«Άφραγκη» η ΝΔ, καθυστέρηση στην εκλογή προέδρου

«Άφραγκη» η ΝΔ, καθυστέρηση στην εκλογή προέδρου

Οκτώβριος 07, 2015 - 13:11
1 σχόλια

Το ταμείο είναι μείον, και η ΝΔ καθυστερεί τις διαδικασίες εκλογής προέδρου, αλλά, εκτός από αυτό, υπάρχει και φόβος για την παραβίαση του αδιάβλητου της εκλογής.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τρίτης, όπου παρόντες ήταν και τέσσερις εκπρόσωποι των υποψηφίων, δεν έβγαλε από το καπέλο της ημερομηνία για την εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος. Βέβαια, σίγουρο θεωρείται πλέον ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στον Νοέμβριο, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ούτε ο αριθμός των καλπών που θα στηθούν.

«Οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν ζητήσει να στηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κάλπες και οι προτάσεις που διατυπώθηκαν βάζουν τον πήχη στο όριο της ανάλογης αναμέτρησης του 2009 και μιλούν για 1.500 κάλπες που θα στηθούν όχι μόνον σε κομματικά γραφεία αλλά και σε δημόσια κτίρια, όπως δημαρχεία, ΚΕΠ, κ.ά.», αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».
    
Όπως μεταδίδεται από τα μέσα ενημέρωσης, η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ έγινε σε καλό κλίμα, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Οι εκλογές θα στοιχίσουν, καθώς θα πρέπει να στηθεί πληροφοριακό σύστημα που να συνδέει υπολογιστές οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε κάθε εκλογικό τμήμα και θα είναι σε on line σύνδεση, έτσι ώστε να αποφευχθούν υπόνοιες για διπλοψηφίες που θα θέσουν εν αμφιβόλω το αδιάβλητο της διαδικασίας. 
    
Αλλά τα ταμεία του κόμματος είναι άδεια, και το κόστος για τα παραπάνω απαγορευτικό. Η διαδικασία μπορεί να κοστίσει ακόμα και 1 εκατ. ευρώ, γι' αυτό και κάποιοι προτείνουν η διαδικασία να χρηματοδοτηθεί από τη συνδρομή που θα πληρώσουν όλοι όσοι προσέλθουν στην κάλπη, αλλά από την άλλη το αντίτιμο των 1 ή 2 ευρώ, που προτείνεται, δεν φτάνει σε καμία περίπτωση. Υπάρχει, βέβαια, και η πρόταση το τίμημα να ανεβεί στα 10 ή 20 ευρώ, κυρίως για όλους όσοι εγγραφούν ως νέα μέλη, αλλά αυτή η πρόταση συναντά αντιδράσεις, διότι θα αποτρέψει τους φίλους της παράταξης να προσέλθουν στην ψηφοφορία.

Έτσι, τα μέλη  της ΚΕΦΕ αποφάσισαν να συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη, αφού προηγουμένως γίνουν συνεννοήσεις με τους τεχνικούς συμβούλους του κόμματος και την εταιρία η οποία μπορεί να αναλάβει την οργάνωση της ψηφοφορίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αλήθεια ποιος πληρώνει όλα τα έξοδα των εκστρατειών των 4 υποψηφίων αρχηγών της Ν.Δ.;;; Κάτω από τις σημερινές συνθήκες είναι αδήριτη ανάγκη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρέχει πλήρη ανάλυση όλων των δαπανών και τις πηγές των εσόδων. Ως γνωστόν το άνω κόμμα όπως και το ΠΑΣΟΚ είναι υπερχρεωμένα. Προφανώς και για να γίνονται όλες αυτές οι δαπάνες, λεφτά υπάρχουν (όμως πόθεν;;;). Το κόμμα λοιπόν που επικαλείται τη διαφάνεια οφείλει να αποδείξει τις πηγές οι οποίες χρηματοδοτούν το σύνολο των δραστηριοτήτων και των 4 υποψηφίων Προέδρων του. Επιπρόσθετα οι άνω υποψήφιοι οφείλουν να παρέχουν εξηγήσεις για τα χρέη του κόμματός τους και πως σκοπεύουν να τα αντιμετωπίσουν. Τον ευρισκόμενο σε παρατεταμένη σιωπή θα τον κάνουν επιτέλους να μιλήσει;;; Να μας πει επιτέλους γιατί ενσυνείδητα διόγκωνε το χρέος αυτής της χώρας και όταν το εκ του συντάγματος καθήκον του ήταν αν όχι να το μειώσει (που τέτοια τύχη), τουλάχιστον να το συγκρατήσει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.