Ταλαιπωρία φοιτητή της Τρίπολης από τις υπηρεσίες του ΚΤΕΛ

Ταλαιπωρία φοιτητή της Τρίπολης από τις υπηρεσίες του ΚΤΕΛ

Νοέμβριος 27, 2015 - 14:22
7 σχόλια

Αναγνώστης του Arcadia Portal επικοινώνησε μαζί μας για να μας εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε όταν, έχοντας χάσει τη φοιτητική του ταυτότητα, και ενώ είχε τη φωτοτυπία της και την ταυτότητά του, δεν έλαβε τελικώς την έκπτωση που δικαιούται από τα ΚΤΕΛ Αρκαδίας, σε ένα ταξίδι του από την Αθήνα στην Τρίπολη.

Όπως αναλύει το e-mail του, έχει καταργηθεί η υποχρέωση υποβολής πρωτότυπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων, ενώ υπογραμμίζει ότι τα ΚΤΕΛ δεν δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, προκειμένου να εξυπηρετούν τον κόσμο, και παράλληλα θα μπορούσαν να ταυτοποιούν ηλεκτρονικά εύκολα τους φοιτητές επιβάτες τους.

Η επιστολή του φοιτητή:

«Έχοντας χάσει / κλαπεί η φοιτητική μου ταυτότητα στο δρόμο, πήγα να ταξιδέψω 
με το ΚΤΕΛ Αρκαδίας από Αθήνα για Τρίπολη, μαζί μου είχα την αστυνομική μου ταυτότητα και φωτοτυπία της φοιτητικής μου ταυτότητας αλλά δυστυχώς αυτά δε ήταν αρκετά για να εφαρμοστεί η έκπτωση που δικαιούμαι.
»Οι υπάλληλοι και ο προϊστάμενός (όπως μου είπαν) του ΚΤΕΛ Αρκαδίας ήταν κάθετοι και μου ξεκαθάρισαν ότι δε μπορεί να να ταξιδέψω με φοιτητικό εισιτήριο - παρά μόνο αν είχα το πρωτότυπο πάσο ή χαρτί αστυνομίας για την κλοπή.
»Τα συμπεράσματα δικά σας..!
»Σύμφωνα με την Υπόμνηση της υποχρέωσης εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 4250/2014 για την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτότυπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων.
»Στην εποχή του 2015 της τεχνολογίας και της κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι απαραίτητο και  ζητούμενο η κοινωνική συνοχή τόσο από τους πολίτες όσο και από τις εταιρίες που επιτελούν κοινωνικό έργο, όπως είναι και τα ΚΤΕΛ.

»Να σημειωθεί ότι στο ΚΤΕΛ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:
- δεν δέχονται πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες.
- το έντυπο της απόδειξης/τιμολογίου που σου δίνουν αν το ζητήσεις αναγράφει δραχμές
- θα μπορούσαν να ταυτοποιούν φοιτητές/άνεργους/πολύτεκνους ηλεκτρονικά».
 

Ειδήσεις: 
Συνημμένα αρχεία: 

7 Σχόλια

Εμένα, αρνήθηκαν να μου κόψουν εισιτήριο πολυτέκνου, γιατί ενώ τους προσκόμισα το πολυτεκνικό μου πάσο δεν είχα ταυτόχρονα το φοιτητικό πάσο μαζί μου. Στην ερώτησή μου για ποιο λόγο δεν δέχονται το πάσο πολυτέκνου ανεξάρτητα από το φοιτητικό, αφού το δικαιούμαι και για αυτό μου έχει χορηγηθεί, απάντησαν: "Αυτή είναι η πολιτική μας, να κόβουμε πολυτεκνικό μόνο αν υπάρχει ταυτόχρονα και φοιτητικό εφόσον η ηλικία είναι πάνω από 25 χρονών". Τα συμπεράσματα δικά σας.......

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝ ¨Η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΛΠ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ Π.Χ. ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Ή ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Ή ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΥ. ΝΟΜΙΖΩ ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ?

ευκαιρια δοθεισης παρακαλω να αναδειχθει το θεμα που εχει δημιουργηθει με την καταργηση της επικυρωσης εγγραφων.αντιμετωπιζουμε καθυμερινα προβληματα σε διαφορες υπηρεσιες δημοσιες ,οργανισμους και δεκο ,υπαλληλοι των οποιων απαιτουν επικυρωμενα εγγραφα ,αγνοωντας το σχετικο νομο που καταργει τις επικυρωσεις εγγραφων απο τα κεπ κλπ.αποτελεσμα να ταλαιπωρουνται πολιτες και να μη βρισκουν ακρη πηγαινοερχομενοι απο τον αννα στον καιαφα.το ζητημα αυτο πρεπει να αναδειχει

Το ΚΤΕΛ δεν ειναι δημόσιος φορέας αλλά ιδιωτική εταιρία. Το συνημμένο έγγραφο αναφέρει δημόσιες υπηρεσίες και οχι ιδιωτικές. Άρα σωστά έπραξαν θεωρώ. Επίσης μια ιδιωτική επιχείρηση δεν ειναι σε θέση να κάνει ηλεκτρονική ταυτοποίηση ανεργων -φοιτητών κλπ. Όταν θέλουμε να αποδείξουμε την οποιαδήποτε ιδιότητα μας, καλώς ή κακώς, είμαστε υποχρεωμένοι να εχουμε μαζί μας και τα σχετικά νόμιμα έγγραφα. Κοινή λογική.

Φανταστείτε ένα παιδί να μήν είχε τα χρήματα να ταξιδέψει..να του είχαν κλέψει το πορτοφόλι κτλ. Ντροπή τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.