Νέα κανονιστική για τις λαϊκές αγορές της Τρίπολης (vid)

Νέα κανονιστική για τις λαϊκές αγορές της Τρίπολης (vid)

Οκτώβριος 13, 2015 - 11:11
7 σχόλια

Ο νέος κανονισμός για τις λαϊκές αγορές της Τρίπολης ήταν το 5ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας το απόγευμα της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου στο παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης.

Ο πρόεδρος της ΔΚ Γιώργος Θεοδωρακόπουλος είπε ότι ο νέος κανονισμός θα βγει σε δημόσια διαβούλευση και θα μπορούν να κατατεθούν προτάσεις μέχρι τις 26 Οκτωβρίου εγγράφως, με φαξ και με email.  

Ο νέος κανονισμός έχει κάποιες αλλαγές οι οποίες επιγραμματικά είναι:

 -Αύξηση αριθμού θέσεων λαϊκών αγορών  και αύξηση των διαστάσεων των θέσεων

-Δίνεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες να καταλάβουν και 2η θέση εφόσον το επιθυμούν και πληρώσουν το αντίστοιχο αντίτιμο

-Αλλαγή δομή και τακτοποίηση των επαγγελματιών κατά την επαγγελματική τους συνάφεια

-Μείωση του τέλους κατάληψης

-Κλείσιμο οδών κατά τις ώρες λειτουργίας των λαϊκών αγορών

-Καθορισμό αρμοδιοτήτων της επιτροπής ελέγχου λαϊκών αγορών

-Θα δραστηριοποιούνται μόνο όσοι έχουν άδεια και προπληρωμένο τέλος κατάληψης

-Αναστολή αδειών με την παρέλαση διμήνου εφόσον δεν έχει καταβληθεί το ημερήσιο τέλος κατάληψης

Όπως και όλες οι κανονιστικές έτσι κι αυτή μεταφράζει το νόμο ο οποίος είναι ο 4264/2014, τόνισε ο πρόεδρος, ενώ μετά το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης η νέα κανονιστική θα μπει σαν θέμα στη Δημοτική Κοινότητα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Νέα κανονιστική για τις λαϊκές αγορές της Τρίπολης


7 Σχόλια

Όλα ωραία και καλά με τον νέο κανονισμό για τις λαϊκές αγορές της Τρίπολης όπως και ότι ο νέος κανονισμός θα βγει σε δημόσια διαβούλευση και θα μπορούν να κατατεθούν προτάσεις . Δεν είδα κάπου να αναφέρετε κάτι σχετικά με συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με ένστολα ή όχι όργανα της για την τήρηση της τάξης και πολύ περισσότερο την αποφυγή φαινομένων κλοπής που γίνετε συνέχεια – που έμαθα αργότερα από παραγωγούς και επαγγελματίες - από μικρούς Ατσίγγανους . Το περασμένο Σαββάτο 10/10/2015 σαν οικογενειάρχης και εγώ πήγα στην πάνω αγορά Τρίπολης κατά της 8:30 να κάνω τα απαραίτητα ψώνια για το σπίτι μου . Λόγο κάποιων πληρωμών που έπρεπε να κάνω κατά τη διάρκεια της μέρας είχα στην τσέπη μου 400 ευρώ περίπου και για να μην πολυλογώ , μια επαφή αισθάνθηκα και γυρνώντας να δω , είδα έναν μικρό ατσίγγανο να απομακρύνετε από κοντά μου , έλεγξα την τσέπη μου και τα χρήμα είχαν γίνει καπνός , προσπάθησα να τον πιάσω αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν έκανα τίποτα . Ξαναπάω σε αγορά ? Ποτέ ξανά !!!!!! Ας στέλνει η κάθε υπηρεσία να ελέγξει αν έχει ο κάθε εμπορευόμενος έχει άδεια , αν έχει πληρώσει τα προβλεπόμενα ή αν κόβει αποδείξεις . Από αστυνομικούς μέσα στην αγορά τίποτα . ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΙΑ

οπως εχω ξαναγραψει εδω,με προσοχη τις αποφασεις εκει στη κοινοτητα,μη βγαλετε πολλες και εχετε πολλα να ελεγξετε..............................γραμμενους σας εχουν οι καφετζηδες ,μιας και ειναι η πρωτη κανονιστικη που ψηφισατε ,το ιδιο και οι περιπτεραδες οσονουπο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ , ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ....! ΤΑ ΚΛΩΝΑΤΖΙΔΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ. ΜΟΝΟ ΠΑΡΚΑΔΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ. ΜΠΑΚΑΛΟΤΑΒΕΡΝΙΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ? ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ !

Ποια δημοτική; Εδώ η κανονική αργαγναντεύει γύρω γύρω στην Ι.Β.

Στη Θεσσαλονίκη που ο Δήμαρχος έχει γεννητικούς αδένες δώσανε (η δημοτική αστυνομία) 4.000 κλήσεις σε 15 μέρες και είχε συνάντηση με τον εισαγγελέα στο Δημαρχείο, για να φανεί ποιός κάνει το κουμάντο στην πόλη. Εδώ τα αυτοκίνητα του μανάβη δεν επιτρέπουν τη διαγράμμιση - οριοθέτηση των θέσεων στάθμευσης. Με τις υγείες σας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.