«Κούρεμα» κατά 10% στη βουλευτική αποζημίωση

«Κούρεμα» κατά 10% στη βουλευτική αποζημίωση

Οκτώβριος 12, 2015 - 20:11
3 σχόλια

Αλλά δεν κινδυνεύουν οι μισθοί των δικαστικών και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μια νέα ρύθμιση για τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης σε ποσοστό 10%, που σντιστοιχεί σε έναν «κοινό» μισθό των 570 ευρώ, επεξεργάζεται ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης στον υπό σύνταξη προϋπολογισμό της Βουλής.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, πρόκειται για συνέχεια των περικοπών των απολαβών των βουλευτών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που γίνεται περικοπή επί του βασικού «μισθού».

Η μείωση θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Παρ' όλα αυτά, δεν θα σημειωθεί μεταβολή στην αποζημίωση που λαμβάνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές, καθώς αυτή ανέρχεται στο ποσό των 75 ευρώ και είναι και η κατώτατη αμοιβή του Δημοσίου.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι δεν θα συμπαρασυρθούν από τη μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων οι μισθοί των δικαστικών λειτουργών, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να μην συμπαρασυρθούν ούτε οι αμοιβές των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Γελοία η < περικοπή>> που κάνατε κε Βούτση.!!!Μας επιβεβαιώνεται την υποψία ότι μας θεωρείται Μ@Λ@ΚΕΣ...Άντε γα λοιπόν όλοι σας, νωρίς νωρίς....................Β.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.