Ψυχραιμία, παιδιά...

Ψυχραιμία, παιδιά...

Οκτώβριος 06, 2015 - 15:13
5 σχόλια

Σίγουρα δεν είναι τώρα η ώρα για δικαιολογίες ώστε να κρυφτούν πράγματα κάτω από το χαλί, και αυτό γιατί ο Αστέρας θα πρέπει να δει και να αντικρίσει κατάματα την αλήθεια και να κάνει την αυτοκριτική του, όπως σωστά είπε ο Στάικος Βεργέτης, ώστε να βρεθεί η λύση γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Βέβαιον είναι, λοιπόν, ότι ο Αστέρας δεν είναι ομάδα που συμβιβάζεται με τέτοιου είδους εμφανίσεις και αποτελέσματα όπως ήταν το τελευταίο με τον Πλατανιά, καθώς έχει τη δομή και την οργάνωση για να αποτελεί την ομάδα εκείνη που θα πρωταγωνιστεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όπως δηλαδή κάνει όλα αυτά τα χρόνια και θαυμάζει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της χώρας μας.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στις 6 πρώτες αγωνιστικές, αλλά κυρίως οι εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει η αρκαδική ομάδα ιδιαίτερα στους αγώνες με τον Λεβαδειακό και τον Πλατανιά, είναι τέτοιες που γεμίζουν τον κόσμο με πίκρα και προβληματισμό. Έναν προβληματισμό που είναι απολύτως λογικός για όσους αγαπούν αυτήν την ομάδα και δυσφορούν με τις τελευταίες εμφάνισεις της.

Το δυσάρεστο είναι πως μερίδα φιλάθλων του Αστέρα από το πέταλο των οργανωμένων αποδοκίμαζε και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πλατανιά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών αλλά και μετά το τέλος της αναμέτρησης, φώναζοντας ότι η φανέλα του Αστέρα είναι βαριά.

Και ναι, είναι αλήθεια και εκεί θα συμφωνήσουμε, πως αυτή η φανέλα πλέον έχει γίνει βαριά και έχει αποκτήσει ειδικό βάρος, πως η νοοτροπία της μεγάλης ομάδας έχει περάσει και στο DNA του κόσμου, με τον Αστέρα να ανεβάζει σταθερά τον πήχη και να κάνει άλματα προόδου, δημιουργώντας σωστά στο φίλαθλο κόσμο μεγάλες προσδοκίες.

Και η φανέλα αυτή έγινε βαριά χάρη στο όραμα και στο μεράκι των επενδυτών του, στην πολύ σκληρή δουλειά, στο πλάνο και στο ήθος που πρεσβεύει αυτή η ομάδα, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως οι κιτρινομπλέ αποτελούν δίχως καμιά αμφιβολία την καλύτερη επαρχιακή Ελληνική ομάδα.

Θυμίζουμε ενδεικτικά πως ο Αστέρας, που ουσιαστικά είναι μια από τις  καινούργιες ομάδες του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, έχει καταφέρει να βρεθεί σε έναν τελικό Κυπέλλου όπου ηθικά τουλάχιστον είναι ο πραγματικός νικητής, την τελευταία τετραετία να τερματίζει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και να βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε ομίλους του Europa League εκπροσωπώντας επάξια το Ελληνικό ποδόσφαιρο και να θεωρείται ως την νέα μεγάλη δύναμη του εν λόγω αθλήματος στην πατρίδας και όλα αυτά μέσα σε λίγα μόνο χρόνια.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει στην πρώτη αγωνιστική κρίση της ομάδας να ακούγονται αποδοκιμασίες από την κερκίδα και υποδείξεις για βαριά φανέλα σε αυτούς μάλιστα που την έκαναν βαριά. Δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία να συγκρίνουμε περιπτώσεις άλλων Ελληνικών ομάδων ακόμη και «μεγάλων» (Παναθηναϊκός αποκλεισμός από την Ευρώπη στην προκειμένη περίπτωση η Παναιτωλικός, δύο σερί πεντάρες).

Είναι δεδομένο πως η εικόνα τη ομάδας δεν μπορεί να γίνει χειρότερη και πως ο Αστέρας χρειάζεται ένα καλό ψυχολογικό σοκ που θα έρθει από μια μεγάλη νίκη για να μπορέσει να ξεμπλοκάρει, να αποκτήσει ξανά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση, με τη διακοπή του πρωταθλήματος να έρχεται στο κατάλληλο σημείο δίνοντας το σύνθημα για δουλειά.

Η προσωπική μας εντύπωση είναι πως οι κιτρινομπλέ θα βρουν σύντομα τον δρόμο τους και θα είναι και πάλι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας τρυπώνοντας ανάμεσα στους «μεγάλους» και πως μέχρι το φινάλε θα παλέψουν για την ευρωπαϊκή υπέρβαση στις 4 αγωνιστικές του Europa League.

Είναι κατανοητό να υπάρχει μια κάποια απογοήτευση και  δυσφορία, καθώς όλοι θέλουν να βλέπουν τον Αστέρα νικητή. Έτσι τους έμαθε και εκεί του αξίζει να είναι, στην τελική.  Χρειάζεται, όμως, υπομονή, ψυχραιμία και πάνω απ' όλα στήριξη στα δύσκολα, γιατί οι μεγάλες ομάδες φαίνονται και από τους μεγάλους φιλάθλους.

 

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρετε , δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί η ομάδα !! Δεν το καταλαβαίνει κανείς από τη Διοίκηση ;;;

Το κειμενο αυτο μοιαζει περισσοτερο με πληρωμενη καταχωρηση της ΠΑΕ Αστερας. Ειναι σαν να γραφτηκε απο το γραφειο τυπου της ομαδας. Ακομα και καλοπιστος να γινω, αν νομιζετε οτι προσφερετε κατι στην ομαδα με το να μην κανετε καμια κριτικη σε κανεναν ειστε γελασμενοι βαθια. Σε ποιους νομιζετε οτι απευθυνεστε?

συμφωνω με τους απο πανω η ομαδα εχει παρει την κατω βολτα και αν δε θελετε να το ακουτε ,περαστικα σας. υπαρχει κατι που λεει ο λαος μας,και ειναι ολοσωστο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΟΝΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *****

στηριξτε την ομαδα και αφιστε τις φιλοσοφιες γιατι ειναι ευκολο να γυρισουμε στο προσφατο παρελθον που πηγαιναμε αρκετα χιλιομετρα για να δουμε ποδοσφαιρο.....αντε μπραβο!!!!!!!

Δηλαδή δεν μπορούμε να εκφράσουμε γνώμη για την φετινή πολύ άσχημη απόδοση της ομάδας; Άλλο στηρίζω και άλλο να λέω την γνώμη μου για αυτό που βλέπω. Και αυτό που βλέπουμε φέτος στο γήπεδο απο τον Αστέρα ειναι πολύ άσχημο. Μια ομάδα σαν κότα θα έλεγα μόνιμος πίσω.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.