«Αερομαχίες» στο Twitter και «μασάζ» συναίνεσης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

«Αερομαχίες» στο Twitter και «μασάζ» συναίνεσης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Νοέμβριος 30, 2015 - 12:01
2 σχόλια

«Αεροπλανικό» σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα που δημοσιεύθηκε και στον λογαριασμό του στο Twitter έφερε την αντίδραση του Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου της ΕΕ για το μεταναστευτικό, όπου ο Γιουνκέρ μίλησε με τα καλύτερα λόγια με την Τουρκία, ενώ η δεύτερη έφυγε με ένα μπόνους 3 δισ. ευρώ, θερμές υποσχέσεις για το «success story» (sic) της ένταξής της στην ΕΕ και δίχως πολλές-πολλές δεσμεύσεις για τον περιορισμό εκ μέρους της των μεταναστευτικών ροών.

Μέσα σε όλα τούτα, την ενόχληση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου προκάλεσε το αιχμηρό σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για «νευρικούς πιλότους». Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε ως εξής, και στη συνέχεια η δήλωσή του ανέβηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στα ελληνικά και στα αγγλικά: «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. 

»Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο». Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η αναφορά δεν συνάδει με το κλίμα της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας,και ο Τσίπρας απάντησε: «Είμαστε στην ίδια γειτονιά, πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να φθάσουμε σε λύσεις».

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στο Twitter ήταν ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και χαρακτήρισε τη Σύνοδο σημαντική. Σημείωσε, δε, ότι υπάρχει ευκαιρία για διάλογο σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, το Κυπριακό, το Συριακό και το Αιγαίο.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Από τη στιγμή που αποδείχθηκε άκαρπο το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, ο Πρωθυπουργός, που εντός του Δεκεμβρίου σχεδιάζει τη ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, αλλά και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, επιδιώκει τώρα πια τη συναίνεση των βουλευτών της κυβέρνησης.

Έτσι, το πρωί της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου θα εξεταστεί κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός σχεδιασμός,με στόχο κοινή πορεία από όλους τους βουλευτές -ο Βασίλης Λεβέντης, πάντως, έλεγε το Σαββατοκύριακο σε εκπομπή του Mega ότι έχει πληροφορίες για δέκα βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα.

«Σύμφωνα με το Μαξίμου, η μόνη έντιμη στάση όσων βουλευτών διαφωνούν είναι αυτή που επέλεξε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δηλαδή η παραίτηση από την κοινοβουλευτική έδρα. Πάντως, στο Μαξίμου επιμένουν ότι δεν θα υπάρξουν νέες διαρροές κατά τις ψηφοφορίες του Δεκεμβρίου», αναφέρει το in.gr.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Φορολογείστε Κοι του ΣΥΡΙΖΑ τις μίζες για να σωθούμε.!!!!!!Διαφορετικά θα είστε συνέχεια του πολιτικού απόπατου που μας έφερε εδώ.((41 ΧΡΟΝΙΑ.!!!11)).

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.