Στάικος Βεργέτης: «Δουλειά και αυτοκριτική»

Στάικος Βεργέτης: «Δουλειά και αυτοκριτική»

Οκτώβριος 05, 2015 - 22:43
20 σχόλια

Προβληματισμένος και απογοητευμένος από τη εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πλατανιά.

Παράλληλα ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως θα πρέπει να γίνει αυτοκριτική στην ομάδα και πως η  διακοπή του πρωταθλήματος είναι ευκαιρία  να δουλέψει ο Αστέρας για να βελτιώσει τις αδυναμίες που έχουν παρουσιαστεί στο παιχνίδι του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στάικος Βεργέρτης:

Αρχική τοποθέτηση: «Σήμερα κάναμε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.  Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν είχαμε ταχύτητα, δεν είχαμε ρυθμό, δεν πρεσάραμε τον αντίπαλο και η εμφάνιση της ομάδας ήταν πολύ άσχημη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε ταχύτητα, κυνηγήσαμε λίγο παραπάνω, χωρίς να είμαστε ιδιαίτερα  καλύτεροι, είχαμε και κάποιες φάσεις για να πάρουμε το αποτέλεσμα . Ανεξαρτήτως ατό όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα προβληματισμός και στεναχώρια από την εμφάνιση της ομάδας. Υπάρχει διακοπή τις επόμενες ημέρες και  θα πρέπει να δουλέψουμε να κάνομε όλοι την αυτοκριτική μας προπονητές και παίχτες γιατί δεν είναι αυτή η εικόνα του Αστέρα για να παρουσιάζει μπροστά στο φίλαθλο κοινό της».

Για το αν ήταν οδηγία να παίξει ο Αστέρας από τα άκρα: «Στα άκρα σε εξωθεί το παιχίδι όταν είναι καλά οργανωμένο ο αντίπαλος ο οποίος και είχε αυξημένο αριθμό παιχτών στο άξονα του και αναγκαστικά μας έβγαζε στα άκρα. Προσπαθήσαμε να βγούμε από κει αλλά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε σε ότι έχει να κάνει με τον χειρισμό και την κατοχή της μπάλας . Ήμασταν προβλέψιμοι, ήμασταν αργοί στις αντιδράσεις μας και αργοί στο πρέσινγκ».

Για το αν υπάρχει ευθύνη με τον καταρτισμό της ενδεκάδας: «Ευθύνη πάντα υπάρχει στον προπονητή σε μία τέτοια εμφάνιση αλλά οι λύσεις που είχαμε στην διάθεσή μας ήταν αυτές οι διαθέσιμες είναι παίχτες ενδεκαδάτοι αυτοί που παίξανε όλοι και εριμέναμε μια καλύτερη εικόνα αν μη τι άλλο».

Για το αν υπάρχει πίεση και άγχος: «Εκλαμβάνω μια πίεση από την πλευρά των παικτών η οποία είναι ανεξήγητη με την έννοια ότι δεν ασκείται καμία πίεση από πουθενά αλλού όπως την διοίκηση και τον κόσμο. Ο κόσμος έρχεται και απλά περιμένει να παρακολουθήσει ένα καλύτερο θέαμα όταν αυτό δεν το βλέπει όπως σήμερα η εικόνα είναι να αποδοκιμάζει.  Δεν υπάρχει πίεση όχι εκλαμβάνω ότι την έχουν οι παίχτες αλλά μπορώ να κατανοήσω την αιτία».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην συνέχεια: «Αυτό που πρέπει γίνει είναι να κοιτάξουμε τα θέματα μας  τι δεν λειτουργεί σωστά και να το βελτιώσουμε μέσα από την προπόνηση. Η δουλειά διορθώνει και βελτιώνει.  Να κάτσουμε να δουλέψουμε κάνουμε την αυτοκριτική μας όλιο ατομικά και σαν ομάδα και να αλλάξουμε αυτή την εικόνα».

Ειδήσεις: 

20 Σχόλια

Χάλια κ. Σταϊκο. Πρωσοπικα πιστεύω ότι δεν έχετε τις απαραίτητες ικανότητες να κοουτσαρετε τον Αστέρα . Σταθήκατε τυχερός όταν αναλάβατε την ομάδα του κ. Τσιωλη στην αρχή. Αλλά τωρα που πρέπει να φτιάξετε την δηκια σας ομάδα συνέχεια με διπλωματικό τροπο ζητάτε πίστωση χρόνου χωρίς να εκμεταλλεύεστε της δυνατότητες της ομάδας παρουσιάζοντας στο φίλαθλο κοινό της ομάδας το πιο άσχημο ποδοσφαιρο,τουλάχιστον από την εποχή που Αστέρας ήταν στην β εθνική (2007-2007).

