Προσωρινή εκεχειρία στη ΝΔ, χωρίς Μεϊμαράκη, Καραμανλή και Σαμαρά η ΚΟ

Προσωρινή εκεχειρία στη ΝΔ, χωρίς Μεϊμαράκη, Καραμανλή και Σαμαρά η ΚΟ

Νοέμβριος 25, 2015 - 12:10
2 σχόλια

Οι παραιτήσεις Μεϊμαράκη και Παπαμιμίκου εκτόνωσαν κάπως την ένταση

Παρά την εκτόνωση της έντασης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τα γεγονότα της Κυριακής και της θύελλας που προκάλεσαν οι εκλογές που δεν έγιναν, στη Νέα Δημοκρατία ο προβληματισμός είναι μεγάλος. Πάντως, οι παραιτήσεις τόσο του κ. Μεϊμαράκη όσο και του κ. Παπαμιμίκου λειτούργησαν ευεργετικά.

Καθώς έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ζει τις τελευταίες του ημέρες, λόγω της εικόνας διάλυσης που παρουσιάζει, φάνηκε ότι μπροστά στον γκρεμό κάποια ανακλαστικά ενεργοποιήθηκαν. Έτσι, στη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου ακούστηκαν πολλές απόψεις, εκφράστηκε η διάθεση οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν.

Ο κ. Μεϊμαράκης απουσίασε από τη συνεδρίαση της ΚΟ, στην οποία επίσης δεν παρέστησαν και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς που έστειλαν μηνύματα υπέρ της συμφιλίωσης. Οι Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας έκαναν λόγο για συμφιλίωση και οι τρεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να κάνει retweet ανάρτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Γιάννη Βρούτση, που έγραψε στο λογαριασμό του: «Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο ύψος των περιστάσεων! Διεξάγεται ένας απόλυτα ειλικρινής και έντιμος διάλογος σε κλίμα ομοψυχίας και ενότητας», γράφει το protothema.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η ΚΕΦΕ, εν τω μεταξύ, προσπαθεί εντατικά να βρει λύση, προκειμένου η διεξαγωγή των εκλογών να μην γίνει μετά τις 13 Δεκεμβρίου. Και, σε περίπτωση που δεν βρεθεί εταιρία να αναλάβει τις εκλογές, ενδεχομένως καταφύγουν στην παλιά «χειρόγραφη» διαδικασία.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.