Η απάντηση του Δήμου Τρίπολης για την ΚΕΔΗΤ

Η απάντηση του Δήμου Τρίπολης για την ΚΕΔΗΤ

Νοέμβριος 25, 2015 - 15:52
14 σχόλια

Με δελτίο τύπου που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμος Τρίπολης θέλησε να δώσει κάποιες απαντήσεις στο θέμα της ΚΕΔΗΤ.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Μετά και την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις αναφορές των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, σχετικά με την Κ.Ε.ΔΗ.Τ, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην αντιπολίτευση, αλλά και την παραπληροφόρηση που επιχειρείται προς την κοινή γνώμη, τα ακόλουθα:

Εμείς είμαστε, ως Διοίκηση, που φέραμε την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε ομόφωνα η υπ’ αριθ. απόφαση 289/2-6-2015, με θέμα τον διαχειριστικό έλεγχο της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. για το χρονικό διάστημα από της σύστασης της (2011) μέχρι 31-10-2015.

Εμείς είμαστε, που ζητήσαμε να προηγηθεί ο έλεγχος για το χρονικό διάστημα της διοίκησης από τη νέα δημοτική αρχή. Από 12-09-2014 μέχρι 31-10-2015.  

Εμείς είμαστε, που απομακρύναμε τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Τ για άμεση επαναλειτουργία της,  αλλά και  διευκόλυνση του ελέγχου.

Εμείς είμαστε, που δεν μείναμε μόνο στα ανωτέρω αλλά που  με έγγραφά μας ζητήσαμε:

α) Από το  Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, (Αρ. Πρωτ. 144/30-10-2015) τον Διοικητικό  Έλεγχο, της εν λόγω επιχείρησης

β)   Από τη Διεύθυνση Εκτάκτων και Ειδικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Υπουργείο Οικονομικών), (Αρ. Πρωτ. 51326/02-11-2015 να προχωρήσει σε ανεξάρτητο, έκτακτο και ειδικό έλεγχο, της εν λόγω επιχείρησης.

Η εντολή μας βέβαια είναι, ο έλεγχος να φτάσει μέχρι το κόκκαλο. 

Όμως, τα πυροτεχνήματα και οι φαμφάρες, φτάνουν μέχρι ενός σημείου. Και ίσως, δεν είναι και τόσο αγνά. Καθώς μπορεί να περιέχουν κάποια δόση μυστήριου ή συσκότισης της υπόθεσης.

Όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι κύκλοι, να μας ωθήσουν σε ωμή παρέμβαση, στους ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς για επίσπευση ή για οτιδήποτε, πλανώνται οικτρά.

Κατά παραγγελία έλεγχοι, δεν υπάρχουν στο μυαλό μας.

Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο παρέμβασης στο έργο τους. Γιατί απλά, δεν θέλουμε  να παρακωλύσουμε το αποτέλεσμα, όπως κάποιοι προφανώς το επιθυμούν. Γιατί ίσως αυτό φοβούνται. Όχι μόνο τη διαλεύκανση της δικής μας διαχείρισης, αλλά και αυτή που έρχεται από το παρελθόν. Κι επειδή έχουμε μιλήσει  για έλεγχο και στις υπόλοιπες μονάδες διαχείρισης, Δήμο, Νομικό Πρόσωπο, ΔΕΥΑΤ κλπ. Τότε ο τρόμος ίσως αυξάνεται.

Γι’ αυτό λοιπόν, ας αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει κι εμείς αντί να «καθοδηγούμε» την όλη διαδικασία, να την προστατεύσουμε.

Ως πρέπει και ως οφείλουμε.

Ειδήσεις: 

14 Σχόλια

Η απόλυτη γελοιοποίηση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Παυλή που τέλος Μαίου δήλωνε ότι ήξερε τι γίνεται στην ΚΕΔΗΤ και τώρα δίνει απεριόριστο χρόνο στους ορκωτούς να πάνε το θέμα στις καλένδες.

Γιατι δεν δίνατε τα στοιχεία από τις τράπεζες αμέσως και τα δώσατε μετά έξι μήνες ; Γιατι κρατήσατε τη διοίκηση μέχρι τον Οκτώβριο μαζί με την υπάλληλο του δήμου που είχατε αποσπάσει στην ΚΕΔΗΤ,ενώ αμέσως θα έπρεπε να απομακρυνθούν για να διευκολυνθεί ο έλεγχος; Αντίθετα βγαίνετε και σε συνεντεύξεις μαζί. Ο ίδιος ο Δήμαρχος πολλές φορές στο δήμ συμβούλιο είπε ότι στο επόμενο συμβούλιο θα μας δώσει στοιχεία και πέρασαν έξι μήνες!! Τώρα δίνει χρόνο στις ελεγκτικές αρχές να ολοκληρώσουν Ντροπή και μόνο ντροπή

Για ποια άλλα θέματα να συζητήσετε στο συμβούλιο? Αφού όλα τα κάνατε θάλασσα,τα σκουπίδια που αφου ας έφαγε η βρώμα έξι μήνες φτιάξατε μία νέα χωματερή στον Άγιο Βλάσση,τα αδέσποτα που κοντεύουν να μασ φάνε,την καθαριότητα της πόλης που μας έφαγε η βρώμα ή για το πολιτιστικό καλοκαίρι που δεν κάνατε. Καλύτερα να σηκωθείτε να φύγετε να σωθεί ο δήμος.

ΕΛΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ,ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ!! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑΥΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ : ΠΗΓΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΔΙΩΞΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑ ΕΞΑΛΟΥ Ο ΤΣΟΥΚΑΣ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ!

Ελάτε ρε της αντιπολιτευσης μας κοροιδευτε Σε κάθε συμβούλιο μας λέτε ότι θα φέρετε σύντομα τα στοιχεία και μας κοροιδεύτε. τζάμπα σας παρακαλάει ο δήμαρχος να δώσετε τα στοιχεία και εσείς κοροιδεύτε

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΦΡΟΥΣ. Ο ΤΣΟΥΚΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ! ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕ

Ρε γατάκια της αντιπολιτευσης βρήκατε αφορμή να την κάνετε κοπάνα γιατί δεν έχετε να πείτε κάτι σημαντικό και ουσιώδες

Ναι ρε της διοίκησης είχατε πολύ σοβαρά θέματα για την ανάπτυξη της πόλης προχθές στο συμβουλιο και γιαυτό έφυγε η αντιπολίτευση δεν είχε τι να πει! Εξάλου τα έχετε όλα λύσει σκουπίδια,αδέσποτα,σχολεία,χωριά φροντισμένα κ.λ.π τι να κάνει η αντιπολίτευση. Αλήθεια κατι περιπτεράδες σας έψαχναν .....

Μαρία σε όλα αυτά τα θέματα είχαν πολλές προτάσεις οι τουρίστες της αντιπολιτευσης. Χαχαχαχα

Μετά την ΚΕΔΗΤ περιμένετε σε λίγο θα έχουμε νέα παρατράγουδα και πιο σοβαρά και με άλλο στέλεχος του δημάρχου. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Υπομονή και να δω μετά που θα κρυφθείτε

Να δούμε τι θα βγει απο το πόρισμα. Ακούγετε κατι πολυ δυνατό για την περίοδο Σμυρνιωτη αλλα και την περίοδο πριν απο αυτόν!! Για να δούμε ποιος θα κλάψει τελικά?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.