Τι φταίει ο Στάικος αν τα αφεντικά ξεπούλησαν και του καλυψαν μετά τις ελλείψεις στην ομάδα. Δεν είναι και μάγος να βγάζει λαγούς. Άλλοι φταίνε κύριοι και όχι ο προπονητής.

Εάν δεν τον κάλυψαν από την διοίκηση στις μεταγραφές και δεν μπορεί να συνεργαστεί , ειναι ένας σοβαρότατος λόγος να παραιτηθεί . Ειδάλλως θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των κακών εμφανίσεων της ομάδας .

John b μάλλον θα απολυθεί ο Μουρίνιο από την Τσέλσι και έρχεται Τρίπολη!! Πολύ γκρίνια βρε παιδάκι μου χθές στο γήπεδο και από κόσμο που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν πήγαιναν ούτε τοπικό να δουν. Ηρεμήστε επιτέλους...

Συμφωνούμε αλλα θα μπορούσε να απαιτήσει παίχτες και όχι να την βολεύει στον πάγκο και να κάνει μοκο.αλλα τί λέω.Αν μίλαγε σιγά μην ήταν ακόμα στον αστέρα.... Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν οτι στην κάθε ομάδα κουμάντο κάνει ο προπονητής ο οποίος πατάει ποδι που και που και οχι ο πρόεδρος.. Τόσα λεφτα πήρε φέτος ο αστέρας απο europa,superleague,πωλήσεις παιχτών και φτάσαμε να παίζουμε με εξτρέμ τον Τσοκάνη...(οχι οτι δεν ειναι καλος ο Τσοκ αλλα μην τον βαφτίσουμε κ εξτρεμ)ΕΛΕΟΣ

3 town rapper την γνώμη μου δεν την λέω τυχαία, και αυτό επειδή παρακολουθώ τον Αστερα από το τοπικό ( ξέρω τι αμυντικός ήταν ο κ. Σταικος) και είμαι με διάρκειας συνεχεία από το 2007 που ανεβήκαμε.

τα χειροτερα ερχονται και τι εννοω θα παλέψει να μείνει στην κατηγορια η ομαδα θελει σε ολα τα επιπεδα εκκαθάριση απο την πρωτη ομαδα την διοικηση τις αακδημιες μεχρι και το υπαλληλικό προσωπικο γραψτε το και κρατήστε το μην λετε οτι δεν γραφτηκε

Ειναι καποιοι που απο τη ζηλεια τους δεν μπορεσαν ποτε να χωνεψουν τον Βεργετη. Δεν μπορουν να καταπιουν οτι ενα παιδι απο την Τριπολη που ειναι ικανο και δουλεψε σκληρα εγινε πρωτος προπονητης. Και τωρα που η σειρα ασχημων αποτελεσματων τους δινει την ευκαρια, βγαζουν ολη τη χολη τους. Καποιος λεει οτι ηταν τυχερος γιατι βρηκε στρωμενη ομαδα απο τον Τσιωλη. Γιατι δεν μας λεει η περυσινη πετυχημενη πορεια ποσους παικτες ειχε απο την ομαδα του Τσιωλη? Τον Κουρμπελη και τον Ζησοπουλο? Αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να του κανουμε κριτικη του Βεργετη. Εχει παγιδευτει στο οτι "χρωσταει" στους ιδιοκτητες και στη διοικηση και δεν μπορει μαλλον να φερει αντιρρησεις στο ροστερ. Αυτη η σχεση εξαρτησης μονο αρνητικη ειναι και πρεπει να σπασει. Ο προπονητης πρεπει να αποφασιζει για το ροστερ εφοσον ειναι απο την αρχη της προετοιμασιας και μετα να εχει ολη την ευθυνη αυτος. Ψυχραιμια, καθε ομαδα κανει και την κοιλια της η εχει ασχημες χρονιες. Στις ασχημες καταστασεις φαινονται οι μεγαλες ομαδες και οι μεγαλοι προπονητες.

ποια ζήλεια ρε φίλε; δεν μπορείς να κερδίσεις την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος τι δεν καταλαβαίνεις; τα βλαχοτριπολιτσιώτικα άστα για άλλους. εδώ πονάνε τα ματάκια μας. ήταν τοσο αμπαλοι στον Πλατανιά χθες που θα μας έκαναν κηδεία στις καθυστερήσεις!

όπως προείπα εάν δεν μπορεί να συνεργαστεί με την διοίκηση η οποία κατά τα λεγόμενα σας αυτή έχει μόνο ευθύνη για την κατάντια του Αστέρα , ας παραιτηθεί για να μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα του σαν πρώτος προπονητής σε άλλον σύλλογο για να φανεί η σκληρή δουλειά που έχει καταβάλει, κρίμα να χαραμίζετε στον Αστέρα. Άντε φιλέ κάθε πέρσι και καλύτερα με τον κ. Σταικο.

