Γιώργος Μποροβήλος: «Έχουμε ως στόχο να πάρουμε πρωτάθλημα»

Γιώργος Μποροβήλος: «Έχουμε ως στόχο να πάρουμε πρωτάθλημα»

Δεκέμβριος 01, 2015 - 15:15
5 σχόλια

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στο Sport 24.gr ο πρόεδρος της Super League και της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος μιλά για τα πόστα που έχει υπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια το ποδόσφαιρο,  για τον Αστέρα, για τον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό,  για το παιχνίδι της Ριζούπολης αλλά και για πολλά άλλα σε μία πολύ ενδιαφέρον εξομολόγηση.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης μιλώντας για την αρκαδική ομάδα τόνισε χαρακτηριστικά πως μελλοντικός στόχος του Αστέρα είναι με υπομονή η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Γιώργου Μποροβήλου στο Sport 24.gr

Για τον Αστέρα: "Έχω μια ομάδα που είναι ο Αστέρας Τρίπολης και έχει τεράστιες φιλοδοξίες. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια μετέχει στην Ευρώπη, έχει έναν τελικό Κυπέλλου, έχει δυο συμμετοχές στους ομίλους του Europa League. Είναι ομάδα που σας διαβεβαιώ ότι έχει ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Τα επόμενα χρόνια, οι φιλοδοξίες μας είναι προς το ταβάνι". Όπου "ταβάνι" η κορυφή της βαθμολογίας; "Θα με πείτε γραφικό, αλλά ναι. Στο εγγύς μέλλον, έχουμε ως στόχο να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ακούγεται γραφικό, αλλά... υπομονή".

Για τον τελικό κυπέλλου: "Είναι πολιτική της ομάδας μας και νομίζω και δικαίωμα μας, στα 9 χρόνια που είναι στη Super League να μην ασχολούμαστε με διαιτησίες. Σε αυτό το διάστημα, θα μετρήσετε δυο ή τρεις σχετικές ανακοινώσεις. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο αγώνα, πέραν των δηλώσεων που κάναμε και ήταν καυστικότατες θα σας πω κάτι πολύ σοβαρό που διαφεύγει εσκεμμένα από τους "εχθρούς" μας. Εμείς για τον αγώνα αυτόν, επισκεφτήκαμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό (ανεβάζει την ένταση της φωνής του), όχι τη γραμματέα του, όχι το γραφείο του, όχι φίλο του. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Γιάννης Καϋμενάκης και εγώ επισκεφτήκαμε τον κ. Σαμαρά, στον οποίον και καταθέσαμε τη διαμαρτυρία μας και καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Νομίζω ότι δεν υπήρχε μεγαλύτερη αντίδραση, πολλώ δε από το να κάνουμε ένα φέιγ βολάν".

Επί της ουσίας, τι έγινε; "Μας υποσχέθηκε ότι θα γίνουν κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα θέμα. Εμείς ωστόσο, ως ομάδα αντιδράσαμε στο μέγιστο βαθμό. Γιατί κάποιοι επιμένουν να λένε πως ο Αστέρας δεν αντέδρασε. Φτάσαμε μέχρι τον Πρωθυπουργό. Πού αλλού να πηγαίναμε;". Το "μετά τι έγινε" θα είχε εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον, αν όντως γινόταν κάτι. "Θα πρέπει μάλλον να ρωτήσετε τον Πρωθυπουργό για αυτό". Δεδομένης της πλούσιας προϋπηρεσίας του, ως διαιτητή, τι πιστεύει ότι έγινε εκείνη την ημέρα, στο ΟΑΚΑ; "Σίγουρα έγινε ένα μεγάλο λάθος. Αν υπήρχε δόλος; Δεν μπορώ να απαντήσω, όπως καταλαβαίνετε. Είμαι της άποψης πως όταν λέγεται κάτι, πρέπει και να αποδεικνύεται. Όταν κάτι δεν μπορείς να το αποδείξεις, δεν μπορείς και να το πεις. Χωρίς αμφιβολία, θα επαναλάβω ότι ήταν τεράστιο και σοβαρό λάθος".

