Η Τρίπολη «μανιωδώς» συλλέγει καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων

Η Τρίπολη «μανιωδώς» συλλέγει καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων

Νοέμβριος 27, 2015 - 10:29
1 σχόλια

Με πολύ μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζεται η συλλογή πλαστικών καπακιών, με σκοπό να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια ή άλλα ορθοπεδικά είδη και να διατεθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα στην Τρίπολη.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου Νίκος Καραλής μίλησε για την πράξη αλληλεγγύης των Τριπολιτών οι οποίοι εδώ και αρκετούς μήνες συγκεντρώνουν καπάκια για καλό σκοπό.
Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας μέρας ατόμων με αναπηρία ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Αρκαδίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ευαισθητοποίησης  των πολιτών στην πλατεία Πετρινού στις 12:00 όπου μαζικά θα γίνει μία μεγάλη επικοινωνία του σκοπού.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα από καπάκια καθώς έχουν φύγει ήδη τρία αυτοκίνητα και ετοιμάζεται το τέταρτο. Αν η πόλη συνεχίζει έτσι, άμεσα ο σύλλογος θα μπορέσει να εξασφαλίσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο και άλλα ορθοπεδικά είδη για αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Οι δράσεις δεν σταματούν εδώ καθώς στις 6 Δεκεμβρίου στο Ναύπλιο θα γίνει η κεντρική εκδήλωση ατόμων με αναπηρία της Περιέφερες Πελοποννήσου.

Και μην ξεχνάτε η διαδικασία είναι απλή: συλλέγουμε τα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια των εμφιαλωμένων νερών και τα δίνουμε με αντάλλαγμα τη παροχή οικονομικής συνδρομής, προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια και ό,τι άλλο έχουν ανάγκη τα άτομα με αναπηρία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η συγκέντρωση γίνεται στο κτίριο του Παλαιού Δημαρχείου Τρίπολης στην οδό Εθνικής Αντίστασης και στα γραφεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου.«Μην ξεχνάτε και το ένα καπάκι έχει αξία καθώς για να μπορέσει να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο πρέπει να μαζέψουμε συνολικά έναν τόνο καπάκια, που ισοδυναμεί με περίπου 540.000 κομμάτια!», εξηγεί, τέλος, ο κ Καραλής.
 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.