Πράγα η «παραμυθένια» πόλη (pics)

Πράγα η «παραμυθένια» πόλη (pics)

Νοέμβριος 26, 2015 - 10:30
1 σχόλια

Ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται στην Πράγα για την μεγάλη και καθοριστική αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League σε μία από της ομορφότερες ευρωπαϊκές πόλης με την δική της ξεχωριστή και ιδιαίτερη ιστορία.

Περπατώντας στην Πράγα το μυαλό σου γυρνά αρκετά χρόνια πίσω με την Τσέχικη πρωτεύουσα που αποτελεί έναν μεγάλο τουριστικό πόλο να σου σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Οι πλακόστρωτοι δρόμοι, τα γραφικά σοκάκια, οι πολύ όμορφες πλατείες, τα μνημεία, τα τεράστια κτήρια αλλά και τα πολλά χρώματα που υπάρχουν στην Πράγα δημιουργούν μία παραμυθένια πόλη που σου μένει αξέχαστη.

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Χτισμένη στον ποτα τσέχικα: Prahaμό Μολδάβα (Vltava), στην κεντρική Βοημία, έχει 1,2 εκατομμύριο κατοίκους. Αποκαλείται επίσης «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων». Από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η ευρύτερη περιοχή της Πράγας κατοικείται από την Παλαιολιθική Εποχή. Γύρω στο 200 π.Χ., Κέλτες εγκαταστάθηκαν σε μια περιοχή προς τα νότια ονόματι Ζάβιστ, αλλά αργότερα εκδιώχθηκαν ή αφομοιώθηκαν από γερμανικά φύλα. Από τον 4ο αιώνα κι έπειτα, η περιοχή βρισκόταν υπό την εξουσία των Σλάβων, αν και για μια περίοδο υποτάχτηκαν στους Αβάρους.

Σύμφωνα με το θρύλο, η Πράγα ιδρύθηκε από την Πριγκίπισσα Λιμπούσε και το σύζυγό της, Πρέμυσλ, ιδρυτή της ομώνυμης δυναστείας. Τον αρχικό πυρήνα της πόλης αποτελούσε ένα κάστρο σε ένα λόφο στη δεξιά όχθη του Μολδάβα, γνωστό ως Βίσεχραντ, που σημαίνει «υψηλό, ανώτερο κάστρο». Σύντομα, η πόλη έγινε η έδρα των Βασιλέων της Βοημίας, κάποιοι εκ των οποίων κυβέρνησαν αργότερα ως αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, καθώς και σημαντικότατο εμπορικό κέντρο, το οποίο προσέλκυε εμπόρους από όλη την Ευρώπη. H πόλη έγινε επισκοπάτο το 973.

Δείτε πλούιο φωτογραφικό υλικό από την Πράγα από τον φακό του Arcadia Portal.gr

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Oυδέν κακόν αμιγές καλού, και στον τελικό του Γιάχου λίγοι έμαθαν το Ζάππειο και το Κεφαλάρι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.