Για τον αγώνα της Ριζούπολης: "Ήμουν ο διαιτητής του συγκεκριμένου αγώνα, οπότε θα σας απαντήσω με αυτήν την ιδιότητα και όχι πώς είδα ό,τι είδα από την απόσταση των χρόνων. Να θυμίσω κατ' αρχάς πως στο συγκεκριμένο ματς κρινόταν πρωτάθλημα. Η αστυνομία λοιπόν, με είχε πάρει από την Τρίπολη, με εντολή του τότε αρχηγού της και για λόγους ασφαλείας με πήγε συνοδεία έως το γήπεδο. Μπήκα στα αποδυτήρια μου, δυόμιση ώρες πριν την έναρξη. Άκουσα ότι και στο σταθμό του τρένου και έξω από τα αποδυτήρια, όταν αφίχθη η αποστολή του Παναθηναϊκού και στα αποδυτήρια ότι έγιναν κάποια πράγματα. Σας ρωτώ ειλικρινά και απαντήστε μου: εγώ μπορούσα να λειτουργήσω με το "άκουσα"; Μπορούσα να πάρω αποφάσεις με το "άκουσα";

Δεν μπορούσα να ξέρω τι ακριβώς είχε γίνει. Όταν βγήκα στον αγωνιστικό χώρο, 45' πριν την έναρξη για την προθέρμανση, πράγματι υπήρχε ένταση. Καθ' οδόν όντως υπήρχε στη φυσούνα κόσμος, ο οποίος δημιουργούσε ατμόσφαιρα, αλλά δεν μου έδινε το δικαίωμα ως διαιτητή να πω ότι "δεν κάνω το ματς γιατί υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, εδώ. Για να μην παίζουμε με τις λέξεις, θα σας πω ότι από κανέναν κανονισμό δεν νομιμοποιούμουν να πω ότι δεν κάνω το παιχνίδι. Όποιος λέει το αντίθετο, το λέει για κατανάλωση. Θα τονίσω πως δεν υπήρχε κάτι στο οποίο μπορούσα να βασιστώ, για να μην κάνω το παιχνίδι, βάσει των κανονισμών. Επιπρόσθετα, όταν ξεκίνησε ο αγώνας μέχρι τη λήξη του, όποιος πει πως έγινε κάτι για το οποίο δεν επενέβην, δεν τιμώρησα, δεν απέβαλα, δεν έλαβα πειθαρχικές αποφάσεις, είναι μεγάλος ψεύτης. Προκαλώ τον οποιονδήποτε, στα θέματα ενάσκησης των καθηκόντων μου, εάν υπήρξα επιλήσμων ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ, όχι σε πολλές, να μου αναφερθεί. Δεν έχει κανείς να πει τίποτα. Όλοι μιλούν για το οργανωτικό, επί του οποίου ο διαιτητής δεν έχει κανένα ρόλο".

Διαβάστε αναλυτικά όλη την συνέντευξη του Γιώργου Μποροβήλου πατώντας εδώ

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

και να θες μποροβηλο το πρωταθλημα δε θα σε αφησει το συστημα του ολυμπιακου και του μαρινακη. κανε και εσυ ονειρα

αφού κάθε χρόνο το παίρνεις ρε γαύρε..θυμάμαι την αντίδρασή του στον τελικό της ντροπής.όλοι στον αστέρα βράζανε κι ο γιώργης καμάρωνε δίπλα στον βαγγέλα στην απονομή.

Τώρα που το λες, κάτι ακούγεται στα πακιστανικά

οταν εισαι ανηψακι του ολυμπιακου σαν ομαδα δεν υπαρχει συστημα τους ενος ;) συμμετεχεις ενεργα και το ξερουν εκτος απο τα προβατα σαν και του λογου σου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.