Ετσι είναι ! Τα οικονομάμε χοντρά από ένα παίχτη (πχ Μπαράλες) και αφήνουμε την ομάδα με τα μπάζα για να κάνει πρωταθλητισμό !! Κούνια που σας κούναγε κ κ της Διοίκησης !!!

Τότε φιλαράκο να ,μην δίνουν προσδοκίες στους φιλάθλους για ""μεγάλη ομάδα'' ! Αστο πονάει ..... Ας κοιτάζουν τότε να διατηρούνται σε μια μέση θέση στη βαθμολογία και να αφήσουν τα μεγάλα λόγια !!!

Σ΄αυτό αποσκοπεί και η κριτική στον προπονητή !! Τα λέμε στην πεθερά για να τ΄ακούει η νύφη !! Και φυσικά με πορδές δεν βάφονται αυγά !!! Με μπάζα παίχτες δεν γίνεται καμία ομαδούλα ΟΜΑΔΑΡΑ !!

@ 14.36 εσύ έφαγες το παραμύθι της "μεγάλης ομάδας" και φωνάζεις; Οι άλλοι που πίστεψαν τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και το τέλος των μνημονίων μια χαρά τα καταπίνουν όλα, μην είσαι πλεονέκτης

Παιδιά είπαμε μας καλομάθανε τα τελευταία 3 χρόνια και τώρα μας κακοφαίνεται. Πάμε τώρα για μερικές αλήθειες. 1) Η γκρίνια είναι γιατί η ομάδα χάνει βαθμούς από πουθενάδες και άμπαλους. Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω οι άμπαλοι του Πλατανιά κάνουν τον σταυρό τους που πήρανε βαθμό στη Τρίπολη και αν δεν ήταν ταγάρια θα είχαν κάνει και κηδεία στο τέλος και θα έπαιρναν το διπλό. 2) Όταν είσαι Αστέρας και σου κλέβουν ένα κύπελλο και δεν σε αφήνουν να «μεγαλώσεις» σαν σύλλογος και είσαι μια ομάδα τακτοποιημένη χωρίς πλάτες, είναι λογικό, για την ακρίβεια ορθολογικό, να πουλάς παίχτες και δεν είναι τυχαίο ότι πουλήθηκαν στο μέγιστο των χρημάτων που θα μπορούσαν να τους δώσουν. 3) Ο Βεργέτης δεν πρέπει να αντιστάθηκε πολύ σε μια λογική τύπου «χαμηλώνουμε το μπάτζετ φέτος», αλλά και τι να κάνει να τα βάλει από την τσέπη του; Ας τους ζορίσει όμως λίγο 4) Χαμηλό ξεχαμηλό, για την ακρίβεια χαμηλότερο μπάτζετ φέτος, δεν παίζουν τζάπα, πληρώνονται τα συμβόλαια τους, τα έχουν όλα λυμένα, οπότε ας τους μαζέψουν λίγο, σφίχτε τα λουριά. 5) Και οι άλλοι ταγάρια είναι φέτος, ΠΑΣ χειρότερος, Καλλονή ανύπαρκτη, Πανθράκικος πολλά προβλήματα, Παναιτωλικός (εκεί θέλουν παπά για ξεμάτιασμα, βουντού, ξέρω γω κάτι) Ηρακλής μέτριος κλπ. Ατρόμητος που είναι στα κυβικά μας τα ίδια και χειρότερα με πέρσι, οπότε σου λένε και οι δικοί μας τι να πετάμε λεφτά τώρα, άσε στη στροφή θα τους περάσουμε…

Μου αρέσει που αναφέρετε τον Πλατανιά ως άμπαλους , πουθενάδες κ.α. Με ποιούς είχε παίξει πριν τον Αστέρα είδατε; Το ότι έχει λίγους βαθμούς δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή ομάδα!! Επίσης οι τόσες πολλές απουσίες δεν έπαιξαν ρόλο; Ο John b έχει πρόβλημα με τον Στάικο γιατί μεταξυ άλλων ξέρει και τι αμυντικός ήταν στο τοπικό...δηλαδή; Δεν τον υποστηρίζω αλλά οφείλω να του δώσω πίστωση χρόνου από την στιγμή που ΟΛΕΣ οι ομάδες ( πλην ΟΣΦΠ ) έχουν κάνει λίγο εώς πολύ γκέλες.

@3 town rapper τον Πλατανιά τον σχολίασα άμπαλο, από την εικόνα του μέσα στη Τρίπολη. Αν ήταν σοβαρή ομάδα θα είχε πάρει το διπλό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.