Ο κ. Σμυρνιώτης έθεσε στο σώμα το θέμα και είπε ότι εάν δεν γίνει δεκτό θα αποχωρήσει για ακόμη μία φορά από την συνεδρίαση όπως κάνει στις τελευταίες συνεδριάσεις , για να διαμαρτυρηθεί, ενώ έκανε λόγο και για υπεξαίρεση χρήματος στην ΚΕΔΗΤ

Ο κ. Παυλής είπε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να μην κάνει δεκτή την πρότασή του , αλλά την δουλειά την κάνουν οι ορκωτοί και μπορεί να προσβληθεί η εργασία τους, αν δείξουν την πρόθεση να τους βοηθήσουν για την συγκέντρωση των τιμολογίων.

«Θα γίνει ο έλεγχος μέχρι το κόκκαλο», είπε ο κ. Παυλής.

Ο κ. Τζιούμης μίλησε για την υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου έχετε εσεις ως διοικησ του δήμου όπως και η διοίκηση της ΚΕΔΗΤ όταν δεν δίνονται τα στοιχεία που νόμιμα ζητούμε.

«Πήγαμε και ελεγκτές δεν είδαμε πουθενά, πήγαμε να τους βρούμε για να ενημερωθούμε όπως μας είχατε προτρέψει και δεν βρήκαμε κανέναν. Με αυτό το σκάνδαλο η ΚΕΔΗΤ οδηγείται σε διάλυση», είπε.

Βαρέθηκα να μας λέτε θα έρθει το πόρισμα, τόνισε, και έθεσε το εξής θέμα, ότι η εταιρία των ορκωτών δεν έχει υπογράψει σύμβαση με την ΚΕΔΗΤ, ενώ είπε στο προεδρείο να τον διαψεύσουν γιατί αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα.

Ο κ. Τσιαμούλος μίλησε για το θέμα της ΚΕΔΗΤ το οποίο έχει ταλαιπωρήσει πολύ το σώμα.

Η κα Γιαννούλη ανέφερε ότι έχουν εξαντλήσει την θεματολογία τους για το θέμα της ΚΕΔΗΤ, ερωτώντας αν η ΚΕΔΗΤ λειτουργεί και αν όλα βαίνουν καλώς.

Ο κ. Νικολάου τόνισε ότι είναι αντίθετος γενικά με την ύπαρξη αυτής της επιχείρησης και τόνισε εργασιακά θέματα όπως η μη πληρωμή των εργαζομένων.

Τον λόγο για να απαντήσει έλαβε ο δήμαρχος κ. Παυλής ο οποίος ανέφερε ότι η ΚΕΔΗΤ λειτουργεί απαντώντας στην κα Γιαννούλη. Για όλα όσα ειπώθηκαν για την κακή πληρωμή των εργαζομένων τόνισε ότι πάντα υπάρχουν προβλήματα με την πληρωμή.

Όσον αφορά την απουσία των ορκωτών είπε ότι παίρνουν τα έγγραφα και τα στοιχεία και δουλεύουν εκτός δημαρχείου. Για το αν έχει υπογραφεί η σύμβαση είπε ότι είναι μειοδότες από τον δήμο και θα γίνει η σύμβαση με την ΚΕΔΗΤ, η οποία δεν έχει συνεδριάσει για να πάρει αποφάσεις.

Να αναφέρουμε ότι μετά από 2 ώρες συνεδρίασης το σώμα απέρριψε την πρόταση του κ. Σμυρνιώτη περί συγκρότησης επιτροπής, με αποτέλεσμα την αποχώρηση της παράταξης.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ένταση στο ΔΣ για την ΚΕΔΗΤ


10 Σχόλια

ΤΖΙΟΥΜΗΣ<<Πήγαμε και ελεγκτές δεν είδαμε πουθενά. Η εταιρία των ορκωτών δεν έχει υπογράψει σύμβαση με την ΚΕΔΗΤ>>. ΠΑΥΛΗΣ<<Την δουλειά την κάνουν οι ορκωτοί και μπορεί να προσβληθεί η εργασία τους, αν δείξουν την πρόθεση να τους βοηθήσουν για την συγκέντρωση των τιμολογίων. Οι ορκωτοί παίρνουν τα έγγραφα και τα στοιχεία και δουλεύουν εκτός δημαρχείου. Για το αν έχει υπογραφεί η σύμβαση είπε ότι είναι μειοδότες από τον δήμο και θα γίνει η σύμβαση με την ΚΕΔΗΤ, η οποία δεν έχει συνεδριάσει για να πάρει αποφάσεις>>. Τι είναι αυτά που ακούμε ότι γίνονται! Αδίστακτοι! Ο Εισαγγελέας τι κάνει?

Φανταστείτε τι θα γίνεται με τα κονδύλια που διατίθενται για άλλες δράσεις του Δήμου και ειδικά για την πολιτιστική πρωτεύουσα. Μας έχουν επιβληθεί και πληρώνουμε τόσους φόρους και τέλη για να τα *** οι ***

Καλα να παθουμε.Μας κοροιδευουν μπροστα στα ματια μας.Τα χειροτερα ερχονται δεν εχουμε δει ακομα τιποτα.

Αφού θέλει να φτάσει μέχρι κόκκαλο ο έλεγχος ο Παυλής γιατί φοβάται την διαπαραταξιακή επιτροπή: Aρα υπάρχει βαθιά τρύπα !!!!

Να τους χαίρεστε και να τους λουστείτε εσείς που τους ψηφίσατε. Που βυθίσατε την πόλη μας για 5 χρόνια στην ανυποληψία. Και επειδή είναι βέβαιο ότι θα βγουν τα τσιράκια και θα λένε πάλι για πόσα χρόνια έχει ακόμα η θητεία, σας λέω λοιπόν τσίρακλες ότι περνάνε γρήγορα τα χρόνια...Μετά δεν θα έχει "τσάμπα" γεύμα. Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Ο εισαγγελέας δεν κάνει τίποτα αν δεν πάει κάποιος πολίτης να κάνει καταγγελία. Αυτό είναι το πρόβλημα. Η διαδικασία της αυτεπάγγελτης δίωξης δεν είναι σε εφαρμογή. Μάλλον γιατί δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό στα Δικαστήρια για να κάνουν τέτοιες ενέργειες.

Παυλο αλλα 4 ,ΤΕΣΣΕΡΑ χρονια ....................θα περασουν γρηγορα? τι σε νοιαζει εσενα το μετα,μετα θα βαλουμε το Δημητρη η αλλον στη θεση του .αντε αραξε σε καμια ξαπλωστρα για 4 χρονακια τωρα ..................................

Σόδομα και Γόμορα σ'αυτή την πόλη!!!!!!!!! Αυτοί που γνωρίζουν καλά τι γίνεται, δεν αρκεί τα τα λένε μόνο στα Δ.Σ., να προχωρήσουν σε καταγγελίες και μηνύσεις στους αρμόδιους φορείς.

Παύλο ξεμείνει μάλλον απο τσάμπα γεύμα και ζορίζεστε τωρα έτσι? δεν πειράζει αλλα 4 χρονάκια και βλέπουμε μετά.... Άντε γεια τωρα παυλακο,,γιαννακο, ματακο, η όπως αλλιώς σε λένε!!!

Την αγωνία για το μελλον της επιχείρησης και το πως επιβιώνουν όλες αυτές οι οικογένειες το έχουμε ξεχάσει? Ο Δεκεμβρίος είναι ο 5 ο μήνας χωρίς μισθό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.